شناسهٔ خبر: 31761782 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افزایش بهای بلیت هواپیما در هند پس از لغو پرواز بوئینگ های737 مکس

دهلی نو-ایرنا- بهای بلیت هواپیما در هند با لغو تعداد زیادی از پروازها به دلیل ممنوع شدن پرواز هواپیماهای بوئینگ 737 مکس در این کشور 100 درصد افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، به نقل از نشریه 'اکونومیک تایمز' در روز جمعه، الوک باجاپی رییس شرکت اینترنتی خرید بلیت هواپیما موسوم به ' ایکسیکو' گفت: به دلایل مختلف تعداد زیادی از هواپیماها قادر به پرواز نیستند. کاهش ظرفیت سبب افزایش یک شبه بلیت هواپیما شده است. بهای بلیت در مسیر های پرتردد مانند دهلی نو به مومبای، مومبای به چنای، مومبای به کلکته و مومبای به بنگلور بیش از 100 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: هم اکنون قیمت بلیت مومبای به چنای به بیش از 26 هزار روپیه ( معادل تقریبی 380 دلار) رسیده که این قیمت در مدت مشابه سال گذشته 5 هزار روپیه بوده است. با نزدیک شدن تعطیلی ها، قیمت بلیت هواپیما به روند افزایشی خود ادمه خواهد داد.
به دلیل دستور دولت هند مبنی بر ممنوعیت پرواز هواپیماهای بوئینگ 737 مکس سری 8، فعالیت شرکت های هواپیمایی هند مانند اسپایس جت و جت ایرویز با مشکل روبرو شده است.
در میان شرکت های هوایی هند، شرکت اسپایس جت دارای 13 فروند و شرکت جت ایرویز دارای 5 فروند بوئینگ مکس 737 سری 8 می باشد.
پس از دستور وزارت حمل و نقل هوایی هند، این دو کشور فعالیت تمام هواپیماهای بوئینگ مکس 737 خود را متوقف کردند.
شرکت اسپایس جت در بیانیه ای گفت: امنیت و سلامت مسافران، خدمه و پروازها برای ما در اولویت امور قرار دارد.
سایر شرکت های هوایی هند نیز به دلایل مختلف از جمله نبود قطعات، نیاز به تعویض موتور و همچنین تعمیرات، بسیاری از هواپیماهای مسافر بری خود را از فعالیت خارج کرده اند.
در پی سقوط دو فروند هواپیمای بوئینگ 737 مکس سری 8 و کشته شدن بیش از 300 نفر در کمتر از 6 ماه، ده‌ها کشور دنیا پرواز این سری هواپیما را تا اطلاع بعدی متوقف کردند.
انگلیس، چین، استرالیا، آفریقای جنوبی و آرژانتین از جمله نخستین کشورهایی بودند که بکارگیری این هواپیماها را در روزهای گذشته ممنوع کردند.
پس از اتخاذ تصمیم مشابه از سوی دیگر کشورهای اروپایی، از جمله ایرلند، آلمان ، ایتالیا، اتریش و هلند، آژانس امنیت پرواز اتحادیه اروپا روز سه شنبه حکم به تعلیق پروازهای تجاری هواپیماهای بوئینگ 737 مکس سری 8 و 9 در تمام کشورهای عضو این اتحادیه داد.
امارات، ترکیه، کویت و عمان نیز از دیگر کشورهایی هستند که تصمیم به توقف بکارگیری این هواپیما گرفتند.
در بیانیه‌ای که شرکت بوئینگ در این ارتباط منتشر کرده، آمده است که این شرکت نمی‌تواند براساس اطلاعات موجود، حکم به توقف بکارگیری این هواپیما دهد.
دنیس مویلنبرگ مدیر عامل این شرکت نیز روز سه شنبه در تماس تلفنی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، بار دیگر بر امنیت این هواپیماها تأکید کرد.
با وجود تلاش‌ بوئینگ برای امن نشان دادن هواپیماهایش، ارزش سهام این شرکت این هفته در بازار بورس آمریکا قریب به 11 درصد کاهش داشته است.
یک فروند بوئینگ 737 مکس هشت شرکت هواپیمایی اتیوپی که این هفته از آدیس آبابا عازم نایروبی پایتخت کنیا بود، دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه سقوط کرد و همه 157 سرنشین آن کشته شدند.
هواپیمای دیگری نیز از همین مدل، اکتبر گذشته (آبان ماه) در اندونزی سقوط کرد که در جریان آن حادثه، 189 سرنشین هواپیما جان باختند.
در حادثه‌ای دیگر، یک فروند از همین هواپیما 14 دسامبر (23 آذرماه) از دبی در امارات عازم نروژ بود که به علت نقص فنی یکی از موتورها، ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه شیراز شد.
آساق**267**1144

نظر شما