محمد رشیدی، نماینده مردم کرمانشاه عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بیان کرد: ناترازی انرژی در دو بخش جدی و موردتوجه است؛ نخست در حوزه سوخت و سپس در بخش برق با ناترازی جدی روبه رو میباشیم. گفتنی است که این دو بخش با یکدیگر در ارتباط میباشند و بسیاری از نیروگاههای کشور گازی هستند و برای فعالیت خود به گاز احتیاج دارند.
وی افزود: بهمنظور جبران ناترازی انرژی ضرورت دارد تا توسعه تجدید پذیرها اولویت قرار گیرد. ضرورت دارد تا این مهم از سوی وزیر نیرو مورد پیگیری قرار گیرد تا تقویت انرژیهای تجدید پذیر عملیاتی شود. شایان ذکر است تا بگوییم که تجدید پذیرها انرژی سبز عنوان میگردند و آلودگی برای محیطزیست به همراه ندارند. همچنین تجدید پذیرها نیازی به سوخت برای تولید برق ندارند و در حقیقت دارای صرفه اقتصادی و انرژی میباشند.
رشیدی تصریح کرد که توسعه انرژیهای تجدید پذیر ازجمله سیاستهای برنامه هفتم توسعه میباشد و همچنان نیاز است با نگاهی کلان به آنها پرداخته شود.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه رفع ناترازی انرژی نیازمند نگاه کلان و توسعه ارتباطات بینالمللی است همچنین خاطرنشان کرد: همانطور که پیشتر عنوان شد توسعه تجدید پذیرها برای رفع ناترازی انرژی یک نیاز اساسی است و برای تحقق این نیاز اساسی میبایست یک نگاه کلان داشت. در حقیقت نیاز است تا رئیسجمهور از مسیر توسعه ارتباطات بینالمللی و قراردادهای خارجی این مهم را عملیاتی کند و توسعه تجدید پذیرها در داخل کشور را رقم بزند.
وی متذکر شد: اینک بستر توسعه تجدید پذیرها در داخل کشور فراهم است و چنانچه این مهم عملیاتی شود، در بازه زمانی کمتر از دو سال ناترازی انرژی به حداقل خواهد رسید و مشکلات این حوزه حل خواهد شد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دوازدهم یادآور شد: عدم توسعه تجدید پذیرها و چارهجویی دقیق در این حوزه سبب میگردد که مشکلات مرتبط با ناترازی انرژی برطرف نشود و افزایش نیز پیدا کند.
عضو کمیسیون انرژی با تأکید بر فشار افزایی بیان کرد: در بخش سوخت نیازمند چندین اقدام میباشیم؛ نخست ضرورت دارد که فشار افزایی چاههای گاز را در دستور کار قرار دهیم. متأسفانه طی چند سال گذشته به این موردتوجه نشده و این مسئله مورد غفلت قرارگرفته است.
وی با اشاره به مشکلات عدم فشار افزایی در بخش سوخت بیان کرد: اگر فشار افزایی صورت نگیرد، ناترازی در بخش گاز بهشدت افزایش پیدا خواهد کرد و به حوزه برق نیز خواهد رسید.
رشیدی همچنین ادامه داد: موضوعات مرتبط با رفع ناترازی ازجمله فشار افزایی از سوی متخصصان داخلی کشور قابل تحقق خواهد بود. خوشبختانه سطح دانش متخصصان داخلی کشور بهگونهای است که ما را از حضور متخصصان خارجی آنهم در شرایط تحریمی بینیاز کرده است. شایانذکر است تا بگوییم که تحقق این مهم نیازمند هزینه بسیار میباشد و ممکن است که از صندوق توسعه ملی نیز کمک گرفته شود.
او با بیان اینکه برای رفع ناترازی بنزین میبایست سیاستهای خودرویی کشور را اصلاح کنیم، اضافه کرد: ضرورت دارد تا سیاست ناوگانهای حملونقل و خودرویی کشور را اصلاح کنیم. متأسفانه تردد بیرویه که خودروهای تکسرنشین و با مصرف سوخت بسیار بالای داخلی سبب شده تا مصرف بنزین داخلی از حالت عادی خود خارج شود. بهمنظور چارهجویی دراینباره میبایست واردات خودرو را تسریع کنیم تا خودروهای باکیفیت و با مصرف سوخت پایین به کشور وارد شوند.
وی با اشاره به تقویت ناوگان حملونقل عمومی بیان کرد: مادامیکه ناوگان حملونقل عمومی تقویت گردد، بسیاری از ترددهای خودروهای شخصی کاهش پیدا خواهد کرد.
نماینده مردم کرمانشاه در پایان این گفتوگو اظهار کرد: امیدواریم سیاستگذاریهای دولت با توجه به برنامه هفتم توسعه سایر موارد مذکور ازجمله واردات خودرو بتواند ناترازی انرژی بهویژه در حوزه برق و سوخت را جبران کند. شاهین ذکر است تا بگوییم که موارد مرتبط با رفع ناترازی انرژی جمله موارد فرابودجهای میباشند که نیاز است نسبت به تحقق شان اهتمام جدی ورزیده شود و سرمایهگذاری صورت گیرد.
محمد رشیدی عضو هیئترئیسه مجلس مطرح کرد:
لزوم اولویتبخشی به انرژیهای تجدیدپذیر و اصلاح برخی سیاستها
محمد رشیدی، نماینده مردم کرمانشاه عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بیان کرد: ناترازی انرژی در دو بخش جدی و موردتوجه است؛ نخست در حوزه سوخت و سپس در بخش برق با ناترازی جدی روبه رو میباشیم. گفتنی است که این دو بخش با یکدیگر در ارتباط میباشند و بسیاری از نیروگاههای کشور گازی هستند و برای فعالیت خود به گاز احتیاج دارند.
صاحبخبر -
∎