همه‌ی خبرهای امروز
  • مصرف چند داروی سرماخورگی با هم ممنوع! ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان غذا و دارو]

    داروهای ضد سرفه و درمان سرماخوردگی در کودکان؛

    مصرف چند داروی سرماخورگی با هم ممنوع!

    سخنگوی سازمان غذا و دارو لیست دارو‌های ممنوعه ضد سرفه و درمان سرماخوردگی در کودکان را اعلام کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عدم اطمینان

    تاثیر نوسانات ارزی بر صادرکنندگان چه بود؟

    فاطمه نوربخش / کارشناس ارشد پژوهشی گروه بانکداری، پژوهشکده پولی و بانکی صادرات و فعالیت صادرکنندگان در اقتصاد همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و نقش مهمی در رشد و توسعه کشور ایفا می‌کند که به دلیل اهمیت موضوع همواره از موضوعات مهم مورد بررسی در میان اقتصاددانان بوده است. در تجارت بین‌الملل موضوع مورد بحث همواره تشویق صادرات خارجی و به‌کارگیری نیروی بیکار در کشور بوده است. توسعه صادرات می‌تواند به رشد و توسعه کشور کمک بسزایی کند بدین صورت که صادرکنندگان ملزم هستند که تولیدات خود را در سطح استانداردهای جهانی ارتقا دهند که قادر به رقابت در بازارهای جهانی باشند. این اتفاق باعث می‌شود بهره‌وری و توان رقابت شرکت‌ها در داخل و خارج افزایش پیدا کند که در نهایت منجر به شکوفایی و رشد اقتصادی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ضربه سیاست‌های داخلی

    موانع توسعه صادرات در اقتصاد ایران کدام‌اند؟

    یلدا راهدار /نایب‌رئیس سازمان ملی کارآفرینی در دنیایی که امروز سراسر رقابت و تلاش برای دستیابی به توسعه اقتصادی است، آنچه باعث موفقیت کشورها در زمان می‌شود شناخت نقاط قوت و ضعف و بهره‌گیری از امکانات و مزیت‌های نسبی در همه ابعاد و زمینه‌ها برای رسیدن به رشد و توسعه است. در واقع هر کشوری که بتواند تهدیدهای پیش‌رو را به فرصت تبدیل کرده و از آن به نفع خود بهره بجوید، برنده این رقابت است. کشورهای توسعه‌یافته از طریق میدان عمل دادن به بخش خصوصی، زمینه را برای گسترش رقابت سالم و کاهش هزینه‌های تولید که منتج به تحرک بیشتر اقتصاد می‌شود، فراهم کرده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آینده مه‌آلود

    با وجود نوسان‌های ارزی چه چشم‌اندازی پیش روی صادرات است؟

    فعالان بخش خصوصی هرچند روز یک‌بار و شاید هم هر روز با بخشنامه‌های متعدد دولتی مواجه‌اند. توجیه مقامات مسوول درباره بخشی از این بخشنامه‌ها ارتباط دادن آنها با نوسانات ارزی است. ممنوعیت صادرات گوجه‌فرنگی تنها یکی از این بخشنامه‌های آنی بوده که بی‌ارتباط با نوسانات ارزی نبوده است. نرخ دلار افزایش قابل توجهی یافت، جذابیت برای صادرات هر نوع محصولی حتی محصولاتی مانند گوجه افزایش یافت و در نهایت رشد صادرات گوجه‌فرنگی و افزایش قیمت آن در بازار داخل واکنش مسوولان را به همراه داشت و صادرات این محصول ممنوع شد. اما آیا نوسانات ارزی تنها از این طریق بر صادرات تاثیر گذاشته است؟ به طور کلی باید نوسانات ارزی را فرصتی برای صادرات بدانیم یا تهدیدی برای آن؟ اگر وضعیت بازار ارز در نیمه دوم سال جاری مانند نیمه اول سال باشد، چه چشم‌اندازی در صادرات خواهیم داشت؟ علاوه بر این در آبان‌ماه امسال با تشدید تحریم‌ها آینده صادرات غیرنفتی ایران چقدر در خطر خواهد بود؟ آیا ممکن است با وجود تشدید تحریم‌ها روند صعودی صادرات غیرنفتی در نیمه دوم سال همچنان ادامه پیدا کند؟ چقدر محتمل است که صادرکنندگان نگران ایرانی در نیمه دوم سال با یک فضای امیدبخش مواجه شوند؟ اولویت دادن به صادرات غیرنفتی در برنامه‌های اقتصادی کشور چه تاثیری در ایجاد چنان فضای امیدبخشی خواهد داشت؟‌

