به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه بیرمینگام لایو در گزارشی آورده است: دکتر تامیکو کاتسوموتو (Tamiko Katsumoto)، دانشیار بالینی بخش ایمونولوژی و روماتولوژی دانشگاه استنفورد آمریکا، گفت: استفاده از یک رژیم غذایی ضد التهابی ممکن است «تأثیر عمیقی» بر کاهش علایم بیماری آرتریت داشته باشد.
وی گفت: احتمال ابتلای افرادی که از غذاهای التهابزا مانند محصولات فرآوریشده زیاد استفاده میکنند، به این بیماری مزمن بیشتر است. اکنون از هر پنج نفر یک نفر به این بیماری مبتلا میشود.
آرتریت باعث درد و سفتی مفاصل میشود و بیشتر در دستها، زانوها، رانها، پاها و کمر دیده میشود.
دکتر کاتسوموتو گفت: هیچ درمانی برای آرتریت وجود ندارد؛ اما میتوان با رژیم غذایی مناسب، تغییر شیوه زندگی و دارو، از شدت بیماری کاست و علائم آن را کنترل کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به نتایج یک آزمایش بالینی جدید گفت: پژوهشگران به مدت ۱۶ هفته، شش عامل را در سبک زندگی بیماران تغییر دادند و بعد از ۸ هفته مشاهده کردند که التهاب مفاصل آنان کاهش یافت.
وی افزود: آنها با بررسی بیشتر دریافتند محتملترین عامل ایجاد این تفاوت، رژیم غذایی است. رژیم غذایی بهویژه غذاهای ضد التهابی نقش زیادی در بهبود علائم این بیماری ایفا میکند.
کالج روماتولوژی آمریکا رژیم مدیترانهای را بهعنوان الگوی غذایی ضدالتهابی برای افراد مبتلا به آرتریت توصیه میکند.
دکتر کاتسوموتو رژیم غذایی منطقه آبی (Blue Zone) را تحسین میکند که بهشدت بر استفاده از غذاهای گیاهی، ماهی، غلات، دانهها، آجیل، حبوبات، لوبیا و عدس تمرکز دارد و بسیاری از محصولات لبنی و گوشتی را حذف میکند.
وی گفت: بهترین سبزیجات برای مقابله با التهاب، سبزیجات چلیپایی از جمله کلم بروکلی، کلمبرگ (کِیل) و گلکلم هستند. واقعاً فکر میکنم غذا دارو است و اینها برای کمک به سمزدایی کبد اهمیت زیادی دارند.