شناسهٔ خبر: 70121840 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

عامل افزایش چربی عضلات و خطر آرتروز زانو کشف شد

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده چربی عضلات ران را افزایش داده و خطر ابتلا به آرتروز زانو را بالا می‌برد. مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده چربی عضلات ران را افزایش داده و خطر ابتلا به آرتروز زانو را بالا می‌برد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده منجر به افزایش ذخیره چربی در عضلات ران می‌شود، که این امر ممکن است خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش دهد. به رغم عواملی مانند مصرف کالری و فعالیت بدنی، مصرف غذاهای صنعتی فرآوری‌شده همچنان یکی از پیش‌بینی‌کننده‌های اصلی چربی داخل عضلانی است و این موضوع بر لزوم تنظیمات رژیم غذایی برای مدیریت یا پیشگیری از آرتروز زانو تأکید دارد.

تأثیر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بر چربی عضلات

یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با افزایش تجمع چربی در عضلات ران مرتبط است، بدون توجه به میزان مصرف کالری یا سطح فعالیت بدنی، بر اساس مطالعه‌ای که ۴ دسامبر در نشست سالانه انجمن رادیولوژیک آمریکای شمالی (RSNA) ارائه شد. این افزایش چربی داخل عضلانی همچنین ممکن است خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش دهد.

رژیم‌های غذایی امروزی شاهد کاهش مصرف مواد طبیعی و کم‌فرآوری‌شده بوده‌اند که اغلب با مواد صنعتی فرآوری‌شده، طعم‌دهنده‌های مصنوعی، رنگ‌ها یا ترکیبات شیمیایی جایگزین شده‌اند.

غذاهایی مانند غلات صبحانه، مارگارین‌ها/مخلوط‌ها، تنقلات بسته‌بندی شده، هات‌داگ‌ها، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، شکلات‌ها و دسرها، پیتزاهای فریزری، وعده‌های غذایی آماده، نان‌ها و نان‌برگرهای تولید انبوه بسته‌بندی‌شده و دیگر مواد غذایی شامل مواد مصنوعی و به شدت فرآوری‌شده هستند.

جذابیت غذاهای فوق‌فرآوری‌شده

این غذاهای فوق‌فرآوری‌شده معمولاً عمر مفید طولانی‌تری دارند و بسیار جذاب هستند، زیرا راحتی مصرف و ترکیبی از قند، چربی، نمک و کربوهیدرات دارند که بر سیستم پاداش مغز تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که مصرف آن‌ها سخت باشد.

برای این مطالعه، محققان قصد داشتند ارتباط مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و ارتباط آن‌ها با چربی داخل عضلانی در ران را ارزیابی کنند.

محققان داده‌های ۶۶۶ نفر از شرکت‌کنندگان در "پژوهش ابتلا به آرتروز" را که هنوز به آرتروز مبتلا نبودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این پژوهش یک مطالعه ملی است که توسط مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده پشتیبانی می‌شود و به محققان کمک می‌کند تا درک بهتری از نحوه پیشگیری و درمان آرتروز زانو پیدا کنند.

آکایا گفت: پژوهش‌های گروه ما و دیگران نشان داده‌اند که کاهش کمی و عملکردی در عضلات ران می‌تواند با شروع و پیشرفت آرتروز زانو مرتبط باشد. این کاهش در تصاویر MRI به‌صورت تحلیل چربی در عضلات نشان داده می‌شود، جایی که نوارهایی از چربی جایگزین رشته‌های عضلانی می‌شوند.

از ۶۶۶ نفر (۴۵۵ مرد، ۲۱۱ زن) میانگین سن ۶۰ سال بود. به‌طور میانگین، شرکت‌کنندگان دارای اضافه‌وزن با شاخص توده بدنی (BMI) ۲۷ بودند. تقریباً ۴۰٪ از غذاهایی که در سال گذشته مصرف کرده بودند، غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بودند.

محققان دریافتند که هرچه مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بیشتر باشد، چربی داخل عضلانی در عضلات ران بیشتر خواهد بود، بدون توجه به مصرف کالری.

آکایا گفت: در یک جمعیت بزرگسال که در معرض خطر آرتروز زانو یا لگن هستند اما هنوز به آن مبتلا نشده‌اند، مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با افزایش چربی در عضلات ران مرتبط است. این یافته‌ها درست بود، بدون توجه به محتوای انرژی غذایی، BMI، عوامل اجتماعی-جمعیتی یا سطح فعالیت بدنی.

راهکارهای تغییر سبک زندگی

محققان اشاره کردند که تمرکز بر عوامل سبک زندگی قابل تغییر—مهم‌ترین آن پیشگیری از چاقی از طریق یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش کافی—بخش عمده‌ای از درمان اولیه آرتروز زانو است.

آکایا گفت: آرتروز یک مشکل بهداشتی جهانی است که به طور فزاینده‌ای شایع و هزینه‌بر است. این بیماری بزرگترین عامل هزینه‌های بهداشتی غیرمرتبط با سرطان در ایالات متحده و در سراسر جهان است. از آنجا که این بیماری با چاقی و انتخاب‌های ناسالم سبک زندگی به شدت مرتبط است، مسیرهایی برای اصلاح سبک زندگی و مدیریت بیماری وجود دارد.

این مطالعه با بررسی تأثیر مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بر ترکیب عضلات، اطلاعات مفیدی در مورد تأثیرات رژیم غذایی بر سلامت عضلات ارائه می‌دهد.

آکایا گفت: درک این رابطه می‌تواند پیامدهای بالینی مهمی داشته باشد، زیرا این دیدگاه جدیدی را در مورد چگونگی تأثیر کیفیت رژیم غذایی بر سلامت دستگاه اسکلتی-عضلانی ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/