به گزارش صراط به نقل از مهر، چای ترش، نوشیدنیای گیاهی و محبوب، سرشار از آنتیاکسیدانها است و میتواند در محافظت از سلولها در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد مؤثر باشد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف عصاره یا چای ترش استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد و سطح آنتیاکسیدانها در خون را افزایش میدهد.
سرشار از آنتیاکسیدان؛ سپری در برابر آسیب سلولی
یکی از برجستهترین ویژگیهای چای ترش، وجود آنتوسیانینها و اسیدهای گیاهی مؤثر است که به گفته مطالعات، در خنثیسازی رادیکالهای آزاد نقش دارند و این ترکیبات میتوانند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، برخی سرطانها و پیری زودرس را کاهش دهند.
دوست قلب؛ کنترل فشار خون و کلسترول
تحقیقات نشان میدهد چای ترش میتواند در کاهش فشار خون بالا و متعادل نگهداشتن سطح کلسترول بد (LDL) نقش داشته باشد و این ویژگیها سبب شده این نوشیدنی در رده انتخابهای مناسب برای سلامت قلب قرار گیرد.
کمک به لاغری و عملکرد بهتر دستگاه گوارش
به دلیل کالری پایین و وجود فیبر طبیعی، مصرف چای ترش میتواند باعث احساس سیری، کاهش اشتها و بهبود هضم شود و این دمنوش همچنین در رفع یبوست و کارکرد بهتر رودهها مؤثر است.
نوشیدنی آرامشبخش برای روزهای پر استرس
چای ترش بهدلیل خواص ضدالتهابی و آرامبخشی، در کاهش اضطراب، بهبود خلق و افزایش کیفیت خواب نیز اثربخش معرفی شده است و برخی مطالعات ارتباط این دمنوش با بهبود حافظه و عملکرد شناختی را نیز نشان دادهاند.
رنگ سرخِ مایل به بنفش چای ترش نتیجه حضور آنتوسیانینها است و طعم ترش و ملس آن از اسیدهای طبیعی موجود در گیاه ناشی میشود، این نوشیدنی را میتوان بهصورت گرم یا سرد سرو کرد؛ ترکیب آن با عسل، لیموترش یا نعناع، نوشیدنیای خوشطعم و خنککننده بهویژه برای فصل گرما ایجاد میکند.
چای ترش تنها یک دمنوش نیست و در آشپزی نیز کاربرد فراوانی دارد و از این گل خشک میتوان برای تهیه مربا، ژله، سس سالاد یا حتی تزئین کیک و دسرها استفاده کرد؛ گزینهای جذاب برای ایجاد رنگ و طعم متفاوت در سفر است.
چای ترش؛ همراه سبک زندگی سالم
برای بهرهمندی بیشتر از فواید چای ترش، آن را جایگزین نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین کنید. در کنار این دمنوش، داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک کافی، خواب مناسب و مدیریت استرس میتواند مسیر رسیدن به تندرستی را هموارتر کند.
به گزارش صراط به نقل از مهر، چای ترش، نوشیدنیای گیاهی و محبوب، سرشار از آنتیاکسیدانها است و میتواند در محافظت از سلولها در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد مؤثر باشد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف عصاره یا چای ترش استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد و سطح آنتیاکسیدانها در خون را افزایش میدهد.
سرشار از آنتیاکسیدان؛ سپری در برابر آسیب سلولی
یکی از برجستهترین ویژگیهای چای ترش، وجود آنتوسیانینها و اسیدهای گیاهی مؤثر است که به گفته مطالعات، در خنثیسازی رادیکالهای آزاد نقش دارند و این ترکیبات میتوانند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، برخی سرطانها و پیری زودرس را کاهش دهند.
دوست قلب؛ کنترل فشار خون و کلسترول
تحقیقات نشان میدهد چای ترش میتواند در کاهش فشار خون بالا و متعادل نگهداشتن سطح کلسترول بد (LDL) نقش داشته باشد و این ویژگیها سبب شده این نوشیدنی در رده انتخابهای مناسب برای سلامت قلب قرار گیرد.
کمک به لاغری و عملکرد بهتر دستگاه گوارش
به دلیل کالری پایین و وجود فیبر طبیعی، مصرف چای ترش میتواند باعث احساس سیری، کاهش اشتها و بهبود هضم شود و این دمنوش همچنین در رفع یبوست و کارکرد بهتر رودهها مؤثر است.
نوشیدنی آرامشبخش برای روزهای پر استرس
چای ترش بهدلیل خواص ضدالتهابی و آرامبخشی، در کاهش اضطراب، بهبود خلق و افزایش کیفیت خواب نیز اثربخش معرفی شده است و برخی مطالعات ارتباط این دمنوش با بهبود حافظه و عملکرد شناختی را نیز نشان دادهاند.
رنگ سرخِ مایل به بنفش چای ترش نتیجه حضور آنتوسیانینها است و طعم ترش و ملس آن از اسیدهای طبیعی موجود در گیاه ناشی میشود، این نوشیدنی را میتوان بهصورت گرم یا سرد سرو کرد؛ ترکیب آن با عسل، لیموترش یا نعناع، نوشیدنیای خوشطعم و خنککننده بهویژه برای فصل گرما ایجاد میکند.
چای ترش تنها یک دمنوش نیست و در آشپزی نیز کاربرد فراوانی دارد و از این گل خشک میتوان برای تهیه مربا، ژله، سس سالاد یا حتی تزئین کیک و دسرها استفاده کرد؛ گزینهای جذاب برای ایجاد رنگ و طعم متفاوت در سفر است.
چای ترش؛ همراه سبک زندگی سالم
برای بهرهمندی بیشتر از فواید چای ترش، آن را جایگزین نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین کنید. در کنار این دمنوش، داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک کافی، خواب مناسب و مدیریت استرس میتواند مسیر رسیدن به تندرستی را هموارتر کند.