به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما
، غلامرضا منوچهری، صبح امروز در نشست آموزشی صنعت نفت با موضوع الگوی جدید قراردادهای نفتی افزود: امیدواریم این هفته، اصلاحیه قراردادهای جدید نفتی در هیئت دولت تصویب شود و به طور طبیعی پس از آن در اختیار مجلس قرار می گیرد و سرانجام پس از تائید نهایی از سوی مجلس ابلاغ می شود.
وی با بیان این که پس از تصویب چارچوب قرارداد، همزمان بحث اسناد مناقصه نیز به موازات پیش می رود؛ درباره این که آیا تا پایان امسال با این مدل، قراردادی امضا می شود، تصریح کرد: اگر همه کارها براساس برنامه پیش برود تا پایان سال 2 تا سه قرارداد با این مدل امضا می کنیم.
*لزوم بکارگیری روش های نو در افزایش ضریب برداشت از میدان های نفتی
معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت با اشاره به اهمیت افزایش ضریب برداشت از مخازن گفت: شرکتهای بین المللی در این امر پیشتاز هستند اما در ایران جز روش تزریق گاز از شیوه های دیگر بهره نمی گیریم و این موضوع سبب محدود ماندن تولید نفت ایران شده است.
وی با تاکید بر این که مقدار تولید در ایران از میدانهای نفتی نسبت به دارا بودن میدانهای نفتی بسیار پایین است، گفت: تولید آمریکا به عنوان یکی از کشورهایی که ذخایر کمتری نسبت به ما دارد، حدود 10 میلیون بشکه در روز است اما ما با توجه به این که در برنامه های توسعه بر تولید روزانه پنج میلیون بشکه هم تاکید داشته ایم، در سالهای اخیر همواره سه میلیون و 800 هزار بشکه تا چهار میلیون و 300 هزار بشکه نفت از ذخایر خود برداشت کرده ایم.
وی با اشاره به تاخیر و عقب ماندگی در برداشت از میدانهای نفت و گاز مشترک گفت: عربستان، قطر، بحرین، کویت و عراق با سرعت زیادی در حال تولید و برداشت از این میدانهای مشترک هستند اما مقدار برداشت ما از مخازن بسیار پایین است و به طور میانگین به 25 درصد می رسد؛ اگرچه این رقم در هر میدان متفاوت است با این حال میانگین 25 درصد در مقایسه با میانگین جهانی در دیگر میدان های نفتی سراسر دنیا که ارقامی میان 20 تا 60 درصد دارند، ناچیز است.
معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: در دنیا هر یک درصد افزایش ضریب برداشت از مخازن بیش از 300 میلیارد دلار ارزش را به همراه دارد و بیشتر شرکتهای بین المللی و کشورها در این اقدام ها پیشتاز هستند اما در ایران جز روش تزریق گاز از شیوه های دیگر استفاده نمی کنیم و به همین دلیل تولید نفت ما محدود باقیمانده است.
معاون امور مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در ادامه سخنان خود 20 عنوان از مسائل مهم مرتبط با قراردادهای نفتی در صنعت بالادستی نفت را تشریح کرد و گفت: نیاز به مطالعه عمیق و ارزیابی از پروژه های بالادستی، ارائه این پروژه ها در بردهای تخصصی و استفاده از دیدگاه کارشناسان، سنجیدن پروژه و بویژه رفتارهای مخزن با نرم افزارهای مختلف روز دنیا به طور مداوم ضرورت دارد.
منوچهری تصریح کرد: قطعی نبودن و ریسک بالا در پروژه های توسعه میدان و قطعیت نداشتن در دستیابی به حجم هیدروکربن پیش بینی شده یکی دیگر از مسائل مهم درباره قراردادهای بالادستی صنعت نفت است.
*پیشبرد برنامه ششم توسعه، منوط به تحقق اهداف توسعه ای نفت است
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران به تبیین برنامه های توسعه ای این شرکت در طول برنامه ششم توسعه پرداخت و گفت: پیشبرد این برنامه در کشور تا حدود زیادی منوط به تحقق اهداف توسعه ای شرکت ملی نفت ایران است.
، عبدالمحمد دلپریش، صبح امروز در نشست آموزشی صنعت نفت با موضوع الگوی جدید قراردادهای نفتی، با بیان این مطلب افزود: مقرر شده است در پایان برنامه ششم توسعه، تولید نفت، گاز و میعانات گازی به ترتیب به حدود 5 / 4 میلیون بشکه، هزار و 300 میلیون مترمکعب و 950 هزار بشکه در روز برسد و با توجه به سهم عمده صنعت نفت در تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد در پایان برنامه ششم توسعه، اگر اهداف تولیدی شرکت ملی نفت ایران محقق نشود، اهداف کلان برنامه با چالشهای جدی روبرو می شود.
ادامه دارد....