شناسهٔ خبر: 48773790 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

آخرین رنگ بندی کرونایی شهرها 16 مرداد 1400 + اسامی شهرهای قرمز جدید

آخرین رنگ بندی کرونایی شهرها به روزرسانی شنبه 16 مرداد 1400 اعلام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر کشور در موج پنجم کرونا به سر می برد این در حالی است که ورود دلتا کرونا به کشور باعث تشدید ابتلا به کرونا و افزایش فوتی ها طی روزهای گذشته شده است. به طوری که گفته می شود این روزها را می توان بحرانی ‌ترین وضعیت کرونا از ابتدای شیوع کرونا دانشت و به همین دلیل تعطیلی سراسری برای جلوگیری از افزایش تعداد فوتی ها ضروری است. در این میان اپلیکیشن ماسک جدیدترین رنگ بندی کرونایی شهرها را منتشر کرده است. بنا بر اعلام اپلیکیشن ماسک از شنبه ۱۶ مرداد علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، این شهرها قرمز خواهند شد.

اسامی شهرهای قرمز جدید

مراغه، مرند، ملکان، هریس (آذربایجان شرقی)، بوکان، پلدشت، سلماس، میاندوآب، نقده (آذربایجان غربی)، بوئین و میاندشت، تیران و کرون، نطنز (اصفهان)، ایوان (ایلام)، دیر (بوشهر)، بن، سامان، کوهرنگ، لردگان (چهارمحال و بختیاری)، بشرویه (خراسان جنوبی)، بردسکن، تایباد، تربت حیدریه، جغتای، خلیل آباد، خواف، فریمان، فیروزه، کلات، گناباد، نیشابور (خراسان رضوی)، فاروج، گرمه (خراسان شمالی)، آغاجاری، امیدیه، ایذه، باغ ملک، دزفول، رامشیر، کارون، مسجد سلیمان (خوزستان)، خدابنده، طارم (زنجان)، بمپور، سیب و سوران (سیستان و بلوچستان)، اقلید، بوانات، خرم بید، خفر، رستم، سروستان، کوه‌چنار (فارس)، سقز، قروه (کردستان)، رابر (کرمان)، اسلام آباد غرب، جوانرود، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویر احمد)، املش (گیلان)، میاندورود (مازندران)، خنداب، فراهان (مرکزی)، ابوموسی، هرمز (هرمزگان)، فامنین (همدان)

 

رنگ بندی کرونایی شهرها

 

 

آخرین رنگ بندی کرونایی شهرهای کشور

۳۳۶ قرمز

۸۴ نارنجی

۲۸ زرد

صفر آبی

 

فیلم /روند افزایشی مبتلایان ویروس کرونا

 

<div id="video-display-embed-code_304327" ><script type="text/JavaScript" src="https://rahbordemoaser.ir/fa/news/play/embed/97969/304327?width=400&height=300"></script></div>

 

 

وضعیت رنگ بندی شهرها

 

نحوه حضور کارمندان در شهرهای قرمز، نارنجی و زرد

در اجرای «طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها متناسب با وضعیت و روند بیماری کووید ۱۹ در شهرهای کشور» مصوب چهل و چهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا، نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی و ادارات مرکز و استان‌ها و شهرستان‌ها در هر یک از شرایط سه‌گانه هشدار به شرح زیر ابلاغ می‌گردد:

۱- تعاریف:

الف- خدمات ضروری: به آن دسته از خدمات دستگاه‌های اجرایی اطلاق می‌شود که مستقیما در زندگی روزمره شهروندان و یا انجام فعالیت ها یا ارائه خدمات دستگاه‌های اجرایی دیگر تأثیر گذار بوده و ارائه آنها قابل تعطیل نیست. از قبیل خدمات مرتبط با مشاغل گروه یک در بخش دولتی، خدمات آب، برق، گاز، خدمات درمانی و سلامت، تأمین کالاهای ضروری، امور بانکی، خدمات پست، خدمات ارتباطی، حمل و نقل عمومی، خدمات شهری، نظارت بر بازار و نظائر آنها.