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    جنگ کالا

    موانع صادرات و چشم‌انداز پیش‌رو در میزگرد یحیی آل‌اسحاق و محسن جلال‌پور

    ابراهیم علیزاده : «جنگ کالا» تعبیری است که یحیی آل‌اسحاق برای صادرات غیرنفتی کشور از آن استفاده می‌کند. رئیس سابق اتاق تهران از سختی‌های تصاحب بازارها برای کالاهای صادراتی سخن می‌گوید و از جای خالی تولیدات صادراتی گلایه می‌کند. از نگاه وی، علاوه بر اینها قوانین و بخشنامه‌های متعددی که ناگهان مثلاً صادرات محصولی را ممنوع می‌کند چالش جدی دیگر در حوزه صادرات است. محسن جلال‌پور، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران هم مصداقی‌تر درباره تبعات تصمیمات ناگهانی سخن می‌گوید. او خاطره تلخی را بازگو می‌کند از زمانی که دولت وقت در اوایل دهه ۱۳۹۰ تنها ۲۴ ساعت صادرات پسته را ممنوع کرد و اینکه بعد از گذشت چند سال هنوز مشتریان به سبب چنین تصمیماتی از همکاری با ایرانی‌ها بیم دارند. جلال‌پور متذکر می‌شود با وجود چنین تبعاتی تصمیمات ناگهانی ممنوعیت صادرات محصولاتی مانند گوجه‌فرنگی، صادرات ایران را در شریک‌یابی با مشکلات متعددی مواجه خواهد کرد. در عین حال در این میزگرد آل‌اسحاق و جلال‌پور، هر دو، درباره آینده صادرات ایران اظهار امیدواری می‌کنند البته مشروط به تغییر رفتار سیاستگذاران و دولتمردانی که هنوز صادرات را در اولویت اقتصاد ایران نمی‌دانند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    چاقویی که دسته خود را می‏برد

    مداخله دولت در فضای کسب‌وکار چگونه مانع رشد صادرات ایران شده است؟

    حسین سلاح‏‌ورزی / نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران داوری درست و تلخی درباره ایران به ویژه در میدان اقتصاد در میان فعالان اقتصادی وجود دارد که «ما سلطان از دست دادن فرصت هستیم». به طور مثال گفته می‌شود با آزاد شدن چندین کشور از وجود امپراتوری شوروی در مرزهای ایران و آشکار شدن فرصت استفاده از بازار بکر و دست‌نخورده برای صادرات انواع کالا، خدمات فنی و مهندسی و حتی خدماتی مثل گردشگری برای ایران، اما هیچ استفاده کارآمدی از این بازارها نشد. یا ایران اگر با برنامه‌ای از پیش‌اندیشیده با بازار کشوری مثل افغانستان برخورد می‌کرد یک بازار مطلوب و پایدار داشت اما این اتفاق نیز به شکل کارآمد و پایدار نیفتاد. در شرایطی که ایران آمادگی داشت در مسیر انتقال نفت و گاز کشورهایی مثل ترکمنستان و جمهوری آذربایجان قرار گیرد، علاوه بر اینکه درآمد قابل اعتنایی به دست می‌آورد، در تضمین ارضی و خاک میهن نیز فرصت ارزشمندی نصیبش می‌شد؛ اما این فرصت نیز از دست رفت. حالا و در شرایط پاییز ۱۳۹۷ ایران باید در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی قرار گیرد تا در موقعیت تهدید درآمدهای نفتی به دلیل تحریم آمریکا، از محل‌های دیگر درآمد ارزی داشته باشد. اما به نظر می‌رسد باز هم قرار است فرصت‌سوزی کنیم.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    قاتق نان یا قاتل جان؟

