شناسهٔ خبر: 1844825 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

بلومبرگ:

دلیل سکوت ایران برابر کاهش قیمت نفت شرایط پس از تحریم است

پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داد ایران با در نظر گرفتن احتمال لغو تحریمها و افزایش احتمالی صادرات نفت خود، از تلاش برای کاهش تولید اوپک به منظور افزایش قیمت در مقطع کنونی خودداری می‌کند.

صاحب‌خبر -

پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داد ایران با در نظر گرفتن احتمال لغو تحریمها و افزایش احتمالی صادرات نفت خود، از تلاش برای کاهش تولید اوپک به منظور افزایش قیمت در مقطع کنونی خودداری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایران که مشتاق به پایان تحریمهای نفتی علیه خود است از اینکه در اوپک وجهه یک حامی افزایش قیمت نفت را پیدا کند اجتناب کرده و از درخواست برای برگزاری جلسه اضطراری این سازمان به منظور حمایت از قیمت‌ها خودداری می‌کند.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به حسن روحانی رییس جمهور‌ این کشور مشاور داده که دلایل سیاسی و اقتصادی در پس کاهش قیمت‌ نفت وجود دارد و هیچ‌ گونه نشست اضطراری اوپک برای مذاکره درباره کاهش قیمت لازم نیست.

پیشتر روحانی به زنگنه گفته بود که از "ابزار دیپلماسی نفت" برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت استفاده کند.

اوله هانسن رییس استراتژی‌های بازار نفت در بانک ساکسو در مصاحبه با بلومبرگ گفت: ایران در حال حاضر دست خود را کمی بسته می‌بیند زیرا نمی‌تواند بیشتر از این مقدار نفت تولید کند. برای آن‌ها دشوار است که خواستار اقدام فوری شوند زیرا می‌دانند که وقتی تحریمها لغو شود، خودشان خواستار افزایش تولید خواهند شد.

اوپک تامین کننده 40 درصد نفت جهان قرار است 27 نوامبر در وین برای ارزیابی سیاستهای تولید و شرایط بازار نفت تشکیل جلسه دهد. نفت برنت از ماه ژوئن 26 درصد کاهش قیمت داشته و به 88 دلار و 40 سنت در هر بشکه رسیده است. این کاهش گمانه زنی‌هایی را ایجاد کرده که اوپک ممکن است برای افزایش قیمت، تولید خود را کاهش دهد. ونزوئلا خواستار این شده که اوپک زودتر از موعد مقرر یک نشست برگزار کند.

ایران سالهاست به همراه ونزوئلا یکی از حامیان کاهش تولید اوپک برای جلوگیری از کاهش قیمت است. این در حالیست که اکنون رکن الدین جوادی معاون وزیر نفت ایران و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران اخیرا اعلام کرده که ایران نگران کاهش قیمتها نیست.

تحریمهای بین‌المللی وضع شده علیه ایران به دلیل برنامه هسته ای، صادرات این کشور را کاهش داده است. ایران در حال مذاکره با آمریکا و پنج قدرت جهانی دیگر در خصوص توافقی است که به لغو تحریم‌ها بینجامد. طرفین 24 نوامبر را به عنوان ضرب الاجل حصول این توافق تعیین کرده اند.

نشست وزرای نفت اوپک سه روز پس از این تاریخ در وین برگزار خواهد شد.

مهدی ورزی دیپلمات سابق ایرانی و مدیر شرکت مشاور انرژی ورزی در تماس تلفنی به بلومبرگ گفت: دست ایران به دلیل تحریم‌ها بسته است. آنها احتمالا محاسباتی انجام داده‌اند که اگر توافق هسته ای حاصل شود، می‌توانند صادرات خود را افزایش دهند، بنابراین چرا باید در این برهه از کاهش تولید اوپک سخن بگویند؟

آژانس بین‌المللی انرژی که به کشورهای صنعتی جهانی مشاوره می‌دهد پیش‌بینی کرده که تقاضا برای نفت در سال جاری کمترین رشد را از سال 2009 خواهد داشت. اوپک تولید خود را در ماه سپتامبر به بالاترین سطح 13 ماه اخیر رساند و روزانه 30 میلیون و 660 هزار بشکه نفت تولید کرد.

عربستان بزرگترین صادرکننده جهان ظاهرا برای دفاع از سهم بازار خود در آسیا مصمم است حتی اگر به کاهش قیمت‌ نفت منجر شود.

وزیر نفت کویت در دوازدهم اکتبر گفت: هیچ راهی برای افزایش قیمت‌ نفت از طریق کاهش عرضه وجود ندارد.

بر اساس اعلام موسسه اطلاعات نفتی جودی صادرات نفت ایران در ماه اوت به پایین ترین سطح خود رسید. رشد اقتصادی و تقاضای انرژی در چین، بزرگترین مشتری نفتی ایران، رو به کاهش است. این در حالیست که صادرات ایران به دلیل تحریمهای آمریکا و اروپا نیز کاهش یافته است.

نیکولاس مادرو رییس جمهور ونزوئلا خواستار نشست اضطرای اوپک برای جلوگیری از کاهش قیمت ها شده است.

محمد الحراری - سخنگوی شرکت نفت لیبی - گفت: ‌لیبی از اوپک خواسته که تولید خود را برای جلوگیری از کاهش قیمت کاهش دهد.

اقتصاد 400 میلیارد دلاری ایران طی دو سال گذشته هفت درصد تنزل پیدا کرده است. زیرا تحریم‌ها باعث شده که تولید این کشور به پایین ترین سطح از سال 1990 برسد.

صندوق بین المللی پول می‌گوید: رشد اقتصادی در ایران انتظار می‌رود در سال جاری از سر گرفته شود و بنا بر اعلام بانک مرکزی ایران تورم این کشور از 32 درصد در اکتبر 2012 به 15 درصد رسیده است.

ایران می‌تواند تولید خود را ظرف دو ماه پس از لغو تحریم ها700 هزار بشکه در روز افزایش دهد.

تام جیمز مدیر شرکت مشاوره انرژی ناویتاس گفت:‌ آنها سعی دارند که موضع کمتر تهاجمی اتخاذ کنند. آنها با مساله تحریم ها مواجه هستند و نمی خواهند که بر مشکلات خود بیفزایند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما