شناسهٔ خبر: 29895657 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

گام نخست طرح کشاورزي مقام معظم رهبري در شلمچه به بار نشست

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا - آبادان - ايرنا - گام نخست طرح کشاورزي مقام معظم رهبري در منطقه مرزي شلمچه خرمشهر در استان خوزستان با کشت محصول گندم، جو و کاشت نخل به بار نشست.

مدير حوزه اجرايي طرح احياي اراضي کشاورزي مقام معظم رهبري در آبادان و خرمشهر روز دوشنبه در جريان بازديد از روند اجراي اين طرح در منطقه مرزي شلمچه به خبرنگار ايرنا گفت: عمليات اجرايي پنج هزار هکتار از اراضي کشاورزي طرح 550 هزار هکتاري مقام معظم رهبري در شلمچه با اعتباري بالغ بر 750 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
محمد بني تميم اظهار داشت: عمليات اجرايي اين طرح که شامل احداث شبکه آبياري ، زهکشي و تسطيح اراضي مي باشد از سال 1394 آغاز شده و پس از سه سال اکنون امکان کشت انواع محصولات کشاورزي و نيز کاشت نخل براي کشاورزان منطقه شلمچه فراهم شده است.
وي بيان داشت: با اجراي طرح کشاورزي مذکور پس از گذشت 38 سال براي نخستين بار امکان کشت محصول در زمين هاي منطقه مرزي شلمچه فراهم شده ضمن اينکه فرصت هاي شغلي قابل توجهي در بخش کشاورزي براي اهالي بومي اين منطقه فراهم شده است.
مدير حوزه اجرايي طرح احياي اراضي کشاورزي طرح مقام معظم رهبري در آبادان و خرمشهر افزود: احياي پنج هزار هکتار اراضي کشاورزي منطقه مرزي شلمچه خرمشهر در حالي انجام شد که اين زمين ها در هشت سال جنگ تحميلي منطقه عملياتي بوده و پس از جنگ نيز به صورت باير رها شده و در مدت 38 سال هيچگونه عمليات کشاورزي بر روي آنها انجام نشد.
وي تبديل اراضي باير به کشاورزي ، احياي دوباره زمين هاي منطقه جنگي شلمچه ، استفاده بهينه از منابع آب و خاک و نيز اشتغالزايي را از جمله مزاياي اين طرح مهم کشاورزي برشمرد و گفت: احياي زمين هاي کشاورزي مذکور در حالي صورت گرفت که اين زمين ها پيش از آغاز جنگ تحميلي روستاهاي مسکوني و نخيلات بودند که در طول جنگ تخريب شدند.
بني تميم با اشاره به کاربري کشاورزي زمين هاي شلمچه اولويت کشت در اين زمين ها را کاشت نخيلات عنوان کرد و گفت: در گام نخست و به منظور آماده سازي اراضي مذکور 500 هکتار از زمين هاي شلمچه يک به زير کشت گندم و جو رفته و در شلمچه 2 نيز بيش از 300 اصله پاجوش نخل کاشته شد.
مدير حوزه اجرايي طرح احياي اراضي کشاورزي مقام معظم رهبري در آبادان و خرمشهر
گفت: با اجراي اين طرح در منطقه مرزي شلمچه و کشت اراضي چهار هزار و 200 فرصت شغلي به صورت مستقيم در منطقه ايجاد مي شود.
وي با بيان اينکه 32 هزار هکتار از طرح 550 هزار هکتاري مقام معظم رهبري در محدوده شهرستان هاي آبادان و خرمشهر قرار دارد بيان داشت: از اين ميزان 16 هزار و 600 هکتار آماده سازي شده و پيش بيني مي شود تا اواخر امسال به طور کامل به زير کشت بروند.
بني تميم افزود: آب مورد نياز زمين هاي کشاورزي مذکور از رودخانه کارون تامين مي شود.
تاکنون 295 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي خوزستان در قالب طرح رهبر معظم انقلاب به زير کشت رفته است.
موسسه جهاد نصر مجري طرح ملي 550 هزار هکتاري رهبر معظم انقلاب است. اين طرح همزمان با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد در سال 1392 با تخصيص 1.5 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي سرعت گرفت.
آبان ماه امسال گام نخست اين طرح 550 هزار هکتاري شامل تجهيز و نوسازي 295 هزار هکتار به صورت رسمي در سفر اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري به خوزستان به بهر برداري رسيد.
قرار است گام دوم اين طرح ملي با تخصيص اعتبار مورد نياز از محل صندوق توسعه ملي يا فاينانس در سطح 265 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي خوزستان تا سال 1400 به بهره برداري برسد.
در سفر رهبرمعظم انقلاب در سال 1375 به خوزستان طرح 800 هزار هکتاري معظم له که بعدها به 550 هزار هکتار کاهش يافت به تصويب رسيد.500هزار هکتار اين طرح در خوزستان و 50 هزار هکتار آن در استان ايلام است.
با اجراي کامل طرح 550هزار هکتاري رهبر معظم انقلاب ، توليدات سالانه زراعي و باغي استان خوزستان از 15.8 ميليون تن فعلي به 25ميليون تن خواهد رسيد ضمن آنکه 300 هزار فرصت شغلي جديد در بخش کشاورزي اين استان ايجاد مي شود.
7100/6068
انتهاي پيام /*

برچسب‌ها:

نظر شما