    آیا تجار باید از دیپلماسی قطع امید کنند؟

    مصطفی نعمتی /نویسنده نشریه از دیدگاه طرفداران تجارت بین‌المللی، گسترش مبادلات خارجی یک راهبرد توسعه اقتصادی محسوب می‌شود که در ادبیات توسعه و تجارت بین‌الملل، این رویکرد را «استراتژی برون‌گرایی یا توسعه صادرات» می‌نامند. شاید بارزترین ویژگی اقتصاد کلاسیک را بتوان اهمیت مرکزی این مکتب برای تجارت آزاد دانست. اسمیت سیاست تجاری محدودکننده را نقد کرده و توضیح می‌دهد که تخصصی شدن و تقسیم کار، محصول سرانه را افزایش می‌دهد ولی چون اندازه بازار محدود است، تجارت آزاد، تداوم رشد را تضمین می‌کند. آزادی تجارت، اندازه بازار را افزایش می‌دهد و ‌ تقسیم کار بیشتر را امکان‌پذیر می‌کند. از نظر اسمیت، تجارت آزاد مبتنی بر منشأ عرضه است که تولیدکننده با مزیت مطلق، مفر بین‌المللی برای افزایش محصول از دریچه تجارت پیدا می‌کند. با این استدلال، اسمیت علت وجود تجارت آزاد را «مزیت مطلق» می‌داند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تزریق آرامش و ثبات

    در شرایط تحریم، فضای سیاستگذاری داخلی برای توسعه صادرات چگونه باشد؟

    علی شریعتی/ رئیس کارگروه صنایع غذایی کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران رشد و توسعه اقتصادی از مهم‌ترین اهداف سیاستگذاری اقتصادی است و یکی از راهکارهای تحقق این اهداف پیروی از اهداف توسعه‌ای است. بازرگانی بین‌المللی از دیرباز در رشد و توسعه اقتصادی کشورها نقش داشته است و در جهان امروز از تجارت به عنوان نیروی محرکه رشد و توسعه یاد می‌شود و راهبردهای تجاری در ترکیب با راهبردهای توسعه‌ای دیگر به عنوان مهم‌ترین روش برای نیل به اهداف مذکور در نظر سیاستگذاران قرار گرفته است. اگر سیاست تجارت خارجی کشور در چارچوب یک راهبرد بازرگانی صحیح پیش رود به صادرات صرفاً به عنوان مفری برای مازاد تولید نگریسته نمی‌شود بلکه تجارت خارجی به عنوان عامل تعیین‌کننده رشد اقتصادی و وسیله ارتقای فناوری، کارایی و بهره‌وری کل عوامل شناخته خواهد شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سردرگمی در باران بخشنامه‌ها

    تعدد بخشنامه‌های دولتی با تجارت ایران چه کرده است؟

    پویا فیروزی/ تحلیلگر اقتصادی چند ماه بعد از افزایش ناگهانی نرخ ارز، با یکی از نامداران عرصه صادرات در خصوص بررسی لزوم تغییر بازار هدف در شرایط «تحریم» صحبت می‌کردیم.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    در برابر اقتصاد مقاومت نکنیم

