شناسهٔ خبر: 51364381 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

اسامی استان ها و شهرستان های در وضعیت نارنجی و زرد / دوشنبه 22 آذر 1400

طبق گزارش وزارت بهداشت در روز دوشنبه 22 آذر 1400، اکنون هشت شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ نقطه ای از کشور در وضعیت قرمز کرونایی نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ تلفات روزانه بیماران کووید۱۹ در کشور امروز(دوشنبه) پس از گذشت ۵۶۶ روز، به کمتر از ۵۰ نفر رسید و بر اساس اعلام وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۲ هموطن جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۷۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۴۲ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۵۱۹ نفر رسید.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.

امروز پس از گذشت ۵۶۶ روز، مرگ و میر روزانه بیماران کووید۱۹ در کشور، به کمتر از ۵۰ نفر رسید.

آخرین بار پنجم خرداد سال گذشته بود، کمتر از ۵۰ نفر در روز بر اثر کرونا جان خود را از دست داده بودند. 

همچنین طی شبانه روز گذشته در ۱۴ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، زنجان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، یزد، مرکزی، کرمانشاه، لرستان، البرز و فارس هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده است.

در شبانه روز گذشته نیز استان تهران با ۱۱ مورد و استانهای آذربایجان شرقی و غربی و کرمان با چهار مورد فوتی، بیشترین آمار جان باختگان روزانه در بین استانهای کشور را داشته اند.  

تا کنون ۵ میلیون ۹۷۵ هزار و ۴۰۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

سه هزار و ۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

همچنین تا کنون ۴۰ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۸۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تا کنون ۵۸ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۷۶۳ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۷۸۳ نفر نیز دُز دوم و دو میلیون و ۷۴۵ هزار و ۱۹۲ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۸۴ هزار و ۷۳۸ دُز رسیده است.

طی شبانه روز گذشته نیز ۵۰۵ هزار و ۹۴۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

اکنون هشت شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ نقطه ای از کشور در وضعیت قرمز کرونایی نیست.

بدون شک کاهش تلفات روزانه کرونا را باید مرهون رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن دانست که با واکسیناسیون حداکثری تکمیل شد.

واکسیناسیون سراسری از ۲۲ بهمن سال گذشته در کشور آغاز شد، اما تا ۱۳ مرداد ماه زمان پایان دولت دوازدهم فقط ۱۴ میلیون و ۲۴ هزار و ۳۵ دز تزریق انجام شده بود اما از همین تاریخ یعنی شروع کار دولت سیزدهم تا ۱۶ آذر ماه شمار واکسن های تزریق شده ۹۴ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۹۶ دز بوده است.

جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران روز جمعه ۱۹ آذر ماه ضمن اعلام ورود محموله‌های ۸۵ و ۸۶ واکسن کرونا به تعداد بیش از یک میلیون دُز به کشور وارد کشور گفت: تاکنون و طی ۸۴ محموله تعداد ۱۴۸ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۳۰۸ دز واکسن وارد کشور شده بود که با ورود محموله‌های هشتاد و پنجم و هشتاد و ششم، تعداد کل واکسن‌های وارده از ۱۵۰ میلیون دز گذشت و به ۱۵۰ میلیون و ۲ هزار و ۷۰۸ دز رسید.

ویروس کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در کشور شیوع یافت و تا کنون پنج خیز را پشت سر گذاشته است.

 خیز پنجم کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

این خیز در ۲۸ مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا در کشور رسید.

 

۲۲ آذرماه و مهمترین خبرهای کرونایی استانها

گر چه هنوز خبری از ورود اومیکرون به کشور نیست اما با توجه به اینکه میزان سرایت این سویه نسبت به سویه دلتا ۵۰۰ درصد بیشتر می باشد پس آنچه که می تواند از انتقال این ویروس به دیگران بکاهد واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی است.

