شناسهٔ خبر: 36436079 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی

نقشه راهی دقیق برای حکمرانی ایران در فضای مجازی

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: امروز فوری‌ترین نیاز کشور، رسیدن به تفکر جامع، کلان و منسجم و نقشه راهی دقیق برای حکمرانی جمهوری اسلامی در فضای مجازی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی در نشست تخصصی «بایسته‌های حکمرانی در فضای مجازی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی» با بیان اینکه فضای مجازی پایه گذار تمدن بشری جدید است و رهبر انقلاب، اهمیت فضای مجازی را مساوی با اهمیت اصل انقلاب اسلامی می‌دانند، افزود: رویکرد رهبر انقلاب و انقلاب اسلامی به فضای مجازی، رویکرد مبتکرانه و فرصت گراست. البته فضای مجازی برای همه جوامع می‌تواند تهدیدزا باشد، اما آن کشوری که در مواجهه با فضای مجازی هوشمندی بیشتری به خرج دهد امکان غلبه فرصت‌ها بر تهدید‌ها را نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی را باید جزو کشور‌هایی در نظر گرفت که زودتر از بسیاری از کشور‌ها به بیداری و هوشیاری در برابر فضای مجازی دست پیدا کرده است، گفت: من برخلاف کسانی که شورای عالی فضای مجازی را کم توفیق توصیف می‌کنند بر این باورم هرچند این شورا هنوز از ویروس عقب ماندگی فکری و ویروس سیاست زدگی خلاص نشده است و روسای جمهور ما هنوز قادر به مرزکشی میان منافع ملی و منافع جناحی در این شورا نشده اند، اما این شورا در خیلی از عرصه‌ها از جمله ارتقای اشراف علمی و اطلاعاتی به فضای مجازی، ارتقای درک نخبگان به فضای مجازی و نقاط تلاقی آن با منافع ملی و سرنوشت کشور، بالا رفتن حساسیت‌های نظام در انواع نفوذ و عملیات اختلال و روشن شدن بخش مهمی از نیاز‌ها و اولویت‌ها موفق بوده است.
وی با اشاره به اینکه دو قطبی فضای مجازی، یک دو قطبی کاذب است گفت: دو قطبی فضای مجازی آری و نه، از ذهن‌های سیاست زده متولد شده است، بحثی که در سه دهه اخیر بر فضای مجازی شکل گرفته است، بر سر شیوه مواجهه با فضای مجازی، وابستگی و فقدان وابستگی، نحوه مقابله با تهدید‌ها و اهداف و سیاست‌های عملیاتی است.
حجت الاسلام غلامی گفت: در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، این واقعیت روشن می‌شود که بهره گیری انقلاب اسلامی از فضای مجازی صرفا یک بهره درون مرزی نیست، بلکه جمهوری اسلامی قائل به استفاده جهانی از فضای مجازی است و فضای مجازی باید به بسط و گسترش آزادی، عدالت و صلح و همچنین خلاص شدن افکار عمومی مدت‌ها از زندان امپراتوری رسانه‌ای نظام سلطه کمک کند.
وی افزود: واقعیت این است که امروز بخش عمده‌ای از فضای مجازی در اختیار شرکت‌های آمریکایی و ابرشرکت‌هایی است که تحت پارادایم آمریکا در فضای مجازی رشد کرده اند.
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی صدرا با بیان اینکه سلطه آمریکایی‌ها بر فضای مجازی نه تنها فرصت بهره گیری عادلانه کشور‌ها را از فضای مجازی به عنوان یک دستاورد بشری از بین می‌برد، افزود: بلکه فضای مجازی را به ابزاری برای اشاعه سبک زندگی غربی و عملیات تجاوزکارانه در زمینه‌های فرهنگی، روانی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی تبدیل می‌کند، اما در این میان، این اصل در دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب قابل استخراج است که سیاست عملی جمهوری اسلامی باید درجهت ائتلاف برای به شکست کشاندن سلطه آمریکایی‌ها در فضای مجازی و ایجاد یک نظام دموکراتیک و عادلانه در جهان ختم شود.
نشست تخصصی بایسته‌های حکمرانی در فضای مجازی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی به همت دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای و با همکاری پژوهشگاه فضای مجازی، امروز در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد.

نظر شما