    صادرات غیرنفتی در شرایط تحریم تهدید است یا فرصت؟

    میرعمادالدین مدیرزاده‌طهرانی /تحلیلگر خبره مالی از موسسه CFA در کشوری که نرخ تورم دورقمی با تاریخ آن عجین شده و گویی برون‌رفتی برای آن یافت می‌نشود، بازنده اصلی ثابت نگه‌داشتن نرخ ارز به پشتوانه درآمدهای ارزی، تولید و صادرات است. مدافعان عدم تضعیف ریال در شرایط تورمی، اگرچه لذت و شیرینی مقبولیت عمومی را ترک نتوانند گفت، اما سرسختی آنها یا به دلیل ناآگاهی است یا خود منافعی دارند که حفظ آنها در گرو کتمان حقایق علم اقتصاد است. در هر دو صورت، ظاهر توصیه آنها، دفاع از طبقه محرومان و حاصل همراهی سیاستمداران به توصیه به ظاهر خیرخواهانه آنها، فروش نفت و خرید محبوبیت و نتیجه آن کاهش صادرات و افزایش واردات است. بنابراین تا زمانی که کنترل قیمت ارز مقدور باشد، وفور درآمد نفتی به مثابه نشتی گاز در اتاق دربسته، سیاستمداران را در خوابی شیرین فرو می‌برد که تنها راه برون‌رفت از آن، جهش یکباره نرخ ارز خواهد بود. چراکه نتیجه محتوم تجمیع گاز بدون سوپاپ اطمینان، انفجار است؛ دیر و زود دارد اما سوخت‌وسوز ندارد!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بارقه‌های امید

    عملکرد صادراتی ایران در نیمه نخست سال ۹۷ چگونه بود؟

    آنوش رحام/ نویسنده و تحلیلگر تجارت فردا با نگاهی گذرا به سه دهه گذشته درمی‌یابیم در سیاست‌های صنعتی و ریل‌گذاری نظام تولید در دهه ۶۰ و ۷۰ سیاست جایگزینی واردات، تولید در مقیاس محلی، استانی و بعضاً ملی در داخل تعقیب شد که نتیجه آن ایجاد واحدهای پراکنده کوچک با ظرفیت غیررقابتی و فاقد ارتباط با بازارهای صادراتی بود، با گذر زمان بخشی دچار فرسودگی یا تعطیلی شده و از بخش دیگر که همچنان فعال هستند نیز امروز نمی‌توان انتظار صادراتی شدن داشت. بدیهی است که ظرفیت خالی این واحدهای کوچک غیررقابتی را نباید به عنوان ظرفیت‌های بالقوه صادراتی تلقی کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تهدیدات خودساخته

    صادرات ایران با چه چالش‌هایی مواجه است؟

    کارنامه تجارت ایران در نیمه نخست سال ۹۷ از افزایش ۱۳درصدی ارزش صادرات غیرنفتی (از ۵/ ۲۰ میلیارد دلار در شش‌ماهه سال ۹۶ به ۱/ ۲۳ میلیارد دلار در شش‌ماهه سال جاری) و کاهش ۹/ ۱۱درصدی واردات (از ۲/ ۲۵ میلیارد دلار در شش‌ماهه سال ۹۶ به ۲/ ۲۲ میلیارد دلار در شش‌ماهه سال جاری) حکایت دارد. اتفاقی که از تراز تجاری مثبت ۹۴۰ میلیون دلاری در این دوره خبر می‌دهد. با این حال، ارزیابی دقیق‌تر تحولات حوزه تجارت نشان می‌دهد این بخش در نیمه نخست امسال با چالش‌هایی به مراتب بیشتر از دوره قبل مواجه شده است. فصل پیش رو به ارزیابی این چالش‌ها و بررسی راه و چاه عبور از آنها می‌پردازد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شتاب صادراتی

    مقام معظم رهبری: روند افزایش صادرات باید ادامه یابد

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی هفتم شهریورماه ۱۳۹۷ در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت، در ارزیابی عملکرد یک‌ساله‌ دولت دوازدهم، خاطرنشان کردند: در این یک‌سال کارهای خوبی در زمینه‌ رشد اقتصادی، انرژی، افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش واردات انجام شده است که باید روند افزایش صادرات و کاهش واردات با شتاب بیشتر ادامه یابد و در ضمن این‌گونه خدمات با بیان هنرمندانه به مردم گفته شود. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دشمن به‌دلیل برخی ضعف‌ها و خلأهای اقتصادی، بر موضوع اقتصاد کشور متمرکز شده است، خاطرنشان کردند: در زمینه‌ اقتصادی باید قوی و پرحجم کار کرد و تمام خلأها را پر کرد که همه‌ این موارد امکان‌پذیر و شدنی است و ما در اداره‌ اقتصاد کشور بن‌بست نداریم.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فیس‌بوک دوربین تلویزیونی با قابلیت پخش زنده اینترنتی می‌سازد