تبصره- فهرست خدمات ضروری هر یک از دستگاه‌های اجرایی توسط بالاترین مقام دستگاه تعیین و ابلاغ و یک نسخه از آن به سازمان اداری و استخدامی کشور و قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مدیریت کرونا ارائه خواهد شد.

ب- خدمات عادی: به آن دسته از خدمات دستگاه های اجرایی اطلاق می شود که عدم ارائه موقت آنها تأثیر جدی در زندگی عموم شهروندان نداشته و می‌توان ارائه آنها را به زمان دیگری در آینده نزدیک موکول کرد.

ج- شرایط هشدار: یکی از وضعیت‌های «زرد»، «نارنجی» و «قرمز» از نظر میزان فراگیری و شیوع ویروس کووید (۱۹) می‌باشد که بر اساس ضوابط مصوب ستاد ملی مدیریت کرونا و به صورت هفتگی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای هر یک از شهرها اعلام می‌گردد.

۲- کلیه دستگاه‌های اجرایی در همه سطو تقسیمات کشوری موظفند ترتیبی اتخاذ نمایند که در وضعیت های سه‌گانه شرایط هشدار، در ارائه خدمات ضروری آنها به شهروندان و سایر ادارات؛ خلل و وقفه‌ای ایجاد نگردد و شهروندان در استفاده از خدمات ضروری با مشکل و یا عدم دسترسی مواجه نشوند.

۳- دستگاه‌های اجرایی موظفند با استفاده از سامانه‌ها و امکانات ایجاد شده دولت الکترونیک ارائه خدمات به صورت الکترونیکی و غیرحضوری را در دستور کار خود قرار دهند و زمینه دسترسی شهروندان به کلیه خدمات خود را از طریق سامانه‌های الکترونیکی فراهم کنند. در این رابطه لازم است ضمن سرعت بخشیدن به تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌ها و برنامه‌های پیش‌بینی شده برای توسعه دولت الکترونیک هر دستگاه زمینه و امکان دسترسی شهروندان به سامانه‌های ارائه خدمات را به صورت فراگیر و در اسرع وقت فراهم نماید.

۴- به منظور کاهش ترددهای شهروندان و کارکنان دولت در شرایط وضوعیت حضور کارکنان و فعالیت ادارات در هر یک از وضعیت های اعلامی از سوی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مدیریت کرونا در ادارات شهرها به شرح زیر خواهد بود:

۱- وضعیت «زرد»:

۱/۱- کارکنان ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با مأموریت های اساسی و مدیریت شهری با ۱۰۰% (صد درصد) ظرفیت در محل کار حاضر خواهند شد.

۲/۱- در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۲/۳ (دو سوم) کارکنان انجام خواهد شد.

۲- وضعیت «نارنجی»:

۱/۲- ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با مأموریت های اساسی و مدیریت شهری می‌توانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۱/۳ (یک سوم) کارکنان خود اقدام نمایند.

۲/۲- در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۵۰% (پنجاه درصد) کارکنان انجام خواهد شد.

۳- وضعیت «قرمز»:

۱/۳- دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه های مرتبط با مأموریت های اساسی و مدیریت شهری می‌توانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول (در سح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۵۰% (پنجاه درصد) کارکنان خود اقدام نمایند، مشروط بر آنکه خللی در ارائه خدمات ضروری به وجود نیاید.

۲/۳- در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور حداکثر ۳/۱ (یک سوم) کارکنان انجام خواهد شد.

۳/۳- کلیه مراکز آموزشی (آموزشگاه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و...) به طور کامل تعطیل و صرفاً کارکنانی که حفاظت فیزیکی و حفاظت تأسیسات و سامانه‌های الکترونیکی ضروری باشند، حضور خواهند یافت.

