شناسهٔ خبر: 43052312 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دو عامل عمده نگرانی صهیونیست‌های ساکن فلسطین اشغالی چیست؟

صهیونیست ها که شاهد اوج‌گیری جدید کرونا هستند دو گروه را در جوامع خود دارند که حاضر به فاصله گذاری نبوده، ابزاری برای رسیدن به منافع گروهی و حزبی حاکمان هستند لذا این دو گروه موجبات نگرانی جامعه صهیونیستی در این روزهای بحرانی کرونا شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، با آغاز شیوع جدید کرونا در بیشتر کشورهای جهان، رژیم صهیونیستی نیز با این پدیده مواجه است. در حالی که در صهیونیست‌ها برای 3 هفته متوالی تمامی مکان‌های عمومی را تعطیل کرده‌اند اما دو دسته از گروه‌های حاضر در جامعه صهیونیستی مانع اصلی برای اقدامات کابینه نتانیاهو محسوب شده، بر خلاف انتظاری که از اقدامات انجام شده می‌رود در حال توسعه شیوع کرونا در جامعه رژیم صهیونیستی هستند.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , ویروس کرونا , بنیامین نتانیاهو ,

تندروهای مذهبی 

صهیونیست‌های تندرو که در سرزمین‌های اشغالی تحت عنوان «اُلترا اُرتُدوکس» یا «حریدی» شناخته می‌شوند یکی از گروه‌هایی هستند که موجب نگرانی جامعه صهیونیستی در دوره شیوع کرونا هستند. «حریدی» ها یا همان « اُلترا اُرتُدوکس» ها دارای عقاید و منش خاصی هستند که همین منش، موجب نگرانی صهیونیست های دیگر شده است. حریدی‌ها همان گروهی هستند که دارای مدارس مذهبی وسیع و بزرگ بوده، تعداد قابل توجهی طلبه مذهبی را در این مدارس آموزش می دهند. در این مدارس که جمعیت قابل توجهی از طلاب مذهبی حضور دارند اقدامات جمعی و گروهی بیشتر فعالیت‌های آنها در بر می‌گیرد.

برگزاری مراسم مذهبی جمعی، تحصیل در محل‌های پر از جمعیت با حضور طلاب مذهبی و رفت‌وآمدهای مستمر 3 دسته از اقداماتی است که تمام عملکرد حریدی ها را در بر می‌گیرد.

برخلاف دیگر جوامع و گروه‌های حاضر در رژیم صهیونیستی – که فعالیت‌های جمعی خود را کاهش داده، یا متوقف کرده‌اند- حریدی‌ها بدون اندکی تفاوت در عملکرد، به همان صورت گذشته فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند. آن هم فعالیت‌هایی که در قالب‌های جمعی انجام می‌شود. حتی درس خواندن در مدارس حریدی در فضاهای بسته و در کنار یکدیگر صورت می‌گیرد.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , ویروس کرونا , بنیامین نتانیاهو ,

حریدی‌ها در این مسیر تنها با به کارگیری برخی تمهیدات فردی مثل استفاده از ماسک، ایجاد حائل در فواصل کوتاه بین افراد برای فاصله‌گذاری و به کارگیری مواد ضد عفونی کننده علیه کرونا دست به اقدام زده‌اند و مهمترین اقدام در این مسیر را که جلوگیری از تجمع و حضور در مجامع پرجمعیت است به هیچ وجه رعایت نمی کنند. همین امر موجب شده تعداد قابل توجهی از مبتلایان به کرونا از میان حریدی‌ها باشد. هرچند کابینه رژیم صهیونیستی به دلیل هراسی که از اقدمات انتقام آمیز این قشر افراطی دارد هیچ گاه آمار تفکیکی از مبتلایان فرقه‌های مختلف را ارائه نمی‌کند، اما تعداد حریدی‌های بستری شده در بیمارستان در جامعه صهیونیستی به طور آشکاری بیشتر از سایر گروه‌ها است و این مسئله در رسانه‌های رژیم صهیونیستی به نوعی منعکس شده است.

