شناسهٔ خبر: 47407358 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

ریزش قیمت ارز‌های دیجیتال محبوب در بازار ایران

قیمت هر ریپل هفته گذشته رقمی در حدود ۳۰ هزار تومان بود و حالا به ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است. بازدهی ریپل در نیمه دوم سال ۹۹ حدود ۲۶۰ درصد بود. چراکه قیمت آن در بازه زمانی اول مهر تا آخر اسفندماه از حدود هزار و ۲۵۰ تومان به ۲۶ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. ارزش معاملات روزانه ریپل در صرافی‌های ایرانی روزانه حدود ۳۰ میلیارد تومان است؛ تقریبا اندازه بقیه ارز‌های دیجیتال موجود در بازار. دوج کوین نیز که هفته گذشته ۱۲ هزار تومان بود، حالا به هفت هزار و ۷۰۰ تومان رسیده

صاحب‌خبر -

فرارو- بیت‌کوین معروف‌ترین ارز دیجیتال دنیا است که هفته پیش به پول ما ۱.۲ میلیارد تومان ارزش داشت اما الان تقریبا معادل ۸۷۷ میلیون تومان قیمت دارد. اگرچه می‌توان با مبالغ خرد هم روی بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کرد و مثلا چند هزارم بیت‌کوین خرید، اما سرمایه‌گذاران ایرانی، سکه‌های مجازی کوچک را بیشتر دوست دارند. در این گزارش هفت ارز دیجیتال را بررسی کرده‌ایم که کمترین قیمت را در صرافی‌های ایرانی دارند. بررسی سابقه این ارز‌های دیجیتال نشان می‌دهد آن‌ها توانسته‌اند در نیمه دوم سال ۹۹ بین ۶۷ تا دو هزار و ۳۰ درصد بازدهی نصیب سرمایه‌گذارانشان کنند. رکورددار بازدهی به دوج‌کوین تعلق دارد که قیمت آن در نیمه شهریورماه سال گذشته تنها ۷۳ تومان بود، اما در پایان سال به هزار و ۵۵۰ تومان رسید و حالا در بازه هفت هزار تا هشت هزار تومان (یک هفته پیش ارزش آن ۱۲ هزار تومان بود) نوسان دارد. اگر بعد از خواندن گزارش صدایی در سرتان شنیدید که وسوسه‌تان می‌کند وارد بازار ارز‌های مجازی شوید، زود در نطفه خفه‌اش کنید، چون از یک طرف احتمال تکرار این بازدهی چشمگیر نزدیک به صفر است و از طرف دیگر همین ارزهای دیجیتال در عرض یک هفته گذشته ریزش چشمگیری را تجربه کرده‌اند. توصیه می‌کنیم از این نوشته برای افزایش اطلاعاتتان کمک بگیرد.

ترون؛ از دو هزار و ۸۰۰ تومان به هزار و ۶۵۰ تومان
هزینه تراکنش‌های ترون نزدیک به صفر است. موردی که باعث شده این رمزارز تازه‌وارد به سرعت بتواند جایگاه خود را در بازار ارز‌های دیجیتال پیدا کند. ترون با نماد TRX در سال ۲۰۱۷ توسط یک شرکت سنگاپوری ایجاد شد و بعد از بیت‌کوین محبوب‌ترین ارز دیجیتال در کشور‌های شرقی به حساب می‌آید. یکی از دلایل محبوبیت ترون، استفاده سامسونگ از این ارز دیجیتال است. ترون یکی از ارزان‌ترین انواع ارز دیجیتال در صرافی‌های ایرانی است. ترون در نیمه دوم سال ۹۹ بازدهی حدود ۱۹۲ درصد را در کارنامه خود ثبت کرده، اما از اول سال تا حالا چندان عملکرد خوبی نداشته است. در بازار‌های جهانی ارز دیجیتال ترون جایگاه چندانی ندارد و در رتبه ۲۲ بزرگترین رمزارز‌ها قرار گرفته، اما در ایران آنقدری طرفدار دارد که به یکی از رمزارز‌های پرمعامله در صرافی‌های ایرانی تبدیل شود. راز موفقیت آن شاید کیف‌پول‌های ترون باشد که تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران ایرانی ارز دیجیتال از آن‌ها برای نگهداری رمزارزهایشان استفاده می‌کنند.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: ۱۹۲ درصد

