شناسهٔ خبر: 75382447 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

آغاز اجلاس توسعه همکاری‌های مشترک ایران و افغانستان در بیرجند

اجلاس توسعه همکاری‌های مشترک ایران و افغانستان با حضور مقام‌های عالی‌رتبه دو کشور در بیرجند برگزار شد؛ این نشست گامی مؤثر برای تقویت پیوندهای اقتصادی و منطقه‌ای میان دو ملت به شمار می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، اجلاس توسعه همکاری‌های مشترک ایران و افغانستان امروز _شنبه بیست‌وششم مهر_ با حضور محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی و محسن دوستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور در فرهنگسرای بیرجند در حال برگزاری است.

در این اجلاس، بهرامی دستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه، مرحمتی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات، نورمحمد متوکل سرکنسول افغانستان در مشهد، صلاح‌الدین بسیج رایزن بازرگانی سرکنسولگری افغانستان در مشهد، تفرشی کنسول کشور توگو در ایران، بهرامن نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران، سیادت رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان و هیأت‌های همراه حضور دارند.

همچنین نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد دانشگاهی کشور، مجمع نمایندگان استان، معاونین استاندار، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مدیران بخش‌های دولتی و خصوصی، رؤسای اتاق‌های بازرگانی افغانستان و استان‌های مختلف کشور نیز در این رویداد شرکت کردند.

به گزارش ایمنا، در این نشست سرمایه‌گذاران ایرانی و افغانستانی به بررسی راهکارهای توسعه تجارت دوجانبه، تسهیل مبادلات مرزی، افزایش ظرفیت صادرات غیرنفتی و گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی میان دو کشور می‌پردازند.

رامین سنایی‌فر، مجری نمایشگاه ایران و افغانستان در اجلاس توسعه همکاری‌های مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه استان خراسان جنوبی از ظرفیت‌های منحصربه‌فردی برای گسترش روابط اقتصادی با افغانستان برخوردار است، اظهار کرد: بیرجند می‌تواند به عنوان محور اصلی تعاملات اقتصادی و تجاری میان ایران و افغانستان نقش‌آفرینی کند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه گذاری در بیرجند، افزود: خراسان جنوبی آماده تبدیل شدن به دروازه طلایی صادرات و سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور است.

مجری نمایشگاه ایران و افغانستان با تأکید بر اینکه عنوان نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه گذاری «بیرجند، میزبان آینده تجارت با افغانستان» تعیین شده، گفت: در این نمایشگاه ۱۱۱ مشارکت‌کننده حضور دارند که ۳۰ درصد در حوزه معدن، ۱۶ درصد در حوزه ساختمان و مابقی در دیگر حوزه‌های اقتصادی فعالیت می‌کنند.

سنایی‌فر گفت: ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان از خراسان جنوبی و ۳۰ درصد از سایر استان‌های کشور هستند.

وی با اشاره به حضور هیئت‌هایی از کشور افغانستان و نیز سرمایه‌گذاران کشور چین در این رویداد گفت: این حضور نشان‌دهنده علاقه‌مندی برای گسترش روابط اقتصادی، سرمایه گذاری مشترک و توسعه صادرات متقابل میان دو کشور است.

مجری نمایشگاه ایران و افغانستان با قدردانی از حمایت استاندار، مسئولان استانی و همکاری بخش خصوصی افزود: با نگاه توسعه‌گرایانه و باور به ظرفیت‌های خراسان جنوبی، تلاش کردیم با همراهی تمامی دستگاه‌ها، شرایط لازم برای برگزاری موفق این رویداد را فراهم کنیم.

سنایی‌فر اظهار کرد: استان خراسان جنوبی به مرکز رخدادهای مهم اقتصادی در ارتباط با کشور دوست و برادر افغانستان تبدیل می‌شود و امیدواریم شاهد آغاز فصل تازه‌ای از همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی باشیم.