احسان روحانی در حاشیه برگزاری رویداد موکا (من و کارآفرینان ایران) در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به ظرفیتهای تحولآفرین فناوری چاپ سهبعدی در صنایع غذایی، از بومی سازی این فناوری و رونمایی از نسخه اولیه دستگاه پرینتر سه بعدی طراحی سطح مواد خوراکی تحت عنوان «دستگاه سس زن اتوماتیک» خبر داد و با بیان اینکه امروزه چاپگرهای سهبعدی به شدت در جهان گسترش یافتهاند، اظهار کرد: این فناوری فاصله میان ایده و اجرا را از میان برداشته و امکان تولید محصولات شخصی سازی شده و هوشمند را فراهم کرده است.
وی افزود: در صنایع غذایی چاپ سهبعدی تنها یک ابزار برای تولید نیست بلکه روزنهای برای نوآوری در بهبود کیفیت و تأمین خواست مصرفکنندگان به شمار میرود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد گفت: امروزه میتوان از چاپ سهبعدی برای تولید مواد غذایی شخصیسازیشده برای گروههای خاص همچون کودکان، بیماران و سالمندان استفاده کرد. ما نیز با اتکا به توان داخلی در پروژه طراحی چاپگر سه بعدی، تلاش کردیم گامی مؤثر در عرصه طراحی و تولید این دستگاهها برداریم.
احسان روحانی، مجری این طرح با معرفی دستگاه «سسزن اتوماتیک» گفت: این محصول به درخواست یکی از شرکتهای زنجیرهای تولید مواد غذایی به عنوان تلفیقی از فناوریهای مختلف در حوزههای مهندسی مکانیک، الکترونیک، طراحی صنعتی و فناوری چاپ سهبعدی، به شمار میرود. نبود فناوری چاپ سهبعدی در تولید طراحی سطوح مواد غذایی مشابه، موجب شده این طرح در نوع خود نوآورانه باشد و با حذف کامل دخالت دست، استانداردهای بهداشتی در تولید مواد غذایی را افزایش دهد. کاهش هزینه تولید و افزایش رضایت مشتری به واسطه شخصی سازی ساختار ظاهری مواد غذایی به کمک سس، از جمله دیگر مزایای این طرح به شمار میرود.

وی ادامه داد: در این پروژه، از یک برد الکترونیکی با معماری یکپارچه اختصاصی استفاده شده که قابلیت کنترل همزمان سنسورها و موتورها را دارد و با زبان برنامه نویسی نزدیک به سخت افزار، توسعه یافته تا امکان شخصیسازی کامل را برای کاربران فراهم کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد افزود: به واسطه آشنایی جوانان و دانشجویان علاقه مند و خلاق، این دستگاه در حاشیه رویدادهای دورهای تحت عنوان موکا (ما و کارآفرینان ایران) که در دانش شهر ایران برای اولین بار رونمایی شد.
روحانی در مورد اهمیت برگزاری دورهای رویدادهای «موکا» بیان کرد: موکا یک رویداد چند وجهی است که با حضور کارآفرینان برتر کشور، تجربه کارآفرینی و تجارت را با حس نواوری و انگیره جوانی دانشجویان پیوند میزند، در این رویدادها، کارآفرینان موفق تجربههای خود را به دانشجویان منتقل میکنند تا مسیر نوآوری و کارآفرینی برای نسل جوان هموارتر شود.
وی از تلاش پژوهشگران و تیمفناور فعال در طراحی و بومی سازی این و همچنین برگزار کنندگان رویدادهای موکا قدردانی کرد و افزود: چنین رویدادهایی میتواند باعث ایجاد محیطی پویا جهت انتقال تجربیات کارآفرینان، افزایش سطح آگاهی دانشجویان از محیط کسب و کار و امیدآفرینی در جوانان گردد.