شناسهٔ خبر: 73902855 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

تأیید رسمی FDA برای رنگ خوراکی آبی طبیعی از میوه گاردنیا

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) استفاده از یک رنگ خوراکی طبیعی آبی، که از میوه‌ی گیاه گاردنیا استخراج می‌شود، را برای مصرف در غذاها و نوشیدنی‌ها تأیید کرد.

صاحب‌خبر -

 سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) استفاده از یک رنگ خوراکی طبیعی آبی، که از میوه‌ی گیاه گاردنیا استخراج می‌شود، را برای مصرف در غذاها و نوشیدنی‌ها تأیید کرد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ طبق اعلام FDA در تاریخ ۱۴ ژوئیه، این افزودنی جدید که «آبی گاردنیا» (Gardenia Blue) نام گرفته، اکنون می‌تواند در نوشیدنی‌های ورزشی، آب‌های طعم‌دار، نوشیدنی‌های میوه‌ای، چای‌ها، و آب‌نبات‌های سخت و نرم مورد استفاده قرار گیرد.

این رنگ از ترکیب ترکیبی به‌نام «جنیپین» (genipin) ـ که از میوه‌ی له‌شده‌ی گاردنیا به‌دست می‌آید ـ با پروتئین سویا ساخته می‌شود. میوه‌ی گاردنیا مدت‌هاست که در طب سنتی چینی کاربرد داشته است.

به گزارش شبکه‌ی CBS News، پیشنهاد استفاده از این رنگ توسط گروهی به‌نام «گروه علاقه‌مند به آبی گاردنیا» مطرح شده است.

اگرچه در فرآیند تولید این رنگ از سویا استفاده می‌شود، اما این گروه می‌گوید که هیچ اثری از سویا در محصول نهایی باقی نمی‌ماند. به همین دلیل، از FDA درخواست کرده که الزام درج «سویا» به‌عنوان آلرژن روی برچسب غذایی این محصولات حذف شود.

این درخواست هم‌اکنون در دست بررسی FDA است.

رنگ آبی گاردنیا بخشی از روند گسترده‌تری است که با هدف کنار گذاشتن رنگ‌های مصنوعی انجام می‌شود ـ رنگ‌هایی که در سال‌های اخیر نگرانی‌هایی را به‌همراه داشته‌اند.

رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت ایالات متحده در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «کودکان هر روز در معرض مواد شیمیایی مصنوعی در مواد غذایی قرار می‌گیرند که هیچ فایده‌ای ندارند و سلامت آن‌ها را تهدید می‌کنند. تأیید رنگ آبی گاردنیا توسط FDA نشان می‌دهد که سرانجام سلامت کودکان را در اولویت قرار داده‌ایم.»

به‌گفته‌ی FDA، این چهارمین رنگ خوراکی طبیعی است که طی دو ماه گذشته تأیید شده است. سایر رنگ‌های تأییدشده عبارت‌اند از: عصاره‌ی گالدریا (رنگ آبی)، فسفات کلسیم (سفید) و عصاره‌ی گل نخود پروانه‌ای (رنگ‌های آبی، بنفش و سبز).

کندی از شرکت‌های آمریکایی خواسته تا پایان سال آینده، استفاده از رنگ‌های خوراکی مبتنی بر نفت را متوقف کنند.

در همین راستا، چند شرکت بزرگ صنایع غذایی و نوشیدنی‌سازی نیز اخیراً برنامه‌هایی را برای حذف رنگ‌های مصنوعی از محصولات خود اعلام کرده‌اند. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به نستله، جنرال میلز و کرافت هاینز اشاره کرد.

شرکت PIM Brands، تولیدکننده‌ی اسنک‌های میوه‌ای Welch’s، نیز اعلام کرده که فرآیند حذف رنگ‌های مصنوعی از محصولاتش را آغاز کرده و این روند تا سال آینده ادامه خواهد داشت.

با این حال، همه با این موضوع که رنگ‌های مصنوعی مضر هستند، موافق نیستند. به گزارش CBS News، انجمن بین‌المللی تولیدکنندگان رنگ در بیانیه‌ای اعلام کرده است که رنگ‌های مصنوعی «برای حفظ یکنواختی، جذابیت بصری و اعتماد مصرف‌کننده به محصولات غذایی، ضروری هستند.»