مسوولان بهداشت و درمان با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک نقش بسزایی در کاهش و کنترل کرونا دارد، معتقدند اشخاصی که از دریافت واکسن به واسطه برخی شایعات خودداری می کنند سخت در اشتباه هستند زیرا واکسن بهترین راه مقابله با کرونا و اومیکرون است.

به عقیده آنان ، اگر مردم واکسن های خود را به موقع زده و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند هیچ جای نگرانی نیست و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با اومیکرون نیازی به ساخت واکسن های جدید نیست زیرا که به احتمال زیاد واکسن های ساخته شده پاسخگوی ویروس اومیکرون نیز هست.

اهتمام دولت سیزدهم به تسریع در واکسیناسیون گسترده عمومی کرونا بویژه در سه ماه اخیر یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش میزان مرگ و میر در کشور بوده اما واکسن گریزی بخشی از جمعیت هدف، مانع از تکمیل این فرآیند شده‌ است.

بر اساس گزارش های منتتشر شده ، بیشتر افرادی که در بیمارستان‌ها به دلیل ابتلا به کووید۱۹ بستری می شوند، واکسن تزریق نکرده و یا به طور کامل(۲ دُز) واکسینه نشده اند.

متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۲ هموطن جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت،از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۷۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۴۲ نفر از آنها بستری شدند.

همچنین طی شبانه روز گذشته در ۱۴ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، زنجان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، یزد، مرکزی، کرمانشاه، لرستان، البرز و فارس هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده است.

در شبانه روز گذشته نیز استان تهران با ۱۱ مورد و استانهای آذربایجان شرقی و غربی و کرمان با چهار مورد فوتی، بیشترین آمار جان باختگان روزانه در بین استانهای کشور را داشته اند.  

تا کنون ۵۸ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۷۶۳ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۷۸۳ نفر نیز دُز دوم و ۲ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۱۹۲ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۸۴ هزار و ۷۳۸ دُز رسیده است.

طی شبانه روز گذشته نیز ۵۰۵ هزار و ۹۴۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر هشت شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ نقطه ای از کشور در وضعیت قرمز کرونایی نیست.

آخرین اخبار کرونایی استان ها

بر اساس گزارش های رسیده از رشت ، بستری های روزانه مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در شهرستان رشت به ۲۴ نفر کاهش یافت.

نادر خوارزمی جانشین ستاد کرونا شهرستان رشت اظهار داشت: مجموع بستری های مبتلا به کرونا شهرستان رشت در بیمارستان ها به ۹۹ نفر رسیده که نسبت به هفته گذشته ۶ نفر کاهش یافته است.

وی با تشریح اقدامات واکسیناسیون در شهرستان رشت افزود: تاکنون ۷۴۳ هزار نفر شامل ۸۸ درصد از جمعیت هدف بالای ۱۲ سال دُز یک و ۶۷۴ هزار و ۵۴ نفر معادل ۷۹.۷ درصد دُز دوم واکسن کرونا را در این شهرستان دریافت کرده اند ضمن اینکه دُز سوم به ۳۷ هزار نفر تزریق شده است.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز از آغاز تزریق فراگیر دُز سوم واکسن کرونا به شهروندان استان خبر داد و گفت که طبق مصوبه جدید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی یک میلیون و ۲۰۰ هزار مازندرانی در حال حاضر واجد شرایط دریافت دُز سوم واکسن کرونا هستند.

دز سوم واکسن کرونا پیش از این تنها برای گروه سنی ۶۰ سال به بالا و کادر درمان تزریق می شد ولی اکنون وزارت بهداشت تزریق فراگیر آن را برای تمامی افرادی که از زمان تزریق دُز دوم واکسنشان سه ماه گذشته باشد ، الزامی اعلام کرده است.