۵- مدیران و مسئولان ادارات در سطح شهرها موظفند تا پایان هفته جاری  ضمن ایجاد آمادگی برای ارائه خدمات ضروری انجام مأموریت‌های اصلی،برنامه‌ریزی لازم برای نوبت‌بندی کارکنان خود را برای هر یک از وضعیت‌های سه‌گانه هشدار انجام و  با اعلام شرایط هشدار و تعیین وضعیت شهر از سوی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مدیریت کرونا، نسبت به کاهش و تنظیم حضور کارکنان متناسب با وضعیت اعلام شده اقدام نمایند. قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا در سطح ملی و استانداری‌ها و فرمانداری‌ها مسئولیت نظارت بر این موضوع در سطح شهرها را برعهده خواهند داشت.

۶- آن دسته از دستگاه‌های اجرایی که زیرساخت‌های لازم برای انجام وظایف کارکنان از منزل(دورکاری) را ایجاد کرده‌اند، می‌توانند از خدامات دورکاری کاکنان خود استفاده نمایند. بدیهی است که دورکاری به معنی انجام وظایف کارکنان از طریق زیرساخت‌های ایجاد شده و از زاه دور می باشد. و در این رابطه، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند با قید فوریت و اولویت نسبت به ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز برای انجام وظایف کارکنان به صورت دورکاری برنامه‌ریزی و اقدام نمایند به نحوی که عدم حضور کارکنان در وضعیت‌های هشدار در محل کار به انجام وظایف و مأموریت‌های اصلی دستگاه و ارائه خدمات به شهروندان لطمه‌ای وارد نکند.

۷-در کلیه وضعیت‌های سه‌گانه شرایط هشدار،ماموریت های اداری غیرضرور لغو می‌گردند و دستگاه‌های اجرایی موظفند از اعزام کارکنان خود به مأموریت‌های اداری غیرضرور خودداری کنند. مأموریت‌های ضروری و اجتناب‌ناپذیر در وضعیت‌های «زرد» و «نارنجی» صرفاً با تأیید بالاترین مقام مجاز در سطح استان و مأموریت‌های ضروری در سطح ملی صرفاً با تایید مقام مجاز در سطح ملی قابل انجام است.

۸-برگزاری جلسات اداری با رعایت پروتکل‌ها و الزامات از سوی وزارت بهداشت، درمان و آمورش پزشکی از جمله شرایط محل جلسه و فضای مورد نیاز برای هر یک از شرکت‌کنندگان و با رعایت محدودیت‌های زیر قابل انجام است:

۱/۸- تعداد شرکت کنندگان در وضعیت «زرد» حداکثر۳۰ نفر

۲/۸- تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت «نارنجی» حداکثر ۲۰ نفر

۳/۸- تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت «قرمز» حداکثر ۱۵ نفر

۹- دستگاه‌های اجرایی در نوبت‌بندی کارکنان براساس بند (۴) این بخشنامه لازم است موارد زیر را توجه کنند:

۱/۹- حفاظت از اماکن و ساختمان‌های اداری و نگهداری تأسیسات برای جلوگیری از حوادث احتمالی در اولویت خواهدبود.

۲/۹- محدودیت های حضور کارکنان موضوع ماده (۴) این بخشنامه صرفا در مورد کارکنان شاغل ادارات شهرها و متناسب با وضعیت هشدار اعلام شده قابل اعمال خواهد بود و کارکنان ارائه دهنده خدمات در مراکز روستایی مانند خانه‌های بهداشت روستایی، مراکز خدمات جهاد کشاورزی، محیط‌‌بانی‌ها و نظائر آنها و نیز مراکز و تأسیسات واقع در بیرون شهرها مانند تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، راهداری، ایستگاه‌های تنظیم فشار گاز و برق و نظائر آنها وظایف خود را کما فی السابق انجام خواهند داد.

۱۰- با تخلفات مدیران دستگاه‌های اجرایی در سطوح مختلف که ضوابط و تکالیف ابلاغی موضوع این بخشنامه را رعایت ننمایند براساس بند (۱) مصوبات سی و سومین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا (موضوع بخشنامه شماره ۲۹۰۸۲۳ مورخ ۵/۶/۱۳۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور) برخورد خواهد شد.

