به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ملکمحمد قربانپور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران استان در خانه مطبوعات استان اظهار داشت: براساس آمار، 741 هزار و 322 نفر در استان چهارمحال و بختیاری واجد شرایط رأی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند که دارای 18 سال تمام یعنی متولدین تاریخ 28 خرداد سال 1382 و ماقبل آن بوده که از تعداد کل رأیدهندگان 18هزار و 591 نفر رأیاولی هستند.
وی افزود: هزار و 164 شعبه رأیگیری برای سراسر استان به وزارت کشور پیشنهاد شده است که پیشبینی میشود هزار شعبه استفاده شود اما براساس درخواست فرمانداران میتوان تعداد شعبات را افزایش داد.
مدیرکل دفتر امور سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری بیان داشت: 373هزار و 378 نفر از رأیدهندگان استان را مردان و 362هزار و 944 نفر را زنان تشکیل میدهند و برای انتخابات شوراهای اسلامی شهرها 933 نفر ثبتنام کردند که نسبت به ادوار قبل تقریبا برابر بود و در شوراهای اسلامی روستاها 3هزار و 811 نفر ثبتنام کردند.
قربانپور ادامه داد: در گام اول در هیأتهای اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهرها 92 درصد افراد تأیید صلاحیت و برای شوراهای اسلامی روستاها نیز بالغبر 95 درصد افراد تأیید صلاحیت شدند.
قربانپور تصریح کرد: بلافاصله پس از ابلاغ تمهیدات مقدماتی انتخابات در اسفندماه سال گذشته هیأتهای اجرایی در 10 شهرستان و 26 بخش استان تشکیل و زیرساخت نیروی انسانی شامل نیروهای انتظامی و نظامی نیز در نظر گرفته شد و پیشبینی میشود با شرایط جدید بین 18 تا 20 هزار نفر به عنوان عوامل اجرایی در انتخابات پیشرو مشارکت کنند.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون در روستاهای کمتر از هزار و 500 نفر جمعیت شورای اسلامی سهنفره تشکیل میشود، اضافه کرد: در 567 روستای استان شوراهای سهنفره و 49 روستای دیگر بالای هزار و 500 نفر جمعیت است که شوراهای پنجنفره تشکیل میشود، همچنین از مجموع 43 شهر استان اعضای شورای اسلامی 41 شهر پنج نفر و دو شهر شهرکرد و بروجن هفتنفره است.
مدیرکل دفتر امور سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری توضیح داد: در هیأتهای اجرایی شهرستانها از داوطلبین کاندیداتوری انتخابات شوراهای شهر صلاحیت 55 نفر احراز نشد و به هیأت نظارت استان شکایت کرده که از این تعداد 24 نفر تایید صلاحیت شدند و افراد شاکی مجددا به هیأت مرکزی نظارت شکایت کردند که آخرین مهلت پاسخگویی به شکایات آنها پانزدهم خردادماه امسال است.
وی ادامه داد: در شوراهای اسلامی روستا نیز همین روند انجام و از مجموع داوطلبان کاندیداتوری 3هزار و 616 نفر از سوی هیأتهای اجرایی بخشها تایید صلاحیت و به هیأتهای نظارت بخشها ارسال شد که 3هزار و 415 نفر تایید صلاحیت شدند.
قربانپور گفت: در مجموع در هیأت اجرایی بخشها در گام اول140 نفر شامل تایید صلاحیت نشدند و در هیأتهای نظارت بخشها صلاحیت 148 نفر نیز احراز نشد که مجموع این افراد میتوانند شکایت خود را به هیأت نظارت شهرستان ابلاغ و آخرین تاریخ شکایت ششم خردادماه بود و نتیجه قطعی شکایات شانزدهم خردادماه اعلام میشود.
وی اضافه کرد: نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری از تاریخ سوم خرداد تا بیستوششم همین ماه به مدت 20 روز فرصت تبلیغات انتخاباتی دارند و کاندیداهای کرسیهای شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز از بیستم خرداد تا بیستوششم همینماه به مدت یک هفته فرصت تبلیغات انتخابی دارند که با تبیلغات زودهنگام کاندیداهای شوراها برخورد قانونی میشود.
مدیرکل دفتر امور سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه انتخابات ریاستجمهوری در همه شهرهای استان نیمهمکانیزه انجام میشود، تشریح کرد: برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا در دو شهر شهرکرد و لردگان به صورت تماممکانیزه و در سایر نقاط به صورت نیمهمکانیزه اجرا و مرحله احراز هویت به صورت مکانیزه و رأیگیری دستی خواهد بود.
وی یادآور شد: مدت زمان برگزاری انتخابات دورههای قبل 10 ساعت بود که با تمدید مهلت آن تا ساعت 24 همان روز امکان اخذ رای بود اما امسال از ساعت هفت صبح روز بیستوهشتم خرداد آغاز و تا ساعت دو صبح روز بیستونهم خردادماه امسال امکان اخذ رأی وجود دارد، رأیگیری در سالنهای با سقفبلند و تهویه هوا انجام و امکان برگزاری در فضاهای سرباز نیز وجود دارد.
قربانپور در پایان خاطرنشان کرد: به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونایی فضاهای بزرگ در نظر گرفته شده به طوری که برای هر نفر هشت متر مربع فاصلهگذاری باشد و برای هر شعبه میتوان سه تا پنج صندوق اضافه کرد، زیرساختهای ارتباطی نیز با استفاده از اینترنت رایگان یا با تخفیف از طریق اپراتورهای مربوطه و همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام میشود.
انتهای پیام/7540/ز
∎
نظر شما