دکتر قاسم اویس افزود: در هفته‌های گذشته که تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای گروه ۶۰ سال به بالا در مازندران در دست اجرا قرار گرفته بود افرادی که چهار ماه از زمان تزریق دُز دوم واکسن‌شان گذشته بود، می‌توانستند به مراکز تجمیعی محل زندگی خود مراجعه کنند، اما اکنون طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت، تمام افرادی واجد شرایط ۴۰ سال به بالا که سه ماه از زمان تزریق دُز دومشان گذشته باشد می‌توانند نسبت به تزریق دُز سوم این واکسن اقدام کنند.

وی ادامه داد: بنابراین مدت زمان تزریق دُز سوم واکسن کرونا که پیشتر چهار ماه بعد از تزریق دُز دوم بود به سه ماه کاهش یافته است.

بر اساس اعلام رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی نیز ۲ میلیون و ۳۸۸ هزار نفر از مردم استان تا امروز، حداقل یک دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

علی احمد آقاپور افزود: همچنین یک میلیون و ۹۷۱ هزار نفر از مردم آذربایجان غربی هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

وی اضافه کرد: با توجه به این آمار، ۴۱۷  هزار نفر از مردم آذربایجان غربی با دریافت دُز نخست، منتظر رسیدن فرصت برای دریافت دُز دوم هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در این باره گفت: این استان طی ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی کرونایی ثبت کرد که بر این اساس شمار فوتی‌های کرونایی از زمان شیوع ویروس تاکنون در این استان به یک‌هزارو ۸۱۴ نفر رسیده است.

دکتر پرویز قزلباش افزود: هم اکنون ۱۱۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستری هستند که از این تعداد ۹ نفر مربوط به موارد مثبت روز گذشته است.

وی اضافه کرد: هم اکنون شمار مبتلایان سرپایی و بستری در استان روند نزولی دارد، اما شهروندان زنجانی باید همچنان پروتکل‌های بهداشتی را تا کنترل بیماری مورد توجه قرار دهند.

 مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز اعلام کرد که  از ابتدای طرح واکسیناسیون عمومی ۷۵ درصد دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله این استان دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

حسنعلی اصغری افزود : دانش‌آموزان مشکوک به کرونا و دارای علائم سرماخوردگی حق ورود به کلاس‌های درس را ندارند.

وی با بیان اینکه سلامت دانش آموزان از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار داشت: کمیته سلامت در تمامی مدارس قبل از بازگشایی تشکیل شده است و مدیران مدارس موظف هستند، شرایط مدرسه و سلامت دانش آموزان و معلمان را ارزیابی کنند.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی نیز گفت: موارد بستری بیماران تنفسی و کرونا مثبت در هفته اخیر کاهش پیدا کرده و امید است با افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی این روند کاهشی ادامه یابد.

غلامرضا شریف‌زاده افزود: با توجه به تشدید نظارت‌ها و همراهی مردم همچنین اثرگذاری واکسیناسیون، پیش‌بینی‌ می‌شود این روند کاهشی در روزها و هفته‌های آینده ادامه داشته باشد.

وی گفت: مجموعه عواملی سبب شد تا بار دیگر شاهد کاهش موارد بستری در استان باشیم از جمله رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون هم کمک کرده که اثرگذاری واکسیناسیون بیشتر از سایر عوامل است.

بر اساس اعلام رییس شبکه بهداشت و درمان گیلانغرب نیز تاکنون ۹۱ درصد جمعیت هدف این شهرستان یعنی افراد بالای ۱۸ سال با دریافت دُز اول و دوم واکسن کرونا واکسینه شده اند.

دکتر فریدون نوری افزود: همچنین پنج درصد از جمعیت هدف این نیز دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

وی اظهار داشت: ۱۰۰درصد دانش آموزان گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در این شهرستان با  تزریق دُز اول و۸۷ درصد نیز با دریافت دُز دوم واکسن کرونا عیله این ویروس واکسینه شده اند.

 ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل نیز اعلام کرد: در ادامه روند کاهشی شیوع کرونا، شاخص‌ بستری روزانه، مجموع بیماران بستری و فوتی مبتلایان کووید.۱۹ در استان اردبیل به شکل معنادار و چشمگیری کاهش یافته است.

