شناسهٔ خبر: 9177697 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

سهم استفاده از گاز در بازار جهاني رو به افزايش است

موج - نماينده مجلس گفت: سهم استفاده از گاز در بازار جهاني رو به فزوني است، بنابراين جايگاه مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در حال بهبود است، سياست‌هاي گازي ايران همچون نفت، برد-برد است.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاي موج، عبدالله تميمي، با اشاره به برگزاري سومين اجلاس مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (جي.يي.سي.اف) از ۲۹ آبان تا دوم آذر ۱۳۹۴ در تهران اظهار کرد: در ۲ سال گذشته ايران در زمينه نفت و گاز تلاش‌هاي تازه‌اي را براي بازپس‌گيري سهمش از بازار انجام داده است که يکي از محورهاي اين راهبرد، فعال شدن ديپلماسي انرژي است. از اين‌رو، برگزاري اجلاس آتي تهران در زمينه گاز، مواضع جدي ايران را در خصوص برنامه‌هاي راهبردي نشان مي‌دهد.
عضو کميسيون انرژي مجلس با اشاره به امضاي قراردادهاي جديد ايران در زمينه صادرات گاز ازجمله با عراق افزود: رويکرد ايران به بازار جهاني گاز مانند نفت راهبردي و براساس منافع توليدکننده و مصرف‌کننده است؛ زيرا تأمين پايدار انرژي، منافع مصرف‌کننده را تأمين مي‌کند، ويژگي‌اي که در منابع و سياست‌هاي ايران به شکل آشکار وجود دارد.
اين نماينده مجلس نهم، سياست‌هاي حوزه انرژي ايران را برد-برد خواند و گفت: همگرايي بيشتر اعضاي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز، منافع آن‌ها و درنهايت بازار را تأمين مي‌کند.
وي گفت: سهم استفاده از انرژي گاز در ميان ديگر سوخت‌ها در حال افزايش است. از اين‌رو جايگاه و نقش اين سوخت رو به فزوني است.
عضو کميسيون انرژي افزود: با تشديد چالش‌هاي زيست‌محيطي، اولويت استفاده از گاز به‌جاي ديگر سوخت‌هاي فسيلي نيز رو به افزايش است، بنابراين روند به‌گونه‌اي است که نقش مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در حال تقويت است.
سومين اجلاس سران، هفدهمين نشست وزارتي، نشست فوق‌العاده وزارتي و چهارمين نشست گروه عالي‌رتبه و بيست و چهارمين نشست کميته اجرايي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز از ۲۹ آبان تا دوم آذر ۱۳۹۴در تهران برگزار مي‌شود.
برگزاري اين اجلاس، مهم‌ترين رويداد بين‌المللي است که پس از نشست اجلاس سران کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در سطح سران در تهران برگزار مي‌شود و مي‌توان آن را نمونه‌اي از موفقيت ديپلماسي انرژي دولت يازدهم برشمرد.
اعضاي اين مجمع ۶۷ درصد از ذخاير جهاني گاز را در اختيار دارند؛ با وجود آنکه گاهي جي.يي.سي.اف به اشتباه «اوپک گازي» ناميده مي‌شود، اين مجمع همانند سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تأثير و نفوذ روي قيمت‌ها به وسيله تنظيم و تعديل توليد نيست.
کشورهاي عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ۴۲ درصد از توليد گاز جهان، ۶۷ درصد از ذخاير گازي جهان، ۳۸ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۸۵ درصد از تجارت گاز طبيعي مايع شده (آل.ان.جي) را در اختيار دارند.
کشورهاي الجزاير، بوليوي، مصر، گينه استوايي، ايران، ليبي، نيجريه، قطر، روسيه، ترينيداد و توباگو، ونزوئلا و امارات، ۱۲ عضو اصلي اين مجمع جهاني به شمار مي‌روند.
هلند، نروژ، عراق و عمان و پرو به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهاي صادرکننده گاز مطرح هستند.