شناسهٔ خبر: 73887336 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امسال ۳۸۶ مددجوی بهزیستی چهارمحال و بختیاری صاحب خانه می‌شوند

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مسکن و اشتغال مهمترین دغدغه و نیاز جامعه هدف است که برای توانمندسازی این قشر ، حمایت‌های خاصی از سوی دولت انجام شده است گفت :امسال ۳۸۶ مددجوی بهزیستی صاحب خانه می‌شوند

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، معصومه محمدی روز سه‌شنبه به مناسبت هفته بهزیستی و تامین اجتماعی در جمع خبرنگاران در مرکز جامع توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی پسران بالای ۱۴ سال در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص تامین مسکن، اشتغال و خودکفا شدن مددجویان زیرپوشش افزود: برای ساخت هر واحد مسکن معلولان و مددجویان بهزیستی یک میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت و یک میلیارد ریال کمک بلاعوض به هر مددجو پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان یک‌هزار و ۹۹۱ معلول در سامانه طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردند گفت: سال گذشته ۲۶۰ مددجوی زیرپوشش این نهاد از تسهیلات مسکن بهره‌مند شدند.

به گفته وی، با توجه به اینکه سالانه با ایجاد اشتغال برای مددجویان زیر پوشش و توانمندسازی آنها زمینه خروج مددجویان از چرخه حمایت فراهم می‌شود، در سالجاری ایجاد یکهزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان زیرپوشش این نهاد تعهد شده است.

وی افزود: امسال برای ایجاد اشتغال جامعه هدف بهزیستی به ازای هر مددجو یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می‌شود.

محمدی اظهار داشت: طبق قانون، دولت موظف به اختصاص سهمیه سه درصدی به افراد دارای معلولیت برای استخدام در سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی است که این قانون در چند سال گذشته به خوبی اجرایی نشده است.

به گفته وی، پارسال ۲۱۹ توانیاب در آزمون استخدامی شرکت کردند که ۶۱ نفر در دستگاه‌های اجرایی استان مشغول کار شدند.

وی افزود: بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی که کارآفرینان استان می‌توانند یک تا ۲۰ نفر از توانیابان را به کار گیرند و به ازای هر مددجو تسهیلات یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی دریافت کنند این درحالی است که بیمه نیروی معلول نیز از سوی بهزیستی پرداخت می‌شود.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز و ۵۸۴ دانشجو تحت پوشش بهزیستی در استان هستند، که دارای معلولیت هستند و یا پدر معلول و مادر سرپرست خانوار دارند.

محمدی افزود: به این افراد خدمات ایاب و ذهاب، کمک هزینه دانش‌آموزی، امکانات توانبخشی، کمک هزینه تحصیل و شهریه پرداخت می‌شود.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در حوزه سلامت اجتماعی به زنان، کودکان و افراد از کار افتاده خدمات‌رسانی می‌شود.

متکدیان دارای معلولیت توسط بهزیستی ساماندهی می‌شوند

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بهزیستی استان عضو کمیته ساماندهی متکدیان است گفت: معلولانی که اقدام به تکدی‌گری کنند بعد از جمع‌آوری وارد سیستم شده و در صورت نیاز مورد حمایت بهزیستی قرار می‌گیرند.

پروانه حیدری افزود: با توجه به اینکه متولی اصلی در بحث جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان، شهرداری است و همه این اقدامات در مرکز مدیریت خدمات شهری صورت می‌گیرد و سازمان بهزیستی به متکدیان خدمات تخصصی از جمله خدمات روانشناسی و مددکاری ارائه می‌شود.

به گفته وی، متکدیانی که جامعه هدف بهزیستی نیستند توسط شهرداری ساماندهی شده و به ارگان‌های مربوطه ارجاع داده می‌شوند.

حیدری افزود: برخی که اقدام به تکدی‌گری می‌کنند شرایط مالی خوبی دارند و این افراد مورد حمایت قرار نمی‌گیرند و این افراد با ارائه تعهد به نیروی انتظامی رها می‌شوند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون نرخ طلاق در استان براساس اعلام سازمان ثبت احوال ۳.۸ درصد است گفت: نسبت طلاق به ازدواج در استان نگران‌کننده است.

به گفته وی، بر اساس آخرین آمار به ازای هر چهار واقعه ازدواج یک واقعه طلاق دراستان ثبت می‌شود.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۵۱ هزار و ۳۱ خانواده با جمعیتی بیش از ۱۰۲ هزار و ۸۲۳ نفر زیرپوشش بهزیستی استان قرار دارند، که حدود ۳۲ هزار نفر از این جمعیت معلول و مستمری بگیر دائم بهزیستی هستند.

۲۵تیرماه به عنوان روز بهزیستی و تامین اجتماعی نامگذاری شده است.