طی شبانه روز گذشته ۲۰ فرد جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند که این میزان بستری روزانه مبتلایان نیز نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در ۳.۵ ماه قبل، ۱۶۹ نفر کاهش را نشان می‌دهد.

ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل همچنین گزارش داد که در ادامه روند نزولی شیوع کرونا، آمار جان‌باختگان کرونا در این استان نیز روند نزولی را طی می‌کند به طوری که طی شبانه روز گذشته با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان، مجموع فوتی‌های پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان، به رقم ۲ هزار و ۵۸۹ نفر رسید.

 بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز ۱۳۳ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند.

مریم کوشکی گفت : ۵۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا نیز طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۱۹۶ هزار و ۶۰۹ نفر رسید.

وی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته مرگ به دلیل ابتلا به کرونا در استان ثبت نشده است و شمار قربانیان این ویروس همچنان ۲ هزار و ۶۷۳ نفر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: ۱۱ بیمار جدید کرونایی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون مجموع بستری های استان به ۵۳ نفر رسیده است.

دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: از بستری های جدید پنج نفر مربوط به ایلام،۲ نفر ایوان، ۲ نفر دره شهر، یک نفر دهلران و یک نفر نیز مربوط به چرداول است.

وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته فوتی ناشی از کرونا ثبت نشده  و مجموع فوتی های استان همچنان یک هزار و ۱۷۲ نفر است.

بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ، با افزوده شدن ۵۶ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۳ هزار و ۳۲۶ نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: در شبانه‌روز گذشته  فوت ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.

 

بستری های بخش آی سی یو کرونا در آذربایجان غربی به ۱۳۵ نفر کاهش یافت

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: هم اینک ۱۳۵ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش‌های آی‌سی‌یو مراکز درمانی استان، تحت مراقبت‌ ویژه قرار دارند که حدود ۱۰۰ نفر کمتر از زمان مشابه آبان امسال است.

محمدامین ولیزاده روز دوشنبه افزود: این آمار نشان دهنده روند کاهشی ایجاد شده در شیوع کروناست که امیدواریم با همراهی مردم، افزایش واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی تداوم یابد.

وی اضافه کرد: از این تعداد همچنین ۳۳ نفر تحت دستگاه ونتیلاتور قرار داشته و با کمک این دستگاه تنفس می کنند که در این خصوص نیز شاهد کاهش ۱۳ نفری نسبت به زمان مشابه آبان ماه هستیم.

وی با اشاره به ابتلای ۱۳۳ نفر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان، اظهار کرد: از این تعداد فقط ۶۸ نفر در مراکز درمانی بستری شده اند که یکی از کمترین آمار بستری روزانه در استان طی سال جاری است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی بیان کرد: در حال حاضر ۵۰۰ نفر به خاطر سندرم حاد تنفسی در استان بستری هستند که نسبت به یک ماه گذشته تقریبا نصف شده است.

ولیزاده با اشاره به فوت سه نفر طی ۲۴ ساعت گذشته در آذربایجان‌غربی شامل یک نفر در هریک از شهرستان های ارومیه، خوی ومیاندوآب افزود: کل فوتی‌های ناشی از کرونا در استان به هفت هزار و ۱۸۴ نفر رسید.

تاکنون بیش از ۳۲۲ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده اند که افزون بر ۹ درصد جمعیت استان را شامل می شود.

 

۶۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان سمنان شناسایی شد

 طبق اعلام کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان طی ۲۴ ساعت گذشته از ۲۱ تا ۲۲ آذر ۱۴۰۰ آزمایش کرونای ۶۸ نفر در استان مثبت اعلام شد.

طبق اعلام کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان در ۲۴ ساعت گذشته از ۲۱ تا ۲۲ آذر، یک بیمار بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد. 

