شناسهٔ خبر: 75243264 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

نوشابه‌های معمولی و رژیمی هر دو با "بیماری کبدی مرتبط هستند"

مشخص شد نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند با افزایش خطر مرگ‌های مرتبط با کبد همراه هستند.

صاحب‌خبر - یک مطالعه‌ جدید روی رابطه‌ میان مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر و نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند با سلامت کبد تمرکز کرده است. این پژوهش نشان داد مصرف بیش از حد هر دو نوع نوشیدنی با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) مرتبط است.

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، همچنین مشخص شد نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند با افزایش خطر مرگ‌های مرتبط با کبد همراه هستند.

نتایج این مطالعه در کنگره سالانه "انجمن گوارش اروپا" ارائه شد.

این پژوهش از داده‌های بانک زیستی بریتانیا (UK Biobank) استفاده کرده است. محققان داده‌های ۱۰۳٬۲۵۱ شرکت‌کننده را که در آغاز فاقد بیماری کبدی بودند بررسی کردند. در طول بیش از ۱۰ سال، مشخص شد ۹۴۹ نفر به "MASLD" مبتلا شدند و ۱۰۳ نفر بر اثر بیماری‌های کبدی درگذشتند.

نتایج نشان داد، مصرف بیش از ۳۳۰ گرم (تقریباً معادل یک قوطی) از هر یک از این نوشیدنی‌ها در روز با افزایش خطر ابتلا به "MASLD" همراه است. نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر با ۵۰ درصد افزایش خطر ابتلا به "MASLD" همراه بودند. نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند نیز با ۶۰ درصد افزایش خطر همراه بودند.

محققان همچنین دریافتند جایگزینی روزانه‌ ۳۳۰ گرم از هر نوع نوشابه (معمولی یا رژیمی) با آب باعث کاهش خطر "MASLD" می‌شود.

بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک زمانی رخ می‌دهد که چربی در کبد تجمع می‌یابد، بدون اینکه مصرف الکل علت آن باشد.

افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر مشکلات شدیدتر کبدی یا بیماری‌های دیگری مانند بیماری قلبی‌عروقی هستند. این بیماری با اختلالات متابولیک مانند مقاومت به انسولین و چاقی نیز مرتبط است.