    فارس : فیس‌بوک این ماه از تولید محصولی هوشمند به نام پرتال خبر داد که مجهز به دوربین بوده و برای رقابت با محصولاتی همچون آمازون اکو عرضه شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نمایش فیلم «مغول‌ها»ی پرویز کیمیاوی در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد : فیلم «مغول‌ها» از ساخته‌های معروف پرویز کیمیاوی فردا دوشنبه در خانه هنرمندان ایران به نمایش در می‌آید.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان اورژانس کشور-قدیمی]

    آیین بدرقه و اعزام اکیپ های اورژانس تهران جهت خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی + تصاویر

    اکیپ های اورژانس تهران جهت خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی، عازم مرز مهران شدند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان اورژانس کشور-قدیمی]

    گزیده ای از فعالیت های اورژانس ۱۱۵ در مرز مهران/ ایلام

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه همشهری]

    دو روز مانده تا حاکمیت معاینه فنی در شهر

    «طرح کاهش» از ابتدای آبان‌ماه در سراسر پایتخت اجرایی می‌شود

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بلیت ۸۰۰ هزارتومانی پرسپولیس - السد!

    سایت نود : پرسپولیس درحالی روز سه‌شنبه یک بازی حساس برابر السد دارد که دیروز فروش اینترنتی بلیت این بازی با استقبال شدید هواداران مواجه شد. البته بلیت‌های این بازی مهم خیلی زود وارد بازار سیاه شد. این بلیت‌ها که از ۱۵ هزار تا ۳۵ هزار تومان قیمت داشت، با سرعت بسیار بالایی درحال فروش است به‌طوری‌که کلیه بلیت‌های اینترنتی طبقه اول در عرض نیم ساعت فروخته شد. البته به‌دلیل حجم زیاد مراجعه‌کنندگان به سایت برای خرید بلیت بعد از دقایقی سایت فروش از دسترس خارج شد. استقبال از این بازی باعث شد تا ارائه بلیت در سایت‌های خرید و فروش اینترنتی استارت بخورد؛ طوری‌که دیروز ظهر بلیت جایگاه ویژه به قیمت نجومی ۸۰۰‌هزار‌تومان عرضه شد. پرسپولیس ساعت ۱۸:۳۰ سه‌شنبه، دیدار برگشت مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان فوتبال آسیا را مقابل السد قطر در ورزشگاه آزادی برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان اورژانس کشور-قدیمی]

    اعزام پرسنل فوریت های پزشکی کاشان به پایانه مرزی مهران

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان اورژانس کشور-قدیمی]

    تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق+اسامی

    بر اثر تصادف اتوبوس زائران ايراني در عراق ١٣ نفر مصدوم شدند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان اورژانس کشور-قدیمی]

    اعزام تیم های امدادی مرکز فوریتهای پزشکی مازندران به استان ایلام

    9 تیم فوریتهای پزشکی از اورژانس مازندران به مرزهای غرب کشوراعزام شد

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [سازمان اورژانس کشور-قدیمی]

    مونوکسید کربن جان ۵ نفر را گرفت

    بر اثر گازگرفتگي با مونوكسيد كربن ٥ نفر جان باختند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه همشهری]

    اشتباه را تصحیح نکنید!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    گفته‌ها

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    دلیل تفاوت آماری مرکز آمار با بانک مرکزی

    رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به تفاوت آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار از شاخص‌های واحد اقتصادی این مساله را به دلیل تفاوت نمونه آماری ارزیابی کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه آفتاب یزد]

    عرضه ارز در بازار ثانویه شتاب می‌گیرد

  • نحوه پرداخت ارز مسافرتی برای اربعین 97 ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه تعادل]

    نحوه پرداخت ارز مسافرتی برای اربعین 97

    دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره تامین ارز مسافرتی اربعین توضیحاتی ارایه داد. شهریار حیدری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به تامین ارز مسافرتی اربعین، اظهار کرد:

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۰ [روزنامه آفتاب یزد]

    فلش بک سیاسی

    تصمیم گرفتیم اعدام نشوند