براساس گزارش کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان، در این مدت ۱۱۸ نفر مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که از این تعداد تست کرونای ۶۱ نفر مثبت اعلام شد و ۲۱ بیمار مبتلا به ویروس کرونا با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شدند.

طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، شهرستان های دامغان، شاهرود، سمنان، گرمسار و سرخه، در وضعیت زرد و شهرستان‌های مهدیشهر، آرادان و میامی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

 

یک روز دیگر بدون فوتی کرونا در کرمانشاه ثبت شد

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: در شبانه‌روز گذشته فوت بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در این استان ثبت نشده و مجموع جان‌باختگان همان ۲ هزار و ۹۱۰ نفر روز قبل (یکشنبه) است.

«مهدی محمدی» روز دوشنبه افزود: هم‌اکنون ۱۴۴ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۱۹ نفر کمتر است که از این تعداد ۴۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال ۱۰ نفر آنها وخیم است.

وی اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته ۱۵ نفر شامل ۱۲ بیمار مثبت بستری و ۳۳ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۳۰ نفر بیشتر است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۴ نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۶۹ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

محمدی ادامه داد: ۶ بیمار هم در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که در مقایسه با روز قبل تعداد آنها ۹ نفر کمتر است.

کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان کرمانشاه پس از ماه‌ها از ۲۰ آذر ماه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت.

محمدی افزود: براساس رنگ بندی جدید شهرستان های آبی استان کرمانشاه به هفت شهر افزایش یافت و هفت شهرستان دیگر استان همچنان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

وی اظهار داشت: از ۲۰ آذر شهرستان‌های هرسین، سنقر و کلیایی، پاوه، گیلانغرب، جوانرود، سرپل ذهاب و کنگاور در وضعیت زرد کرونایی و شهرستان‌های کرمانشاه، قصرشیرین، دالاهو، اسلام‌آبادغرب،  روانسر، صحنه و ثلاث‌باباجانی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.    

 

۵۶ نفر دیگر در سیستان و بلوچستان به کرونا مبتلا شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۵۶ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۳ هزار و ۳۲۶ نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی‌شهری روز دوشنبه اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته  فوت ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.

وی با بیان اینکه هم‌اینک ۱۱۸ بیمار حاد تنفسی و ۳۵ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست می‌شود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان‌ تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد گفت: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوت‌شدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در این استان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.

 

بستری بیماران کرونایی در خراسان جنوبی کاهش یافت

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفت: موارد بستری بیماران تنفسی و کرونا مثبت در هفته اخیر کاهش پیدا کرده و امید است با افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی این روند کاهشی ادامه یابد.

غلامرضا شریف‌زاده روز دوشنبه افزود: با توجه به تشدید نظارت‌ها و همراهی مردم همچنین اثرگذاری واکسیناسیون، پیش‌بینی‌ می‌شود این روند کاهشی در روزها و هفته‌های آینده ادامه داشته باشد.

وی گفت: مجموعه عواملی سبب شد تا بار دیگر شاهد کاهش موارد بستری در استان باشیم از جمله رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون هم کمک کرده که اثرگذاری واکسیناسیون بیشتر از سایر عوامل است.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: امیدواریم با ادامه روند واکسیناسیون افراد باقیمانده و رعایت دقیق پروتکل‌ها شاهد کاهش موارد بستری و تست‌های مثبت طی روزها و هفته‌های آتی باشیم.

وی با اشاره به تغییر رنگ شهرستان طبس از قرمز به نارنجی در هفته جاری افزود: با اجرای مصوبات ستاد کرونا در هفته‌های گذشته و با همراهی و همگامی فرمانداران در زمینه نظارت، بیماریابی و واکسیناسیون شاهد کاهش موارد بیماری و بستری هستیم به‌طوری که در حال حاضر شهرستان قرمز در استان نداریم.

