شناسهٔ خبر: 14918164 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

عبد‌الهی اظهار کرد:

قوت غالب مردم استاندارد می‌شود

گروه سلامت: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از استاندارد‌سازی نان مصرفی مردم خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) زهرا عبدالهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در نشست خبری معاونت بهداشتی این وزارتخانه به مناسبت هفته دولت در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت و غنی‌سازی نان اظهار کرد: غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سال 1377 به صورت آزمایشی در بوشهر آغاز شد. از سال 1386 نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنی‌سازی می‌کنند. طی سه سال گذشته تمام نان‌های سنتی با این دو ماده غنی شده‌اند.

وی افزود: در سال گذشته اجرای آزمایشی اثربخشی«ویتامین D »و «روی» در نان انجام شد. به این ترتیب امسال مقدمات اجرای برنامه غنی سازی آرد با این دو ماده آغاز می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص بهبود کیفیت نان ادامه داد: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام می‌شود. با مصوبه این شورا افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.

 عبدالهی افزود: اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از 2.3 گرم به کمتر از یک درصد رسیده است.

وی از انعقاد تفاهم‌نامه مشترک با سازمان استاندارد‌، برای استانداردسازی نان خبر داد و اظهار کرد: طبق این تفاهم نامه استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا می‌شود.

وی افزود: در بسیاری از استان‌ها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده و در برخی نقاط همچنان 20 تا 30 درصد از جوش شیرین در نان‌ها استفاده می‌شود که با اجرای برنامه استاندارد نان این رقم نیز حذف می‌شود.

عبدالهی با اشاره به ابراز نگرانی‌ها در خصوص تقلب شرکت‌های تولید کننده نمک و استفاده نکردن ید در آنها اظهار کرد: در سال 92 و 93 این نگرانی ایجاد شد که ممکن است میزان ید نمک‌ها کافی نباشد و بیماری گواتر دوباره باز گردد. به همین منظور در سال 93 در این مورد بازرسی کشوری انجام شد. نتیجه این بررسی نشان داد تنها شش درصد نمک‌ها ید کافی ندارند. این یعنی بیش از 97 درصد مردم ید کافی دریافت می‌کنند و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای مکمل‌یاری مادران باردار با ید، خاطرنشان کرد: از سال گذشته برنامه مکمل یاری ید مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان برای پیشگیری از کمبود ید، این مکمل‌ها را به طور رایگان دریافت می‌کنند.