پژوهشگران دانشگاه آدلاید و دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) یک آزمایش بالینی تصادفی روی ۲۰۰ بزرگسال مبتلا به AF در استرالیا، آمریکا و کانادا انجام دادند. در این مطالعه شش ماهه، نیمی از شرکتکنندگان روزانه حداقل یک فنجان قهوه یا شات اسپرسو مصرف کردند و نیمی دیگر از مصرف هرگونه قهوه یا کافئین خودداری کردند. ضربان قلب آنها با دستگاههای الکتروکاردیوگرام و بررسی پزشکان بهطور مداوم کنترل شد.
به گزارش پایگاه دانشگاه آدلاید، نتایج برای محققان نیز شگفتآور بود: مصرفکنندگان قهوه ۳۹ درصد کمتر دچار عود AF شدند و یافتهها برخلاف باور رایج است که قهوه میتواند ضربان قلب را مختل کند.
کریستوفر وانگ، نویسنده اصلی مطالعه، گفت: «این نتایج شگفتانگیز است. برخلاف تصور رایج، قهوهخورها کاهش قابل توجهی در AF تجربه کردند. این نشان میدهد که مصرف قهوه نه تنها بیخطر است، بلکه احتمالاً محافظتکننده هم محسوب میشود.»
محققان توضیح دادند که کافئین میتواند با افزایش فعالیت بدنی، کاهش فشار خون و اثرات ضدالتهابی برخی ترکیبات قهوه، احتمال وقوع AF را کاهش دهد.
این مطالعه که DECAF نام دارد، میتواند توصیههای پزشکی مرتبط با مصرف قهوه برای بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را تغییر دهد و نشان میدهد مصرف قهوه در این بیماران میتواند بیخطر و حتی مفید باشد.
گریگوری مارکوس، نویسنده ارشد، افزود: «بر اساس این نتایج، بیماران مبتلا به AF میتوانند با خیال راحت از قهوه لذت ببرند و حتی بررسی شود که افراد مبتلا به AF که قهوه مصرف نمیکنند، آیا شروع به نوشیدن آن برای آنها مفید خواهد بود.»
انتهای پیام/