شریف‌زاده گفت: با این وجود براساس آخرین رنگ‌بندی ۲ شهرستان خراسان جنوبی شامل طبس و نهبندان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند و باید همه تلاش و تدابیر به کار گرفته شود که این روند کاهشی و بهبود وضعیت در شهرستان‌ها ادامه یابد.

وی رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون کرونا را لازمه تحقق این هدف دانست و اضافه کرد: در حال حاضر شهرستان‌های بیرجند، درمیان، سربیشه و فردوس در وضعیت زرد و بقیه شهرستان‌ها آبی هستند.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفت: روز گذشته تعداد بیماران تنفسی بستری در بیمارستان‌های استان به ۱۶۵ نفر و تعداد موارد بستری کرونا مثبت به ۵۱ نفر کاهش پیدا کرد که در دو سه ماه اخیر هیچ وقت این تعداد بستری کرونا نداشتیم و جای تشکر و قدردانی از مردم برای رعایت نکات بهداشتی دارد.

وی افزود: یکی از دلایلی که موارد بستری ما به‌ویژه بستری در بخش مراقبت‌های ویژه قابل توجه بوده، مراجعه دیرهنگام بیماران است که در شهرستان طبس کاملا مشهود بوده است.

شریف‌زاده گفت: دلیلی هم که مرگ و میر در استان خراسان جنوبی ادامه داشته اینکه هنوز تعداد قابل توجهی از بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه هستند و امیدواریم با توجه به کاهش چشمگیر موارد بستری و افزایش درصد پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها، فوتی‌ها هم در روزهای آتی کاهش یابد.

وی اضافه کرد: تاکنون یک میلیون و ۳۰ هزار و ۸۸ دُز واکسن کرونا وارد استان شده که ۵۴۵ هزار و ۲۵۴ نفر دز اول، ۴۷۰ هزار و ۱۹۲ نفر دز دوم و ۱۴ هزار و ۶۴۲ نفر دز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا درباره طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها که از ۲۱ آذر در کشور کلید خورد و طی پنج مرحله اجرایی می‌شود گفت: تعداد کارکنانی که در خراسان جنوبی واکسن نزده‌اند نسبت به کل جمعیت آنان عدد قابل توجهی نیست و با توجه به آیین‌نامه سازمان امور اداری و استخدامی که به افراد واکسن نزده ابتدا تذکر شفاهی و بعد تذکر کتبی درج در پرونده داده شود، تعداد زیادی از این افراد واکسن خود را دریافت کردند.

وی بیان کرد: خیلی از افراد باقیمانده به دلایل پزشکی مراجعه نکردند و از افراد واکسن نزده درخواست داریم در اسرع وقت برای واکسیناسیون اقدام کنند تا براساس بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی قرار نباشد سایر اقدامات در دستور کار سازمان‌های مربوطه قرار گیرد.

نقشه کرونایی کشور در روز شنبه ۱۳ آذر ماه که اغلب استان‌ها و شهرهای کشور را زرد و آبی نشان داد، رنگ‌بندی خراسان جنوبی را متفاوت ارائه کرد به‌طوری که از ۲ شهرستان قرمز در کشور یک شهرستان و از ۹ شهرستان نارنجی، ۲ شهرستان مربوط به این استان بود و باعث ایجاد نگرانی شد.

شهرستان‌ طبس خراسان جنوبی به همراه شهرستان بهاباد استان یزد که مجاور هم هستند به علت افزایش روند بستری کرونا، دوباره در وضعیت قرمز قرار گرفتند. با این وجود بیرجند در همان نقشه از وضعیت نارنجی به زرد تغییر رنگ داد تا مرکز استان پس از مدت‌ها رنگ دیگری به غیر از قرمز و نارنجی به خود بگیرد.

