شناسهٔ خبر: 28192263 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

توصيه وزارت بهداشت براي توزيع نذورات در ايام محرم

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاري آريا از ايسنا، با توجه به برگزاري مراسم عزاداري سالار شهيدان حضرت حسين بن علي (ع) و توزيع گسترده نذورات در اين مراسم، لازم است نکات بهداشتي در توزيع نذورات بطور کامل رعايت شود. در توصيه‌هاي روابط عمومي معاونت بهداشت وزارت بهداشت آمده است: «هرگونه پخت وپز بايد در مکان‌هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد، کليه افراد درگير در تهيه و توزيع غذا بايد داراي کارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است، مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي‌شود از مواد غذايي مشمول بسته بندي که مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود. بر اساس اين گزارش، مردم از فرآورده‌هاي خام دامي با کشتار مجاز و يا بسته‌بندي شده که مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکي است استفاده کنند، از نمک‌هاي بسته‌بندي يددار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهيه و پخت غذا استفاده شود، در تهيه غذا از روغن‌هاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود. بايد از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود. در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع کننده غذا بر روي سفره‌ها خودداري شود، از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداکثر دو ساعت) خودداري شود. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در زير چهار درجه سانتي گراد يا در بالاي 63 درجه سانتي گراد (روي شمعک گاز) نگهداري شود تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63 درجه نرسد. بر اساس اين گزارش بايد از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت يکديگر در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود. در صورت توزيع سبزي و سالاد رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي‌شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. در ضمن با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري‌ها از استعمال مواد دخاني در محل‌هاي مسقف خودداري شود. همچنين براي پرهيز از بيماري، از آب آشاميدني سالم استفاده شود. شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف که براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي‌شود، صورت پذيرد. در صورت استفاده از ظروف يکبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم، از ظروف يکبار مصرف مناسب ترجيحا ظروف يکبار مصرف گياهي، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود. استفاده از ظروف يکبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم و داغ (بالاي65درجه سانتي گراد) مناسب نيست. اين گزارش حاکيست، بايد ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس‌هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله کشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام شود. پسماندهاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع‌آوري، انتقال و دفع شود. به ويژه در کنار هر ايستگاه صلواتي، سطل يا کيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف و ليوان‌هاي يکبار مصرف استفاده شده نگهداري شود. توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته‌هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يکبار مصرف صورت گيرد، از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي که آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود. احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراکز مجاز مورد تاييد دامپزشکي تهيه شود. کليه دست اندرکاران مساجد به منظور حفظ و ارتقاء سلامت عزاداران، از توزيع هرگونه مواد غذايي و نوشيدني داغ در ظروف يکبار مصرف پلاستيکي جدا خودداري کنند و نسبت به جايگزيني آن با ظروف يکبار مصرف به ترتيب اولويت با پايه گياهي، سلولزي(کاغذي) و آلومينيومي جهت توزيع غذا و نوشيدني اقدام کنند.

نظر شما