دوج‌کوین؛ از ۱۲ هزار تومان به هفت هزار و ۷۰۰ تومان
دوج‌کوین حاصل شوخی دو مهندس نرم‌افزار با ارز‌های دیجیتال است. سال ۲۰۱۳ و زمانی که قیمت بیت‌کوین از هزار دلار عبور کرد، این دو مهندس برای اینکه نشان دهند رمزارز‌ها زیاد از حد جدی گرفته می‎شوند، ارز دیجیتال دوج‌کوین را بر بستر لایت‌کوین، با عکس یک سگ راه‌اندازی کردند و هدفشان از این کار صرفا سرگرمی بود. ولی در حال حاضر این سرگرمی تبدیل به پنجمین ارز دیجیتال بزرگ دنیا شده و طرفداران زیادی پیدا کرده که مهمترین آن‌ها ایلان ماسک است. دوج‌کوین پربازده‌ترین دارایی دنیا در شش ماه اخیر به حساب می‌آید. شاید باورش سخت باشد، اما در نیمه سال ۹۹ تنها ۷۳ تومان بود، ولی روند صعودی آن باعث شد تا آخر سال قیمت هر دوج‌کوین به هزار و ۵۵۸ تومان برسد و بازدهی دو هزار و ۳۴ درصدی در کارنامه نیمه دوم ۹۹ دوج‌کوین ثبت شود. ارزش هر دوج‌کوین هفته گذشته حدود ۱۲ هزار تومان بود و ظرف یک هفته به هفت هزار و ۷۰۰ تومان رسید. دوج‌کوین به‌حدی بین سرمایه‌گذار‌های ایرانی محبوب است که ارزش معاملات روزانه آن بعضا بیش از هزار میلیارد تومان می‌رسد.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: دو هزار و ۳۴ درصد

استلار؛ از ۱۵ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان
ارز دیجیتال استلار با نماد XLM در سال ۲۰۱۴ توسط یک برنامه‌نویس آمریکایی ایجاد شد که عضو موسس رمزارز ریپل هم به حساب می‌آید. در ابتدا شیوه استخراج و مبادلات استلار مبتنی بر شبکه ریپل بود، اما در حال حاضر شبکه نقل و انتقال متفاوتی دارد. در ابتدا هدف از ایجاد استلار انجام تراکنش‌های بزرگ مالی بین بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری در کمترین زمان بود. این شبکه در عرض سه تا پنج ثانیه هزار تراکنش انجام می‌دهد. استلار یکی دیگر از ارز‌های دیجیتال ارزان‌قیمت در صرافی‌های ایرانی به حساب می‌آید. هفته گذشته قیمت هر استلار به پول ما در محدوده ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان قرار داشت، اما بعد از یک هفته به ۱۰ هزار تومان تنزل پیدا کرد. البته اگر به نیمه سال ۹۹ برگردیم، می‌بینیم قیمت استلار آن زمان حدود دو هزار و ۲۰۰ تومان بوده و تا پایان سال به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. موضوعی که باعث شده بازدهی ۳۷۴ درصدی در نیمه دوم سال ۹۹ نصیب سرمایه‌گذاران استلار شود. روزانه حدود ۳۴ میلیارد تومان استلار در صرافی‌های ایرانی خرید و فروش می‌شود که نسبت به دیگر رمزارز‌ها چندان چشمگیر نیست، اما با این وجود ارزش معاملات آن تقریبا دو برابر بیت‌کوین است.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: ۳۷۴ درصد