یک روز بعد استاندار خراسان جنوبی اولین نشست ستاد استانی مدیریت کرونا پس از حضور در این استان را به جای استانداری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار و بیان کرد: انتقال جلسه امروز ستاد استانی از محیط استانداری به فضای دانشگاه علوم پزشکی، نشان‌دهنده جدی بودن موضوع و تاکید به این مساله است که هرچند شرایط قدری تعدیل شده و وضعیت وخیم گذشته را نداریم اما کرونا به جهت تبعات تلخی که دارد، در هر حالتی باید جدی گرفته شود.

جواد قناعت با اشاره به شرایط قرمز کرونایی در طبس گفت: در بخش دستگردان به جهت بعد مسافتی که با مرکز شهرستان دارد، گروه‌های تخصصی مجری طرح شهید سلیمانی مستقر شوند و بیماریابی با شدت بیشتر از قبل ادامه یابد.

وی افزود: فرمانداران به عنوان فرد اول پای کار باشند و دستگاه‌های اجرایی را هم پای کار بیاورند، استاندار و دانشگاه علوم پزشکی هم پشتیبان شما هستند و شرایط به گونه‌ای مدیریت شود که شهرستان نارنجی به وضعیت قرمز تبدیل نشود بلکه تغییرات اساسی در رنگ‌ها را داشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی بر جدی گرفتن دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارس نیز تاکید کرد و گفت: دستورالعمل‌ها یکسان است اما وضعیت شیوع بیماری در مدارس به میزان جدیت کادر مدرسه در عمل به آنها بستگی دارد.

براساس رنگ‌بندی جدید کشور از روز شنبه (۲۰ آذر) طبس از وضعیت قرمز خارج شد و این هفته به همراه نهبندان در وضعیت نارنجی است. شهرستان فردوس که در رنگ‌بندی قبلی نارنجی بود، زرد شد و به همراه شهرستان‌های بیرجند، درمیان و سربیشه در وضعیت متوسط خطر قرار دارد.

شهرستان‌های خوسف، سرایان، قاینات، زیرکوه و بشرویه هم در این استان آبی (کم‌خطر) هستند.

اولین مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در شهر بیرجند چهارم اسفند ۱۳۹۸ گزارش شد و این استان تاکنون پنج موج بیماری کووید۱۹ را پشت سر گذاشته است.

 

فوق‌تخصص ریه:حضور واکسن نزده‌ها و بالای۵۰ ساله‌ها در دورهمی یلدا ممنوع

یک فوق تخصص ریه به شهروندان واکسن نزده و همچنین افراد بالای ۵۰ سال توصیه کرد در دورهمی‌های شب یلدا شرکت نکنند تا از ابتلای احتمالی به کرونا در امان باشند.

دکتر "فاطمه سادات آقایی میبدی" گفت: هر چند توصیه اول ما عدم شرکت در دورهمی های خانوادگی و فامیلی تا بهتر شدن اوضاع شکننده فعلی است اما حضور آن دسته از افرادی که واکسن زده اند و یا زیر ۵۰ سال دارند با رعایت پروتکل‌ها، حفظ فاصله اجتماعی و زدن ماسک در شب یلدا اشکال ندارد.

وی تاکید کرد: افراد پرخطر و بخصوص واکسن نزده بهتر است از دورهمی های شب یلدا پرهیز کنند و آنهایی هم که شرکت می کنند مدت زمان دورهمی را به حداکثر ۲ ساعت کاهش دهند، محل دورهمی از تهویه مناسب برخوردار باشد و حتی المقدور پنجره ها را باز بگذارند.

وی ادامه داد: فعلا اوضاع کرونا در استان یزد بهتر شده و در شبانه روز در بیمارستان شهید صدوقی که مرکز اصلی پذیرش و بستری بیماران کرونایی در استان یزد است یک تا ۲ نفر بستری می شوند و آنهایی هم که در بخش های ویژه بستری هستند کسانی اند که یا واکسن نزده اند و یا سن بالایی دارند.

هم اکنون ۲۴۱ بیمار مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان یزد بستری هستند.

اخبار مرتبط

انتهای پیام