به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، سیبزمینی یکی از غذاهای معروف در دنیا است که باورهای غلطی در مورد آن وجود دارد، ذهنیت افراد در مورد سیبزمینی بد است در صورتی که مطالعهای جدید نشان داد که سیبزمینی میتواند به کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به اختلالات قند خون کمک کند و در مقایسه با بعضی غذاهای نشاسته دیگر سیبزمینی دارای دانسیته انرژی پایینی است.
در یک مطالعه، محققان ۴۰ درصد گوشت و ماهی موجود در دستورهای غذایی را با سیبزمینی جایگزین کردند تا میزان انرژی غذا کاهش یابد در حالی که حجم آن وعده غذایی در حد سیر کنندهای باقی بماند، سیب زمینیها طوری آماده شدند که میزان فیبر آنها افزایش یابد (به عنوان مثال ابتدا آب پز و ۲۴ ساعت قبل از اضافه کردن به غذا سرد شده و با پوست پخته شدند).
در پایان این مطالعه کاهش ۵.۶ درصد از وزن بدن یا ۵.۸ کیلوگرم طی هشت هفته مشاهده شد و مقاومت به انسولین بهبود یافت، شرکت کنندگان در تحقیق بیان کردند که بهرغم اینکه انرژی (کالری) دریافتی روزانه آنها کاهش پیدا کرده بود، اما همچنان احساس سیری داشتند.
دانسیته میزان انرژی موجود در وزن مشخصی از غذا است (kcal/g) و در نتیجه ترکیباتی مانند آب و فیبر حجم غذا را افزایش میدهند بدون اینکه کالری غذا را بالا ببرند، مردم تمایل دارند که حجم ثابتی از غذا را مصرف کنند در نتیجه کاهش کالری غذا همراه با حفظ حجم غذا میتواند به افزایش حس سیری و پیروی از رژیم غذایی در طولانی مدت کمک کند.
سیبزمینی یکی از غذاهای معروف در دنیا است که کالری خیلی زیادی ندارد، اما حاوی مواد مغذی مهمی است، در مطالعات اپیدمیولوژیک سیبزمینی جز غذاهای گیاهی کمتر سالم که باعث افزایش وزن میشود طبقهبندی شده است، همچنین مصرف آن با افزایش خطر دیابت مرتبط دانسته شده است در صورتی که این مطالعه نشان داد که که یک الگوی غذایی سالم همراه با مصرف سیبزمینی وزن بدن را کاهش و سطح قند خون را بهبود میدهد.
سیبزمینی چربی بسیار اندکی دارد و دانسیته انرژی پایینی دارد و مواد مغذی مهمی مانند فیبر و پتاسیم را تأمین میکند، همچنین گران قیمت نیست؛ سیبزمینی منبعی از فیتوکمیکالها است که برای سلامتی مورد نیاز است، نشاسته آن در صنایع غذایی به عنوان قوام دهنده، حجم دهنده و پایدار کننده کاربرد دارد و علاوه بر این سرد شدن سیبزمینی پخته شده میزان قابل توجهی نشاسته دیر هضم و نشاسته مقاوم در سیبزمینی ایجاد میکند که حس سیری میدهد، اما به دلیل اینکه جذب نشده از دستگاه گوارش خارج میشود انرژی برای بدن فراهم فراهم نمیکند.