 

 

رنگ بندی شهرها چگونه مشخص می شود؟

طبق مصوبه ستاد ملی کرونا رنگ آبی به معنای وضعیت «کم‌خطر» به وضعیت‌ها افزوده شد. آمار مبتلایان در شهرستان‌های آبی کمتر از شهرستان‌های زرد است. فعلا قوانین شهرستان‌های آبی مشابه زرد است اما در چند روز آینده قوانین شهرهای زرد ا طبق مصوبه ستاد ملی کرونا رنگ آبی به معنای وضعیت «کم‌خطر» به وضعیتها افزوده شد. آمار مبتلایان در شهرستان‌های آبی کمتر از شهرستان‌های زرد است. فعلا قوانین شهرستان‌های آبی مشابه زرد است.در طرح جدید شاخص تعداد بستریها، رنگ‌بندی شهرها را مشخص می‌کند. به این ترتیب که بستری‌های چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر زرد، شش نفر در ۱۰۰ هزار نفر نارنجی و ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین می‌کند. اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

گروه بندی مشاغل در دوران کرونا

  • در مناطق و شهرهای وضعیت قرمز، مشاغل سطح ۲، ۳ و ۴ تعطیل خواهند بود.
  • در مناطق و شهرهای وضعیت نارنجی سطح شغلی ۳ و ۴ تعطیل هستند. 
  • در مناطق و شهرهای وضعیت زرد محدودیت سطح شغلی ۴ برای آنها در نظر گرفته شده است.

با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، سینما و تئاتر از گروه مشاغل ۳ به گروه ۲ منتقل شدند.

فهرست مشاغل گروه‌بندی چهارگانه

(بر اساس بخشنامه شماره ۱۸۳۱۶۵ مورخ ۱۸/۱۱/۱۳۹۹ وزارت کشور)

مشاغل گروه شغلی سطح یک (۱)

فهرست مشاغل گروه یک و مشاغل ضروری که در هیچ‌یک از وضعیت‌های سه‌گانه تعطیل نمی‌شوند:

  - کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات، کشتارگاه، انبار و سردخانه عمومی؛
  - مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های سوخت؛
  - حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی؛
  - کرایه خودرو بدون راننده، پارکینگ عمومی
  - مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی؛
  - فروشگاه‌های مواد غذایی، زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌‌بار؛
  - مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات پروتئینی و خدمات وابسته؛
  - مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی و نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)؛
  - مراکز بهداشتی، درمانی، اورژانس و تأمین آمبولانس (دولتی و خصوصی) و مشاغل مشابه؛
  - داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی و بذر؛
  - مراکز تهیه، تولید و طبخ مواد غذایی و خوراکی آماده و صرفاً بیرون‌بر (شامل تمام گروه‌های غذایی سرد، گرم، آشامیدنی، بستنی و آبمیوه، خشکبار، شیرینی و مشاغل مشابه)؛
  - خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی؛
  - شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تأمین کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)؛
  - رسانه‌های مکتوب و برخط و مشاغل مشابه؛
  - مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توان‌بخشی، و مراقبتی، آسایشگاه‌ها؛
  - تعمیرگاه‌های انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی، الکترونیکی، کامپیوتر و تأسیساتی، کلیه خدمات فنی و کارواش؛
  - فروشگاه‌های انواع قطعات، لوازم یدکی، الکتریکی، الکترونیکی، صیادی، کشاورزی و تأسیساتی و سایر ملزومات مورد نیاز تولید؛
  - فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی (از قبیل گچ، سیمان، سرامیک، لوله و اتصالات)، محصولات فولادی (آهن و آلومینیوم) و پاساژهای تخصصی نظیر لاستیک، قطعات یدکی، آهن آلات، کامپیوتر (به استثناء پوشاک، کیف و کفش و موبایل) و آهن‌آلات؛
  - کارگاه‌های صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)؛
  - لیتوگراف، تایپ و تکثیر و دفاتر فنی مرتبط، دفاتر آگهی تبلیغاتی، فروشندگان کاغذ و مقوا؛
  - خشکشویی‌ها؛
  - مراکز فروش عینک‌های طبی؛
  - فروش گل و گیاه تزئینی/ طبیعی؛
  - فروشگاه‌های لوازم ایمنی و آتش‌نشانی؛
  - سینما خودرو/ تئاتر خودرو؛
  - مراکز اقامتی (شامل هتل، متل، مهمان‌پذیر، پانسیون و مشاغل مشابه)؛
  - فروشگاه‌های مواد شیمیمایی با کاربرد صنعتی و کشاورزی؛
  - فعالیت تیم های ملی و لیگ های وابسته در رشته های مختلف؛
  - غذا و ملزومات حیوانات خانگی، ملزومات و تجهیزات دامپزشکی.

