شناسهٔ خبر: 75485464 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

النخاله: شرط پایبندی ما به آتش‌بس غزه، تعهد اسرائیل به توافق است

دبیرکل جهاد اسلامی با تاکید بر اینکه تثبیت توافق آتش‌بس در نوار غزه منوط به پایبندی هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی، به اجرای مفاد این توافق است، اعلام کرد: تا زمانی که [رژیم]اسرائیل به آتش‌بس پایبند باشد، فلسطینی‌ها نیز به آن متعهد خواهند ماند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین:  زیاد النخاله در گفت‌و‌گو با شبکه «القاهره الاخباریه» گفت: نشست‌های گروه‌های فلسطینی در قاهره با هدف تثبیت طرح آتش‌بس برگزار می‌شود و تلاش‌ها بر تضمین پایبندی تمامی طرف‌ها به توقف تجاوز علیه ملت فلسطین در نوار غزه متمرکز شده است.

وی افزود: جهاد اسلامی فلسطین دیدار‌های دوجانبه و سه‌جانبه‌ای با نمایندگان گروه‌های فلسطینی و همچنین نشستی با سرلشکر «حسن رشاد» رئیس دستگاه اطلاعات عمومی مصر برگزار کرده است.

النخاله خاطرنشان کرد که این نشست‌ها به تفاهم‌های روشن و مشخصی درباره سازوکار‌های توقف جنگ و تضمین تداوم آن منجر شده است.

وی تاکید کرد: تحقق وحدت ملی در شرایط دشواری که ملت فلسطین پس از جنگ در نوار غزه با آن روبه‌رو است، به ضرورتی فوری و اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از الشروق،دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که اختلافات داخلی به پرونده فلسطین آسیب رسانده است و شرایط کنونی ایجاب می‌کند که تمامی نیرو‌ها اختلافات را کنار گذاشته و برای منافع ملت فلسطین و مقابله با طرح‌های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و نوار غزه، به‌صورت مشترک عمل کنند. ان‌شاءالله به راه‌حلی رضایت‌بخش و معقول برای ملت فلسطین دست خواهیم یافت.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی با ابراز قدردانی عمیق از تلاش‌های مصر و قطر برای توقف تجاوز، تأکید کرد که این اقدامات بیانگر موضع‌گیری عربی در حمایت از ملت فلسطین و حق آنان برای برخورداری از زندگی شرافتمندانه است.

وی افزود: قاهره به‌طور اساسی برای تحقق آتش‌بس دائمی تلاش می‌کند و همچنین در تلاش است تا پایبندی تمامی طرف‌ها به توافق را تضمین کرده و مراحل بعدی آن آغاز شود که شامل گشایش گذرگاه‌ها، ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و نیز آغاز روند بازسازی می‌شود.

به گزارش ایرنا، توافق آتش بس در غزه روز یکشنبه به طور جدی به بوته آزمایش گذاشته شد، زیرا رژیم اسرائیل در اقدامی ناگهانی شهر رفح در جنوب غزه را بمباران کرد.

این درحالی است که برخی گزارش‌ها می‌گویند که آمریکا به تل آویو فشار آورده تا آن را از برخی تصمیم‌ها مانند بستن گذرگاه‌ها و ممانعت از ورود کمک‌های انسانی به غزه منصرف کند.

رژیم صهیونیستی بعد از انجام حملات هوایی گسترده علیه مناطق مختلف در غزه و اتهامات متقابل میان تل آویو و جنبش حماس مبنی بر نقض توافق، یکشنبه شب اعلام کرد که آتش بس در غزه را از سر گرفته است.

روزنامه «القدس العربی» نیز روز دوشنبه به نقل از یک منبع آگاه فلسطینی نوشت که آغاز مذاکرات مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی، با مشکلاتی مواجه است.

این منبع گفت: اسرائیل اوایل این هفته در جریان تماس‌های میانجی‌گران، این شرط را اعلام کرد که ابتدا باید اجساد باقی مانده اسرای خود در غزه را به طور کامل دریافت و پس از آن با ورود به مرحله دوم مذاکرات موافقت کند، اما این شرط اسرائیل با مخالفت گروه‌های فلسطینی مواجه شد و آنها از میانجی‌گران خواستند تا از دولت آمریکا بخواهند که به تعهدات خود پایبند باشد و اسرائیل را به اجرای توافقات وادار کند.

مرحله دوم توافق آتش‌بسی که در شهر شرم‌الشیخ مصر امضا شد، بر آغاز مذاکرات مرحله دوم برای بررسی آینده نوار غزه و نهادی که مسئولیت اداره غزه را بر عهده خواهد گرفت و نیز سرنوشت سلاح‌های مقاومت در غزه تأکید دارد.

القدس العربی همچنین نوشت که هیأت حماس بر ضرورت اجرای کامل مرحله نخست توافق آتش‌بس از جمله گسترش ورود کمک‌های بشردوستانه، غذایی، پزشکی و سوخت، ورود تجهیزات سنگین برای کمک به بازگشایی جاده‌ها و آواربرداری و مصالح ساختمان‌سازی جهت کمک به بازسازی زیرساخت‌ها و تعمیز خطوط آب تمرکز خواهد کرد.

جنبش حماس روز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی نیز ظهر جمعه ۱۸ مهر ۱۴۰۴ به صورت رسمی از اجرایی شدن آتش‌بس در نوار غزه خبر داد و اعلام کرد: براساس توافق، نیرو‌های اسرائیلی در مناطق خاصی از نوار غزه مستقر خواهند ماند و رفت و آمد از جنوب به شمال نوار غزه از طریق خیابان الرشید و جاده صلاح الدین مجاز خواهد بود.

این درحالی است که رژیم صهیونیستی همچنان به کارشکنی در اجرایی شدن مفاد مرحله اول آتش بس و نقض مکرر آن ادامه می‌دهد.