به گزارش خبرگزاری سینا، حسین افشین، معاون علمی رییسجمهور در جریان سفر خود به استان بوشهر، از جدیدترین و دقیقترین دستگاه تصویربرداری مولکولی استان، تحت عنوان PET-CT اسکنر، در بیمارستان شهدای هستهای بازدید به عمل آورد. این دستگاه امکان تشخیص زودهنگام و دقیق بیماریها، به ویژه در حوزه انکولوژی (سرطان)، را فراهم میسازد.
همچنین، در این بازدید جدیدترین رادیوداروهای تشخیصی و درمانی که برای بیماران سرطانی و غیرسرطانی توسعه یافتهاند، معرفی شدند.
چتبات هوش مصنوعی برای مننژیوما
در بخش دیگر این بازدید، طرح اولین چتبات دستیار متخصصان معرفی شد که به طور تخصصی در زمینه پاسخگویی به سوالات پیچیده متخصصان بالینی در رابطه با سرطان مغزی مننژیوما (پرده مغزی) طراحی شده است.
در جریان این بازدید، نیازها و چالشهای اجرایی این پروژه فناورانه مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت.
تولید رادیو داروهای جدید با حمایت معاونت علمی
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای زیست و سلولهای بنیادی معاونت علمی در این خصوص اعلام کرد: یکی از پروژههای مهمی که در این بیمارستان در حال انجام است و معاونت علمی متعهد به حمایت از آن شده، توسعه آزمایشگاه تولید رادیو داروهای جدید است. این آزمایشگاه که سابقهای داشته، قرار است با حمایت معاونت علمی به مرحله تولید رادیوداروهای نوین ارتقا یابد.
او با تأکید بر اهمیت مرکز پزشکی هستهای این استان، آن را دارای زیرساختی کمنظیر در شرق مدیرانه و منطقه خواند.
قانعی در پایان خاطرنشان کرد: استان بوشهر در نظر دارد تا تستهای بالینی این محصولات جدید را انجام دهد و این دستاورد به الگویی برای کل کشور تبدیل خواهد شد.