سیدجواد حسینی، عصر امروز سهشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ در نشستی خبری به مناسبت هفته بهزیستی ضمن اشاره به اینکه همه مردم ایران ۱۲ روز جنگ تحمیلی مشارکت داشتند و سازمان بهزیستی نیز در آن زمان دو نوع فعالیت عمده انجام داد، گفت: در شهر تهران ۳۰ هزار کودک معلول و مددجو داریم که نیازمند مراقبت دائمی هستند، در دوران جنگ تحمیلی ۶ هزار مددجو را از ۴۲ مرکز بهزیستی شهر تهران و ۶۲ مرکز در کل کشور به مراکز امن منتقل کردیم و علاوه بر جابه جایی مددجویان حتی جابه جایی مرکز نیز داشتیم و با خیران ۲۵ مرکز اصلی تهران رایزنی کردیم تا ۲۰ هزار اسکان اضطراری تأمین شود. همچنین با مراکز تولید نان نیز رایزنی کردیم که تأمین نان مددجویان متوقف نشود.
وی ضمن اشاره به نقش سازمان بهزیستى در حوزه بهداشت روانی ادامه داد: در طول دوره جنگ تحمیلی سامانه ۱۴۸۰ پاسخگوی بیشاز ۱۴ هزار تماس مرتبط با بحران جنگ بود و خدمات اورژانس اجتماعی در سامانه ۱۲۳ نیز بهصورت شبانهروزی فعال شد. همچنین طرح محله تابآور نیز برای مقابله با بحرانهای مشابه طراحی شده است.
رئیس سازمان بهزیستی از افتتاح هزار و ۵۶۹ پروژه در هفته بهزیستی خبر داد و افزود: ۷۷ درصد این پروژهها اشتغالزا، ۲۱ درصد مربوط به تأمین مسکن و ۲ درصد در حوزه اجتماعی و توانبخشی هستند. ارزش ریالی این پروژهها بیش از ۵۲ همت است. همچنین ۳۵۹ پروژه کلنگزنی میشود که ارزشی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان دارد. استانهای کرمان، لرستان و اصفهان بیشترین سهم را دارند و بالاترین ارزش ریالی نیز مربوط به استان مرکزی است.
حسینی از استقرار نظام جامع برنامهریزی در سازمان بهزیستی خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر بر مبنای بهبود عملکرد، برنامهها در حال بازبینی است. این برنامهها مشتمل بر ۲۳ راهبرد و ۱۱۴ فعالیت تدوین شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه برای جایگزینی بازنشستگان، ۲ هزار نیروی جدید جذب شدند، عنوان کرد: با توجه به قانون ۳ درصد استخدام افراد دارای معلولیت، ۵ هزار معلول به استخدام ۴۶ دستگاه دولتی درآمدهاند.
حسینی گفت: یک هفته پیش از بحران جنگ تحمیلی صف مستمریبگیران پایه به صفر رسید و حدود ۸۰ هزار نفر از پشت نوبتیها تعیین تکلیف شدهاند و این روند را با سیاستهای توانمندسازی ادامه خواهیم داد.
وی ضمن بیان اینکه هزار و ۶۱۰ مرکز توانبخشی به امکانات هنری مجهز شدهاند که ۶۰ درصد از آنها توسط افراد دارای معلولیت استفاده میشود، ادامه داد:۱۳۰ پایگاه هنری در روستاها، ۱۳۵ گروه هنری معلولان و هزار مربی آموزشدیده در حوزه هنر برای توانیابی افراد در حال فعالیت هستند و بزرگترین خانه هنر افراد دارای معلولیت نیز بهزودی در تهران راهاندازی میشود.
حسینی با اشاره به کودکان اوتیسم گفت: خانواده این کودکان زندگی شان تحت تاثیر تربیت و نگهداری فرزندان است، باتوجه به اینکه یکی از سیاستهای سازمان خانواده محوری است، خانههای توانبخشی توسعه یافته و به ۲۷۷ خانه رسیده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه مراکز اورژانس اجتماعی را از ۳۷۵ مرکز در سال ۱۴۰۳ به ۳۸۶ مرکز ارتقاء دادهایم و در سال جاری ۲۹ مرکز به این مراکز اضافه خواهد شد، بیان کرد: برای اولین بار در تاریخ سازمان بهزیستی، غربالگریهای بیماریهای شایع زنان در هفت استان انجام شده است. در حوزه توانبخشی سال گذشته قادر شدیم بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایر را ارتقا دهیم.
حسینی با بیان اینکه کمکهزینه درمان معلولان و زنان سرپرست خانوار سال گذشته از ۷۰ هزار مورد به ۸۵ هزار مورد افزایش یافته است، گفت: در جریان استعدادیابی و توسعه مهارتهای نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال نیز از ۱۲۸۸ نفر در مراکز شبه خانواده به ۲۰ هزار نفر ارتقاء یافته است.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰۴ هزار واحد مسکونی به جامعه هدف تحویل شده، بیان کرد: تنها در هفته بهزیستی امسال، ۱۹۴۲ واحد جدید ویژه افراد دارای معلولیت واگذار خواهد شد.
حسینی با اشاره به راهاندازی صندوق حمایت شغلی افراد دارای معلولیت توضیح داد: در سال گذشته، ۷۱ هزار نفر از مددجویان به اشتغال دست یافتند که ۱۳۱ درصد رشد نسبت به سهم تعیینشده را نشان میدهد. اشتغالها در سه حوزه خدمات (۶۲٪)، کشاورزی (۲۵٪) و صنعت (۱۲٪) شکل گرفتهاند. ۵۰۰ تسهیلگر شغلی برای پایدارسازی اشتغال به استانها اعزام شدند و امسال نیز با هدفگذاری اشتغال ۶۰ هزار نفری برنامهریزی کردهایم.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین از راهاندازی سامانه اشتغال برای ۳۷۰ هزار معلول خبر داد و اعلام کرد حداقل ۴۵۰ گروه همیار زنان در کشور فعال میشود.
حسینی گفت: در سال گذشته مجموع مشارکتها حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده که البته نسبت به سال قبل با رشد ۳۲ درصدی همراه بوده است. به دنبال این هستیم که شبکه داوطلبان ایجاد کنیم. اکنون بهزیستی دارای بیش از ۱۱ هزار گروه داوطلب اجتماع محور است که ۱۰۷ هزار تسهیلگر داوطلب محلی در قالب طرحهای گوناگون فعالیت دارند.
انتهای پیام/