درست کردن یک کاپ کیک شکلاتی بدون استفاده از فر و تنها در عرض چند دقیقه، ایده فوقالعادهای برای عصرانه است.
زمانی که دوست دارید به سریعترین حالت ممکن یک کیک فنجانی بدون فر درست کنید و درست چند دقیقه بعد آن را میل کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای ۷ کیک شکلاتی فنجانی
کره ذوب شده یا روغن مایع مخصوص پخت و پز: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد سفید: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر کاکائو: ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
شیر: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
چیپس شکلات یا شکلات خرد شده: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی یا کیک فنجانی شکلاتی بدون فر باید کره آب شده و شکر را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و با همزن برقی آن قدر بزنید تا براق و یک دست شوند. سپس تخم مرغ را به ترکیب کره و شکر اضافه کنید و باز هم با همزن مواد را به خوبی ترکیب کنید. بعد از اینکه شکر کاملاً در مواد حل شود، بیکینگ پودر، آرد و پودر کاکائو را به سایر مواد اضافه میکنیم و با همزن مواد را ترکیب کنید. چیپس شکلاتی یا شکلاتهای خرد شده را به مواد کیک اضافه کنید و مواد را با دست خوب مخلوط کنید.
بعد از آماده کردن مواد اولیه کیک باید به سراغ پخت کیک بروید. برای درست کردن این کیک میتوانید مواد را داخل قالبهای فلزی یا نسوز بریزید و یا اگر به قالب دسترسی ندارید، این کاپ کیکهای شکلاتی و خوشمزه را داخل چند فنجان درست کنید. برای این کار باید قالبها یا فنجانها را به خوبی چرب کنید. سپس مواد کیک را تا نیمه داخل آنها بریزید. یک قابلمه بزرگ که همه قالبها در آن جا میگیرند، انتخاب کنید. اگر به سه پایه دسترسی دارید، سه پایه را داخل قابلمه قرار دهید. سپس به اندازه ۱ لیوان آب که تا ارتفاع کمتر از ۱/۳ قالبها میرسد، در قابلمه آب بریزید.
در این مرحله باید درب قابلمه را روی آن بگذارید و گاز را با شعله متوسط روشن کنید تا آب به جوش بیاید. بعد از اینکه آب جوش آمد، قالبهای کیک فنجانی را در قابلمه بچینید. اگر سه پایه ندارید، میتوانید قالبها را داخل آب جوش قرار دهید. یک دمکنی روی درب قابلمه قرار دهید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید کاپ کیکهای شکلاتی برای ۱۵ دقیقه پخته شوند. برای اینکه درب قابلمه به خوبی روی قابلمه قرار بگیرد و محکم شود، میتوانید یک درب دیگر یا یک وسیله سنگین روی آن قرار دهید تا خوب سفت شود.
بعد از ۱۵ دقیقه از پخت کیک فنجانی بدون فر باید شعله گاز را خاموش کنید و درب آن را بردارید. اجازه دهید کیکها برای ۱۰ دقیقه دیگر هم داخل آب جوش بمانند. سپس کاپ کیکها را از قابلمه خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا کاملاً سرد شوند. زمانی که کیکها سرد شدند، قالب را برعکس کنید و چند ضربه آرام به پشت آن بزنید تا از داخل فنجان یا قالب خارج شوند. کاپ کیکهای خوشمزه شکلاتی را داخل سینی بچینید و با خامه شکلاتی زده شده و مقداری چیپس و ترافل شکلاتی آن را تزئین کنید. درست کردن این کاپ کیکها فوقالعاده راحت است و طعم بسیار خوشمزهای دارند. میتوانید در عرض کمتر از نیم ساعت این کاپ کیک شکلاتی یا کیک فنجانی شکلاتی را بدون استفاده از فر و روی گاز و با هر امکاناتی که دارید، آماده کنید.
∎
نظر شما