شناسهٔ خبر: 50306176 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

اعطای جایزه علمی و فناوری مصطفی به پنج دانشمند برگزیده مسلمان

برگزیدگان چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) شامگاه پنجشنبه در چهار زمینه فناوری نانو، زیست فناوری، علوم پایه و بخش عمومی معرفی و از آنها تجلیل شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

 در مراسم چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی از کامران وفا (ایران)، اقبال چودری (پاکستان)، محمد صائغ (لبنان)، یحیی تیعلاتی (مغرب) و زاهد حسن (بنگلادش)، تجلیل شد.

<div id="video-display-embed-code_435129" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/828726/435129?width=400&height=300"></script></div>
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) و معاون علمی وفناوری رییس جمهوری افزود: علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بین المللی ظرفیت کافی برای همکاری در خصوص رفع چالش‌های بزرگ جهانی را دارد.

 سورنا ستاری با بیان اینکه "فناوری و نوآوری" تصویری است که باید از اسلام به جهان ارائه شود، افزود: به برکت این جایزه بین المللی شبکه ­ای از دانشمندان جهان اسلام برای نگرش مسئله محور به علم و فناوری شکل گرفته است.

ستاری ضمن تبریک ایام هفته وحدت به جامعه اسلامی و به طور ویژه دوستداران پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد مصطفی (ص)، بیان کرد: لازم می‌دانم نیک اندیشی بزرگانی که با ابتکار هفته وحدت، تفاوت در روایت‌ها را به فرصتی برای تحکیم پیوند‌ها در جامعه اسلامی بدل کردند، ارج نهم.

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) تاکید کرد: ما اکنون به واسطه چالش‌های مشترکی که جامعه بزرگ اسلامی با آن‌ها روبرو است، اهمیت وحدت و همدلی، و در مقابل، عوارض تفرقه و نقار را به خوبی مشاهده می‌کنیم.

ستاری خطاب به دانشمندان و فرهیختگان حاضر در این رویداد بین المللی علمی جهان اسلام گفت: جامعه اسلامی همواره در معرض این انتخاب قرار دارد که چه نمایندگانی را برای ارائه تصویر و پیام اسلام به جهان معرفی کند؟ ما برای این پرسش، پاسخ تاریخی مناسبی را مبتنی بر میراث مشترک جهان اسلام می‌شناسیم؛ در قرن‌های مصطلح به "دوران طلایی" اسلام، همزمان با دوره شکوفایی علم و هنر در کشور‌های اسلامی، صدا و لباس اسلام بر تن و زبان شخصیت‌های بزرگ علمی و فرهنگی همچون "ابونصر فارابی"، "مولانا جلال الدین"، "عمر خیام"، "محمد ابن موسی خوارزمی"، "ابن سینا"، "ابن هیثم" و بسیاری دیگر از دانشمندان سرآمد اسلام بوده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: این شخصیت‌های نام آور از یک سو در عالی‌ترین مراتب علم و فرهنگ در زمانه خود قرار داشتند و از طرف دیگر شخصیت‌هایی فرامرزی بودند که اکنون آثار هر یک از آن‌ها در شمار گنجینه‌های فرهنگی چند کشور اسلامی به حساب می‌آیند ...

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) شکوفایی جامعه اسلامی را مقارن با حضور چنین شخصیت‌هایی و در زمان و جایی دانست که تصویر اسلام در قاب علم و فرهنگ ارائه شده است، تاکید کرد: به تعبیر پیامبر عظیم الشأن ما، "دانشمندان وارثان انبیا" هستند و بهترین نماینده برای رساندن پیام انبیا به ذهن‌های جست وجوگرند ...

وی گفت: مبتنی بر این بینش، جامعه اسلامی در زمان حاضر می‌تواند بنا به اشتراک در دین، کتاب و رسول و گنجینه‌ای از میراث علمی و فرهنگی، زمینه ابتکارات جدید را برای برخورداری و پیشرفت مسلمانان جهان فراهم کند؛ در این رابطه، علم و فناوری به دلیل ماهیت فرافرهنگی خود، می‌تواند به عنوان چارچوبی برای همکاری‌های نوع دوستانه بین کشور‌های اسلامی عمل ند.

وی ادامه داد: اینجانب براساس تجربه جمهوری اسلامی ایران برای گذار به یک جامعه خلاق و نوآور به این باور دست یافته‌ام که علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بین المللی ظرفیت کافی برای همکاری در خصوص رفع چالش‌های بزرگ جهانی را دارد و این در حالی است که کشور‌های اسلامی به واسطه زمینه‌های مشترک فرهنگی از فرصت‌هایی بزرگ برای خلق اراده مشترک در راستای اقدامات جمعی برخوردارند.

ستاری افزود: از این رو در شرایط کنونی که کشور‌های اسلامی با چالش‌های بزرگ اجتماعی روبرو هستند، این مسئولیت متوجه همه متفکران و دانشمندان بزرگ جهان اسلام است که به عنوان پرچمدار ابتکارات مشترک فرهنگی عمل کنند.

وی با بیان اینکه تلاش من و همکارانم در برگزاری جایزه مصطفی (ص)، معطوف به استفاده از علم و فناوری به عنوان یک مؤلفه فرصت ساز برای تقویت رشته‌های اخوت و مدارا در جامعه اسلامی است، اظهارداشت: بسیار خرسندم که به برکت این جایزه بین المللی شبکه‌ای از دانشمندان جهان اسلام برای نگرش مساله محور به علم و فناوری شکل گرفته است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: همچنین امیدوارم با اتکال به وعده راستین خدا درقرآن دانشمندان برگزیده در جایزه مصطفی (ص) و فرهیختگانی که با ما در برگزاری این جایزه همکاری می‌کنند، در عالی‌ترین مراتب منزلت نزد خداوند بزرگ قرار گیرند.

ستاری همچنین خطاب به کامران وفا دانشمند برگزیده جایزه مصطفی ۲۰۲۱ که جایزه خود را به بنیاد عام المنفعه حوزه علوم بنیادی ایران که در حال راه اندازی است گفت: سخاوت ایشان را ستایش می‌کنم و بر هیچ کسی پوشیده نیست که اهدای جایزه پروفسور وفا برای توسعه علوم بنیادی ایران کار بزرگی بوده است این وظیفه معاونت علمی و وزارت علوم را سنگین‌تر می‌کند.

جایزه مصطفی (ص) تاکنون سه دوره در سال‌های ۹۴، ۹۶ و ۹۸ برگزار شده و شاهد حضور صد‌ها دانشمند برجسته از کشور‌های مختلف جهان در آیین اعطای خود بوده است.


پروفسور کامران وفا، استاد فیزیک دانشگاه هاروارد، نظریه‌پرداز نظریه ریسمان و صاحب کرسی هلیس و پروفسور زاهد حسن استاد فیزیک نظری دانشگاه پرینستون همچنین کاشف نیمه‌فلز‌های فرمیون ویل برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۱ هستند.

همچنین پروفسور محمد صائغ پزشک و استاد دانشگاه آمریکایی بیروت و پژوهشگر حوزه پیوند، پروفسور اقبال چودری زیست‌شیمی‌دان پژوهشگاه بین‌المللی علوم شیمیایی و زیستی دانشگاه کراچی و یحیی تیعلاتی استاد فیزیک نظری دانشگاه الخامس شهر رباط مراکش برگزیده مقیم کشور‌های اسلامی جایزه مصطفی (ص) شده‌اند.

این جایزه هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود و با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند.

نظر شما