به عنوان مثال روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» روز یکشنبه نوشت: جامعه حریدی‌ها از بیشترین آسیب دیدگان به کوید 19 برخوردار است که شهرهایی که اکثریت حریدی دارند همگی شهرهایی با وضعیت قرمز هستند. این روزنامه با ارائه آماری نوشت: آخرین داده نشان می‌دهد 514 نفر از 817 بیماری که به تازگی در میان حریدی‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند سن شان زیر 26 سال است که احتمالاً این افراد در مراسم مذهبی «یشیوا» یا سایر نهادهای مذهبی آلوده شده‌اند.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , ویروس کرونا , بنیامین نتانیاهو ,

نگرانی جامعه صهیونیست‌ها از حریدی‌ها و ارتدوکس‌ها

همان گونه که در بالا اشاره شد نوع عملکرد حریدی‌ها و ارتدکس‌ها به گونه‌ای است که به دلیل عدم رعایت فاصله‌های فردی و اجتماعی، بیشترین مبتلا به کرونا را در جامعه صهیونیستی دارند اما علاوه بر نوع عملکرد کلی این گروه، وضعیتی که طی روزهای آینده آنها در جامعه صهیونیستی رقم خواهند زد نگرانی مقطعی برای دوره کنونی را بیشتر کرده است. بر اساس تعطیلات مدارس مذهبی حریدی‌ها آنها طی تعطیلات عید کیپور که این ایام آغاز می‌شود در میان محدودیت‌های اعمال شده دولت برای یک دوره 40 روزه به خانه‌های خود خواهند رفت.

از یک سو تعداد بالای مبتلایان و از سوی دیگر احتمال انتقال بیماری توسط افراد ناقل غیر بیمار به شدت مقامات بهداشتی رژیم صهیونیستی و جامعه صهیونیستی را نگران کرده است. زیرا در مجموعه‌ای که بیشترین مبتلا به کرونا را در خود دارد با انتشار افراد این جامعه در کل جامعه، بیشترین انتشار اتفاق خواهد افتاد و احتمالاً پس از این ایام شاهد انتشار وسیع بیماری در جامعه صهیونیستی خواهیم بود.

این در حالی است که در تمامی جوامع اسلامی تمامی گروه‌های مذهبی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به شدت مانع شیوع بیماری شده، کمترین میزان مبتلا به بیماری را در خود دارند.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , ویروس کرونا , بنیامین نتانیاهو ,

معترضان نتانیاهو

غیر از حریدی‌های افراطی و ارتدوکس‌های تندرو گروه دیگری که در مقطع حاضر در حال انتشار کوید19 در سرزمین‌های اشغالی هستند کسانی هستند که در اعتراض به نتانیاهو، تجمع‌های خود کاهش نداده‌اند.

از 3 ماه قبل تاکنون گروهی از مخالفان نتانیاهو به طور مستمر مقابل منزل نتانیاهو و مقر نخست وزیری اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی می‌کنند. این اعتراضات در ابتدا به طور روزانه و در ساعت 17 در مکان‌های نامبرده برگزار شده، در حال توسعه به دیگر شهرهای فلسطین اشغالی هم بود. اما به مرور با افول روبرو شد و در حال حاضر هر یکشنبه برگزار می‌شود.

حضور جمعی کثیری از معترضان در یک نقطه تجمعی نسبتاً کوچک هرچند با استفاده از ماسک و مواد ضد عفونی کننده همراه باشد به دلیل عدم رعایت فاصله‌های فردی موجب شیوع کوید19 می‌شود. این امر که با اصرار معترضان و حمایت برخی از گروه‌های معارض سیاسی در حال استمرار است و به نظر می‌رسد تا رسیدن به نتیجه‌ای حداقلی قطع نشود. این به معنای آن است که این تجمع تا زمانی که پایان آن مشخص نیست، یکی از مکان‌های شیوع کرونا و محل نگرانی جامعه صهیونیستی خواهد بود.

این جایگاه با وجود شیوع وسیعی که در جامعه صهیونیستی به وجود آورده، از سوی مخالفان دولت نتانیاهو به منظور پایین کشیدن نتانیاهو مورد بهره برداری قرار می گیرد و نتانیاهو و تیم همراه وی نیز با استمرار آن از آن به عنوان سوپاپ اطمینان جهت تخلیه احساسات ضد کابینه و نتانیاهو استفاده می‌کنند. معنای این دو نوع بخورد آن است که هر دو جناح حاکم و اپوزیسیون در رژیم صهیونیستی در میان بحران کرونا در اندیشه رسیدن به منافع حزبی و گروهی خود هستند و برای زندگی انسان‌هایی که با وعده‌های رنگین و جعلی به فلسطین آورده شده‌اند ارزشی قائل نیستند.

انتهای پیام/

نظر شما