تتر؛ حدود ۲۴ هزار تومان
ارز دیجیتال تتر دنیایی متفاوت از دیگر رمزارز‌ها دارد. قیمت تتر با نماد USDT برای همیشه ثابت و برابر با یک دلار است. قیمت آن نهایتا به اندازه یک سنت نوسان دارد و اصطلاحا به آن استیبل‌کوین می‌گویند. موارد دیگری مثل دلار کوین و بایننس دلار هم شرایط مشابهی دارند و قیمت آن‌ها همیشه معادل یک دلار آمریکا است، اما تتر بین آن‌ها بیشترین طرفدار را پیدا کرده و از آن برای خرید و فروش دیگر رمزارز‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر تتر دلار، این ارز دیجیتال برای دیگر ارز‌ها مثل یورو، پوند و ... هم راه‌اندازی شده، اما هیچ‌کدام به اندازه تتر دلار کارایی ندارند. تتر بدترین گزینه برای سرمایه‌گذاری بین ارز‌های دیجیتال به حساب می‌آید، چراکه قیمت آن مستقیم با نوسانات بازار ارز تغییر می‌کند. تتر بیشتر برای خرید و فروش دیگر رمزارز‌ها کاربرد دارد و کسانی که روی تتر سرمایه‌گذاری می‌کنند، در اصل به افزایش قیمت دلار امیدوار هستند. تتر در نیمه دوم سال ۹۹ نه‌تن‌ها بازدهی نداشته بلکه ۱۷ درصد ضرر نصیب سرمایه‌گذارانش کرده است. از هفته گذشته که بیشتر ارز‌های دیجیتال کاهش بوده‌اند، قیمت تتر حدود ۱۲۰ تومان رشد کرده است. تتر در صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال با کمی اختلاف نسبت به دلار بازار آزاد معامله می‌شود.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: منفی ۱۷ درصد

قیمت ریپل؛ از ۳۰ هزار تومان به ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان
شرکت ریپل در ابتدا یک شرکت پرداخت اینترنتی بود که کار خود را از سال ۲۰۰۵ آغاز کرد. این شرکت در سال ۲۰۱۱ ارز دیجیتال ریپل را با نماد XRP راه‌اندازی کرد که مادر خیلی از رمزارز‌ها مثل استلار به حساب می‌آید و شبکه‌ای که برای آن راه‌اندازی شده برای دیگر رمزارز‌ها کاربرد دارد. یکی از مزیت‌های ریپل، ارزان‌تر بودن تراکنش‌های آن است و رقیب سرسخت بیت‌کوین محسوب می‌شود. چراکه تراکنش‌های ریپل مصرف برق خیلی پایین‌تری نسبت به بیت‌کوین دارد. هرچند ریپل قیمت چندانی ندارد، اما همچنان یکی از بزرگترین ارز‌های دیجیتال دنیا محسوب می‌شود و زمانی بعد از بیت‌کوین بیشترین طرفدار را در ایران داشت. قیمت هر ریپل هفته گذشته رقمی در حدود ۳۰ هزار تومان بود و حالا به ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است. بازدهی ریپل در نیمه دوم سال ۹۹ حدود ۲۶۰ درصد بود. چراکه قیمت آن در بازه زمانی اول مهر تا آخر اسفندماه از حدود هزار و ۲۵۰ تومان به ۲۶ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. ارزش معاملات روزانه ریپل در صرافی‌های ایرانی روزانه حدود ۳۰ میلیارد تومان است و تفاوت چندانی با دیگر ارز‌های دیجیتال ندارد.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: ۲۶۰ درصد

