شناسهٔ خبر: 72511077 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

عکس روز ناسا

سحابی تخم اژدها سحابی تخم اژدها

عکس روز ناسا سحابی «ان‌جی‌سی ۶۱۶۴» را به نمایش می‌گذارد که به «سحابی تخم اژدها» معروف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سحابی گسیلشی زیبای «ان‌جی‌سی ۶۱۶۴»(NGC 6164) توسط یک ستاره نادر، داغ و درخشان از نوع O با جرم حدود ۴۰ برابر خورشید ایجاد شده است.

به نقل از ناسا، این ستاره که در مرکز ابر کیهانی دیده می‌شود، تنها سه تا چهار میلیون سال قدمت دارد. سه تا چهار میلیون سال دیگر، این ستاره بزرگ با یک انفجار ابرنواختر به زندگی خود پایان خواهد داد.

این سحابی که حدود چهار سال نوری وسعت دارد، دارای یک تقارن دوقطبی است. این امر باعث می‌شود از نظر ظاهری شبیه به سحابی‌های سیاره‌ای رایج‌تر و آشناتر باشد که پوشش‌های گازی اطراف ستاره‌های خورشیدمانند در حال مرگ هستند.

ان‌جی‌سی ۶۱۶۴ مانند بسیاری از سحابی‌های سیاره‌ای دارای یک هاله گسترده و کم‌نور است که در این تصویر عمیق از منطقه دیده می‌شود. مواد موجود در هاله با گسترش به محیط میان‌ستاره‌ای اطراف احتمالا از مرحله فعال اولیه ستاره O شکل گرفته‌اند.

این عکس تلسکوپی زیبا، ترکیبی از داده‌های تصویری باند باریک گسترده است که گاز هیدروژن اتمی درخشان را به رنگ قرمز و اکسیژن را به رنگ سبز نشان می‌دهد. همچنین این عکس، داده‌های باند پهن را از میدان ستاره‌ای اطراف نشان می‌دهد.

سحابی ان‌جی‌سی ۶۱۶۴ که با نام «سحابی تخم اژدها»(Dragon's Egg Nebula) نیز شناخته می‌شود، در فاصله ۴۲۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی جنوبی «گونیا»(Norma) قرار دارد.