شناسهٔ خبر: 32349932 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

استانداری خوزستان: مشاغل بسیاری در سیل از بین رفته است

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: مشاغل بسیاری در سیل اخیر خوزستان با توجه به خساراتی که به کشاورزان و دامداران وارد شده از بین رفته است که موجب بیکاری و مشکلاتی برای مردم این استان به ویژه روستاییان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کیومرث حاجی زاده بعدازظهر چهارشنبه در دیدار با تیم ارزیابی صلیب سرخ در اهواز افزود: تاکنون ۱۱۰هزار میلیارد ریال خسارات ناشی از سیل به خوزستان وارد شده که این میزان همچنان در حال افزایش است.

 

وی گفت: با آمادگی میان دستگاه ها و نیروهای مسلح ۱۲۵ هزار نفر در اردوگاه های اضطراری در خوزستان اسکان یافتند و ۲۷۰ روستا تخلیه که از این تعداد ۱۱۹ روستا دچار آبگرفتگی شدند.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: هنوز در مرحله مقابله و کنترل بحران هستیم و آرام ارام برخی مناطق به سمت بازسازی و پسامقابله می رود؛ سدهای خوزستان تا حدودی تخلیه شده اند اما سامانه بارشی جدید در راه است.

 

وی ادامه داد: اما آب همچنان به سمت بخش های جنوبی خوزستان به ویژه شادگان ، آبادان و خرمشهر می رود که در آبادان و خرمشهر در حال استحکام بخشی هستند.

 

حاجی زاده با بیان اینکه محوریت امداد رسانی به مردم چه نقدی و غیرنقدی جمعیت هلال احمر است بیان کرد: باتوجه به نوع دوستی مردم ایران همه امکانات دولتی و خصوصی در اختیار مردم بوده ولی در سیل های بزرگ جامعه جهانی به کمک هم می شتابند و ما آماده پذیرش هرگونه کمکی از جامعه جهانی هستیم.

 

وی گفت: نیازهای کنونی خوزستان قایق موتوری، شناور بادی، سازه اقامتی، کانکس، دستگاه تصفیه آب شرب، موتوربرق، آبگرمکن خورشیدی، و سرویس بهداشتی و صحرایی است.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: برای اینکه شهرها و روستاهای خوزستان با آبگرفتگی رو به رو نشوند آب ها را به سمت مزارع و دشت ها رها کردیم.

 

وی گفت: خوزستان از لحاظ جایگاه ۳۳ درصد آب های جاری کشور و بزرگترین رودخانه‌های کشور از جمله کارون، مارون، کرخه و دز را در خود جای داده است؛ این استان دارای ۹ سد است که حوضه های آبریز هشت استان کشور به خوزستان می ریزد.

 

حاجی زاده با تشریح وضعیت جغرافیایی خوزستان و مدل های آب و هوایی گوناگون این استان بیان کرد: بسیاری از صنایع بزرگ کشور ، صنایع نفت و گاز ، بنادر در این استان است و از جمله ویژگی های آن می توان به دسترسی استان به آب های آزاد، مرز خاکی طولانی با عراق و مرز آبی با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره کرد.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به اینکه خوزستان و کشور در چند سال اخیر خشکسالی را تجربه کرده توضیح داد: در تابستان گذشته سدهای خوزستان پایین ترین تراز خود را تجربه کردند اما مدیریت رهاسازی آب از اوایل آذر گذشته در خوزستان شروع شد.

 

وی افزود: در پنج ماه اخیر حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب آب از حوضه های بالادست خوزستان وارد سدهای این استان شده که از این میزان ۲۲ میلیارد متر مکعب ذخیره شد و هشت میلیارد متر مکعب نیز از آن رهاسازی شد.

 

حاجی زاده با بیان اینکه سیل در خوزستان براساس نظر کارشناسان یک سیل هزار ساله بوده است و سدهای خوزستان دوره بازگشت سدساله را تجربه کرده اند گفت: مدیریت رهاسازی و مدیریت سیلاب موجب شد تا بدون تلفات جانی این سیلاب را عبور کنیم که نتیجه همراهی و همکاری مردم و مسئولان بوده است.

 

مدیرعامل سد دز: سد هیچ مشکلی ندارد/ شهروندان نگران نباشند

سعید رئوفی‌نسب در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: با توجه به کاهش آورد آب به سد و نیروگاه دز، روند مدیریت آب در شهرستان اندیمشک مطلوب است.

 

وی با اعلام پایداری سد و نیروگاه دز اندیمشک، گفت: پیش‌بینی می‌شود با کاهش میزان ورود آب به سد دز، روند ورود و خروج آب در این مجموعه به‌زودی به حالت عادی بازگردد.

 

مدیرعامل سد و نیروگاه دز اندیمشک با بیان این‌که مخازن سد دز سالم است و مشکلی ندارند، عنوان کرد: سد دز برای مقابله با سیلاب‌های احتمالی آماده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

 

وی با اشاره به انتشار برخی اخبار در فضای مجازی خاطرنشان کرد: سد دز شهرستان اندیمشک هیچ مشکلی ندارد، شهروندان نگران نباشند.

 

رئوفی‌نسب متذکر شد: شهروندان اخبار را تنها از رسانه‌های رسمی و معتبر دنبال کنند و به اخبار کذب و نادرست که با هدف تشویش اذهان عمومی منتشر می‌شوند، توجه نکنند.

 

وی ادامه داد: روند ورود و خروج آب در سد و نیروگاه دز اندیمشک کنترل‌شده و بابرنامه است و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.

 

فرماندار اهواز: کانال سلمان بسته شد/ رفع تهدید از مناطق ملاشیه، گلدشت، گلبهار و عین ۲

جمال عالمی نیسی ظهر امروز چهارشنبه با بیان اینکه کانال انحراف آب سلمان، مناطق ملاشیه، گلدشت، گلبهار و عین دو را تهدید می کرد، اظهار داشت: با تلاش شبانه روزی و افزایش ماشین آلات در این نقطه، این‌ کانال بسته شد.

 

وی افزود: با بستن کانال سلمان از نفوذ آب به این مناطق جلوگیری شد.

 

فرماندار شهرستان اهواز در پایان با تقدیر از همراهی مردم با مسئولین در بستن کانال سلمان و ترمیم و استحکام سازی سیل بند ملاشیه، گفت: همکاری و تلاش مردم این مناطق در کنار دستگاه های اجرایی، کار را با سرعت بیشتری پیش برد.

 

 

برچسب‌ها:

نظر شما