قیمت کاردانو؛ از ۵۰ هزار تومان به ۳۵ هزار تومان
ارز دیجیتال کاردانو با نماد ADA جایگزین اتریوم است. ارز‌های دیجیتال تازه تاسیس که اصطلاحا به آن‌ها آلت‌کوین می‌گویند، عموما به عنوان جایگزین یک ارز دیجیتال بزرگ مثل بیت‌کوین، اتریم و ریپل شناخته می‌شوند. یکی از پنج موسس اتریوم بعد از به وجود آمدن اختلاف نظر برای هدایت دومین ارز دیجیتال بزرگ دنیا از این تیم جدا شد و رمزارز کاردانو را تحت همان پروتکل‌ها ایجاد کرد. گفته می‌شود کاردانو نسبت به دیگر ارز‌های دیجیتال بستر امن‌تری برای تراکنش‌ها ایجاد کرده و به همین دلیل بعضی معتقدند در آینده کاردانو جای اتریوم را در بازار ارز‌های دیجیتال خواهد گرفت. امکان معامله کاردانو در بعضی صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال وجود ندارد. کاردانو پنجمین ارز دیجیتال ارزشمند دنیا به شمار می‌آید و در ایران تنها چند صرافی امکان خرید و فروش آن را فراهم کرده‌اند. البته به شکلی که صرفا با قیمت اعلام شده توسط صرافی می‌توانید آن را بخرید یا بفروشید. هفته گذشته کاردانو به پول ما حدود ۵۰ هزار تومان ارزش داشت و الان حدود ۳۴ هزار تومان است. قیمت کاردانو در نیمه دوم سال ۹۹ از دو هزار و ۲۶۰ تومان به ۳۲ هزار تومان رسید و باز بازدهی هزار و ۳۳۹ درصدی بعد از دوج کوین در رتبه دوم بیشترین رشد ایستاده است.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: هزار و ۳۳۹ درصد

قیمت ایاس؛ از ۲۵۰ هزار تومان به ۱۱۵ هزار تومان
ارز دیجیتال ایاس که آن را با نماد EOS می‌شناسند، توسط یک شرکت خصوصی بر بستر اتریوم ایجاد شده است. این رمزارز تازه‌وارد در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. در اولین روز ایجاد این ارز دیجیتال، یک میلیارد ایاس روی شبکه اتریم توزیع شد. نوعی عرضه اولیه که صاحبان ارز دیجیتال ایاس را پول‌دار کرد. کارمزد تراکنش‌های ایاس نزدیک به صفر است و این مورد نقطه قوت این ارز دیجیتال به حساب می‌آید. هفته گذشته قیمت هر EOS در صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال این روز‌ها حدود ۲۵۰ هزار تومان بود، اما ظرف هفت روز به ۱۱۵ هزار تومان رسید. ارزش معاملات روزانه آن حدود ۳۰ میلیارد تومان و مشابه دیگر رمزارز‌ها است. اگر تتر را کنار بگذاریم، می‌بینیم ایاس در نیمه دوم سال ۹۹ بدترین عملکرد را در بازار ارز‌های دیجیتال داشته. قیمت هر EOS در نیمه سال گذشته حدود ۷۶ هزار و ۸۰۰ تومان بود و تا آخر سال ۹۹ به ۱۲۸ هزار تومان رسید تا بازدهی ۶۷ درصدی در کارنامه ایاس ثبت شود. این رقم کمترین بازدهی بین رمزارز‌های مختلف به حساب می‌آید.

بازدهی نیمه دوم سال ۹۹: ۶۷ درصد

 

تغییرات قیمت ارز‌های دیجیتال در یک هفته اخیر

ارز دیجیتال قیمت دوشنبه ۲۷ اردیبهشت قیمت دوشنبه سوم خرداد
ترون
دو هزار و ۸۰۰ تومان هزار و ۶۵۷ تومان
دوج‌کوین ۱۲ هزار تومان هفت هزار و ۷۰۰ تومان
استلار ۱۵ هزار تومان ۱۰ هزار تومان
تتر ۲۴ هزار تومان ۲۴ هزار و ۱۲۵ تومان
ریپل ۳۰ هزار تومان ۲۰ هزار تومان
کاردانو ۵۰ هزار تومان ۳۵ هزار تومان
ایاس ۲۵۰ هزار تومان ۱۱۴ هزار تومان

نظر شما