مشاغل گروه شغلی سطح دو (۲)

فهرست مشاغل گروه دوم:

  - بوستان‌ها و مراکز تفریحی.
  - پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ و بازارهای موقت (بازارهای روز و محلی)؛
  - فروش انواع خودرو، موتور و دوچرخه؛
  - مراکز شماره گذاری اتومبیل؛
  - آرایشگاه های مردانه و زنانه؛
  - مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی؛
  - مراکز فروش فرش و موکت، کف پوش ها، لوازم خانگی، تشک، پتو و روانداز، حوله و ملحفه، پارچه، پرده، مبلمان و ملزومات مرتبط (اداری- منزل)، لوستر و چراغ، کابینت، درب و پنجره، تهویه، صنایع دستی، تزیینات داخلی ساختمان؛
  - مراکز فروش کادویی، اسباب بازی و سرگرمی، لوازم‌التحریر؛ ظروف (چینی، کریستال، پلاستیک، بلورجات، ملامین)، لوازم التحریر، کتاب و مجله، محصولات فرهنگی و کمک آموزشی، تجهیزات مهندسی و نقشه برداری.
  - مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، چرم و مصنووعات چرمی، خرازی، خیاطی؛
  - آتلیه و عکاسی؛ و خدمات فیلمبرداری؛
  - آژانس مشاور املاک؛
  - مراکز تهیه، توزیع و طبخ مواد غذایی، خوراکی، کافی شاپ، با پذیرش مشتری (شامل تمام گروه‌های مواد غذایی سرد، گرم، آشامیدنی، بستنی، آبمیوه، خشکبار، شیرینی)؛
  - ظروف یکبار مصرف؛
  - فروشندگان پرنده و ماهی‌های تزئینی؛
  - وسایل، ابزار  ملزومات شکار و صیادی؛
  - فروشگاه ملزومات و تجهیزات بدنسازی و ورزشی؛
  - فروشندگان طلا، جواهر، نقره، سنگ‌های قیمتی، بدلیجات، ساعت.
  - رنگ ساختمانی، صنعتی و خودرو.
  - ظروف، صندلی، میز و سایر ملزومات کرایه‌ای؛
  - ابزار و یراق، قفل و لولا، وسایل توزین؛
  - فروش کالاهای دست دوم و سمساری؛
  - آموزشگاه های رانندگی.

مشاغل گروه شغلی سطح سه (۳)

 فهرست مشاغل گروه سوم:

- تالارهای پذیرایی؛
  - استخرهای سرپوشیده و باشگاه های ورزشی؛
  - چایخانه ها و قهوه‌خانه‎ ها بدون عرضه مواد دخانی (این گروه در کل ساعات شبانه روز تعطیل می باشند)؛
  - آموزشگاه های موسیقی و زبان با حضور 10 نفر؛
  - موزه‎ ها، سینماها، تئاترها؛
  - مهدهای کودک؛

مشاغل گروه شغلی سطح چهار (۴)

فهرست مشاغل گروه چهارم:

  - باغ وحش‌ها و شهرهای بازی؛
  - مراکز تفریحی آبی؛
  - گیم نت ها.

 

نظر شما