شناسهٔ خبر: 9197570 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس:

اجلاس تهران دستاورد اقتصادی و سیاسی است

دبیر اول کمیسیون انرژی مجلس گفته است که برگزاری اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران «دستاورد اقتصادی و سیاسی» تلقی می‌شود و دامنه پیامدهای برجام بر حوزه نفت و گاز مثبت است.

صاحب‌خبر -

دبیر اول کمیسیون انرژی مجلس گفته است که برگزاری اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران «دستاورد اقتصادی و سیاسی» تلقی می‌شود و دامنه پیامدهای برجام بر حوزه نفت و گاز مثبت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از شانا، امیرعباس سلطانی با اشاره به برگزاری سومین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) از ٢٩ آبانماه تا دوم آذرماه ١٣٩٤ در تهران اظهار کرد: به‌یقین، برگزاری نشستهایی در این سطح دستاوردهای سیاسی و اقتصادی تلقی می‌شود.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس نهم بااین‌حال به فرصتهای ازدست‌رفته ایران با اعمال تحریمها در زمینه گاز اشاره کرد و گفت: این اجلاس، قدرت ایران را برای بازستاندن بازار نفت و گاز خود بهبود می‌بخشد. ازاین‌رو، برگزاری و مباحث آن بااهمیت است.

این نماینده مجلس نهم، سهم کنونی ایران را در بازار جهانی صادرات گاز راضی‌کننده ندانست و گفت: براساس برنامه ریزیها در دهه ٨٠ مقرر بود ایران سهمی معادل ١٠ درصد صادرات گاز جهان را از میدانهای مشترک بخصوص پارس جنوبی تأمین کند اما این هدف محقق نشد و ما از برنامه عقب هستیم. بنابراین، اجلاس تهران نشانگر اراده ایران برای افزایش مناسبات در این حوزه است.

دبیر اول کمیسیون انرژی در پاسخ به این سئوال که پیامدهای توافق برجام چگونه بر این حوزه تاثیرگذار است؟ گفت: یکی از محورهایی که در برجام پیگیری می‌شد، مسائل مربوط به نفت و گاز و لغو کامل تحریمهاست. ازاین‌رو پیامد برجام برای اجلاس گازی تهران از دامنه مثبت برخوردار است.

سومین اجلاس سران، هفدهمین نشست وزارتی، نشست فوق العاده وزارتی و چهارمین نشست گروه عالیرتبه و بیست و چهارمین نشست کمیته اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز از ٢٩ آبانماه تا دوم آذرماه ١٣٩٤ در تهران برگزار می شود.

برگزاری این اجلاس، مهمترین رویداد بین المللی است که پس از نشست اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در سطح سران در تهران برگزار می شود و می توان آن را نمونه ای از موفقیت دیپلماسی انرژی دولت یازدهم برشمرد.

به گزارش شانا، اعضای این مجمع ٦٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند؛ با آن وجود که گاهی جی یی سی اف به اشتباه "اوپک گازی" نامیده می شود، این مجمع همانند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تاثیر و نفوذ روی قیمتها به وسیله تنظیم و تعدیل تولید نیست.

کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.

هلند، نروژ، عراق ، عمان و پرو به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.