شناسهٔ خبر: 75474509 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

نفت، گردشگری را از اولویت اقتصاد خارج کرده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: تمرکر بر نفت، پتروشیمی و مشتقات آن در کشور اجاره نمی‌دهد تغییر نگاه در حوزه گردشگری ایجاد و این حوزه به عنوان اولویت اقتصاد تعریف شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید رضا صالحی امیری در میزگرد تخصصی دیپلماسی گردشگری، زیارت و سلامت دومین نشست دیپلماسی استانی در مشهد، اظهار کرد: توزیع عادلانه گردشگر باید در سطح کشور انجام شود و در حال حاضر 1300 شهر و 50 هزار روستا از نعمت گردشگر محروم هستند.

وی افزود: اداره دولت در حوزه گردشگری تصدی‌گری نیست، اما متأسفانه برخی‌ها دوست دارند در این حوزه مداخله کنند و اگر به فکر مردم هستیم باید دست از دخالت‌ها برداریم. در یک سال و چند ماه اخیر برای تحقق این شعار برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌های زیادی شده است تا جایی که در پایان سال 1407 در حوزه گردشگری مداخله‌ای صورت نگیرد.

صالحی امیری با بیان اینکه حوزه میراث حاکمیتی است، گفت: قانونگذار به ما اجازه نمی‌دهد واگذاری داشته باشیم و باید کار صیانت را انجام دهیم ولی می‌توانیم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

وی بر اصلاح قوانین دست و پاگیر با توجه به شرایط کشور و کشورهای اطراف تأکید کرد و گفت: مردم امروز برداشت می‌کنند که قوانین تسهیل‌گر نیست و جلوی آنها را می‌گیرد. دولت گردشگری را 100 درصد به بخش خصوص واگذار کرده است،دولت فقط باید در سیاستگذاری، تسهیل‌گری و حمایتگری نقش‌آفرینی کند و در کنار بخش خصوصی گردشگری، حمایتگر باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به موضوع نرخ ارز اشاره کرد و گفت: نرخ ارز تخصیص یافته به حوزه گردشگری و گردشگر باید با نرخ آزاد فاصله زیادی داشته باشد ولی الان شاهد چند نرخی هستیم از طرفی  تمرکر بر نفت، پتروشیمی و مشتقات آن در کشور اجاره نمی‌دهد تغییر نگاه در حوزه گردشگری ایجاد و این حوزه به عنوان اولویت اقتصاد تعریف شود.

صالحی امیری بیان کرد: کشورهای همسایه که 62 میلیون گردشگر و 70 میلیارد دلار درآمد دارند، برای سال 2028، پذیرایی از 90 میلیون گردشکر و 100 میلیارد دلار را برنامه‌ریزی کرده‌اند.

وی با اشاره به تجربه کشورهای مختلف در ایجاد سازه‌های سبک در حاشیه سواحل گفت: در کشورهای مختلف با سازه‌های سبک زیرساخت‌هایی ایجاد کرده‌اند که به شرایط زیست‌محیطی آسیبی نمی‌رساند و دولت از این طرح‌ها حمایت می‌کند. ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم و مانند همه دنیا برای زیرساخت‌های گردشگری تسهیلات بلندمدت پرداخت کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: اگر می‌خواهیم سرمایه‌گذار جذب کنیم باید تسهیلات به او داده شود و موانع سر راهش برداشته شود تا شاهد افزایش زیرساخت‌ها باشیم.

وی با بیان اینکه مشهد متعلق به جمعیت خود نیست و 90 میلیون نفر جمعیت ایران از آن استفاده می‌کنند، گفت: این شهر نیازمند زیرساخت‌های بهتری است که خوشبختانه در این حوزه شهرداری همراهی خوبی داشته است.

صالحی امیری اضافه کرد: اکنون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای جذب 15 میلیون گردشگر سالانه تا سال 1407 است لذا باید برآورد شود که این میزان گردشگر به چه زیرساخت‌هایی نظیر مراکز گردشگری، اقامتی، تجهیزات هتلی و حمل و نقلی نیاز دارند. ناعادلانه است که چند کلانشهر کشور از ظرفیت میلیونی گردشگران برخوردار باشد اما 500 شهر دیگر خالی از گردشگر باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم رفع موانع بانکی و افزایش سقف تسهیلات پرداختی به گردشگران تأکید کرد و گفت: بانک‌ها نیز باید تفاوتی بین سرمایه‌گذار گردشگری با سایر متقاضیان قائل شوند.

وی از وجود 2700 پروژه نیمه تمام در حوزه زیرساخت‌های گردشگری خبر داد و گفت: این پروژه‌ها نیازمند 29 همت اعتبار است و برای به نتیجه رسیدن آنها نیازمند کمک بانک مرکزی هستیم.

صالحی امیری در پایان با اشاره به وجود 570 هزار ثبت‌نام شده در سامانه برای ایجاد کارگاه و بوم‌گردی گفت: این‌ها همگی اشتغال‌زایی و درآمدزایی دارند، شاهد این هستیم که مردم از روستا به شهر می‌روند و اگر ما بتوانیم در روستاها بوم‌گردی راه اندازی کنیم باعث ماندگاری جمعیت و حرکت اقتصاد در آن روستا می‌شود.

گفتنی است، دومین نشست دیپلماسی استانی روز چهارشنبه، 30 مهرماه با برگزاری 2 میزگرد تخصصی «همکاری اقتصادی، استانی، تجاری، سرمایه‌گذاری و مناطق آزاد» و «پیوند اقتصاد ملی و منطقه‌ای از مسیر فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان» با حضور 12 سفیر ایران در کشورهای همسایه، مسئولان اتاق‌های بازرگانی ملی و استانی، استانداران خراسان رضوی، جنوبی و شمالی و همچنین معاونان وزیر امور خارجه در هتل پردیسان مشهد گشایش یافت.

معرفی توانمندی‌های استان‌های شمال شرق کشور، بررسی تامین کالاهای اساسی و نیازهای این استان‌ها از همسایگان، همچنین بررسی توسعه راهکارهای تجاری و اقتصادی در شرایط کنونی به ویژه ظرفیت کشورهای همجوار و یافتن راهکار توسعه روابط تجاری و اقتصادی با همسایگان از جمله اهداف برگزاری این نشست 2 روزه است.

انتهای پیام/282/