به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، آئین بزرگداشت محمد میرکیانی نویسنده کودک و نوجوان دوشنبه ششم اسفند ماه در سالن اجتماعات معاونت صدای رسانه ملی با حضور معاون صدای رسانه ملی؛ پیشکسوتان حوزه برنامه سازی، مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان و برخی از مدیران رسانه ملی و با قرائت پیام رییس سازمان صدا و سیما برگزار شد.
علی بخشیزاده، معاون صدای رسانه ملی در آیین نکوداشت محمد میرکیانی ضمن اشاره به نمایش قهرمانانه مردم در مراسم تشییع دو دبیر کل شهید حزب الله گفت: یک رسانه موفق چهار ضلع دارد و اولین آن سرمایه انسانی خلاق، متعهد و تلاشگر است. دومین ضلع مدیریت منسجم است که این سرمایه انسانی را به سمت هدف هدایت کند. دو ضلع دیگر تجهیزات و آموزش نیروی انسانی است.
وی گفت: سه عنصر از اینعناصر در محمد میرکیانی است و هیچ کار به ظاهر سادهای را ساده نمیانگارد و در هر کاری گویی در مرکز جهان است و بیریا یافتههایش را منتقل میکند.
معاون صدا، مدیر موفق را مدیری عنوان کرد که انرژی را هدر ندهد و بهترین بهرهبرداری از زمان را داشته باشد و بر همین اساس گفت: میرکیانی چنین مدیری است. او سه گام مهم توصیف از عناصر مهم و تاثیرگذار همچون طراحی وضعیت مطلوب و راهکار حرکت رو به رشد و همچنین شناخت اولویتها و نقطه حرکت را در حوزه مدیریت به همه ما یاد داد.
بخشیزاده در ادامه محمد میرکیانی را انسانی صریح و با اخلاق، شجاع و مهربان معرفی کرد و افزود: میرکیانی بسیار پرکار است و در مدیریت و نویسندگی فردی تاثیرگذار است واو به درستی که عصاره اثربخش نویسندگی در رسانه است.
نوشتههای میرکیانی تجربه مشترک نسلی است که تکرار ناپذیر است
سید مرتضی کاظمی دینان مدیر رادیو فرهنگ در آئین نکوداشت استاد میر کیانی ضمن گرامیداشت یاد شهدای مقاومت گفت: استاد میرکیانی استادی اعلا در عرصه نویسندگی و مدیریت در رسانه هستند و بیش از چهل سال است که این شخصیت ارزشمند و ممتاز در حوزه نویسندگی فعالیت دارند و برما وظیفه است یک عمر تلاش ایشان را ارج نهیم.
وی ادامه داد: «قصههای ظهر جمعه» خاطره و تجربه مشترک نسلی است که تکرار ناپذیر است و در امتداد آن همچنان در سیما با نویسندگی در حوزه کودک و نوجوان شاهدحضور موثر ایشان در رسانه هستیم.
مدیر رادیو فرهنگ با تاکید بر این مساله که کار برای کودک و نوجوان حساسیت بالایی دارد گفت:تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «تنتن و سندباد» خود نشان دهنده ارزش کار برای کودک و اهمیتی که استاد میرکیانی برای مخاطب خود دارد است.
کاظمی دینان افزود: تولید محتوا ادبی برای کودکونوجوان بسیار مهم است چرا که امروز بازار کتاب کودک و نوجوان در دست ترجمه اثار خارجی است و دغدغه استاد میرکیانی برای تولید اثر برای فرزندان این مرزبوم جای تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه استاد میرکیانی کوله باری از تجربه نویسندگی در رسانه هستند گفت: امیدوارم تمهیدی اندیشیده شود تا کارگاههای نویسندگی با حضور ایشان برای نویسندگان رسانه به ویژه رادیوکه سردمدار نویسندگی در رسانه است برگزار شود و نسل جدیدی از نویسندگان توانمند را داشته باشیم
میرکیانی، مرد هزار قصه ادبیات کودک است
مهدی کاموس، نویسنده و پژوهشگر، زندگینامه نویسی که زندگی استاد میرکیانی را مینویسد گفت: او مرد هزار قصه ادبیات کودک کشورمان است که همیشه یک جور میخندند.
وی ادامه داد: در دیدار با عبدالتواب یوسف نویسنده مصری که داستانهای قرانی را به زبان حیوانات روایت کرده بود متوجه شدم که بیش از هزار داستان برای کودکاننوشته و با نگاهی به کارنامه محمد میرکیانی میبینیم که ایشان بر همه ما ایرانیان حق دارد چرا که او بیشس اتز هزار قصه برایمان نوشته و هم اندیشه و زندگی ایرانی هم زبان وادبیات فارسی را در داستانهایش روایت میکند.
کاموس افزود: کتابهای او همیشه جزو پرفروشهای آثار داستانی کشور است. ضمن اینکه استاد میرکیانی در آثارش میگوید که یک ایرانی چطور فکر میکند و مدافع منافع ملی است و این موضوع تفاوت ما ایرانیان را با بقیه نشان میدهد.
میرکیانی استادی نجیب و کاربلد است
عذرا وکیلی، گوینده و تهیهکننده پیشکسوت رادیو که سالهاست در رادیو برای کودکان قصهگویی کرده، هم از تجربههای سالیان دراز در برنامه هایی، چون «سرزمین نور» و .. میگوید و معتقد است: محمد میرکیانی شخصیتی آرام و نجیب دارد.
وی ادامه میدهد: او با حوصله مینویسد و برای کار خود و مخاطبش ارزش قائل است و من سالها داستانهای او را روایت کردم؛ بنابراین جا دارد از او به عنوان استاد رسانه یاد کنیم.
مردی که مخاطب را میشناسد
بهرام محمدنیا از مدیران قدیمی رسانه ملی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری مراسم قدردانی از محمد میرکیانی گفت: در روزگاری که همه از سلبریتیها و چهرهها میگویسند جای بسی خوشحالی است که از چهرهای فرهنگی تقدیر کنیم.
وی در ادامه گفت: زمانی که ما با رادیو همکاری میکردیم، همه زندگی ما به رادیو خلاصه میشد. زمانی که محمد میرکیانی قصه ظهر جمعه را مینوشت، جزو بهترین برنامهها بود.
محمدنیا بیان داشت: این نویسنده مخاطب را میشناسد، متناسب با نیازش آثارش را مینویسد. او فردی مومن است و برای کار خود حرمت قائل است و با همه وجود و با عشق کار میکند و کتاب «تن تن و سندباد» او یک اثر در راستای جهاد تبیین است و کاش پویا نمایی میشد.
منوچهر فیض یار از مدیران رسانه نیز در ادامه سخن کوتاه کرد و گفت: «از سخن لبریز و از گفتار خاموشیم ما» و درباره محمد میرکیانی ما از بسیار بودن سخن است که خاموشیم
میرکیانی جادوگر کلمات است
علیرضا کاویان راد تهیه کننده و کارگردان «قصه ما مثل شد» نیز از تجربه شرین کار کردن با استاد میرکیانی گفت: قصۀ ما مثل شد شامل دو مجموعۀ چهل و دو قسمتی است که بعد از قصههای کهن تجربهای شیرین برای همکاری با استاد محمد میرکیانی بود.
وی ضمن خواندن متنی درباره داستانهای میرکیانی ادامه میدهد: او نویسندهای است که با کلمات جادو میکند و شخصیتهایی جذاب و باورپذیر خلق کرده و کلمات را چنان با دقت کنار هم قرار میدهد که همه آن را دوست دارند.
اینکارگردان ونویسنده گفت: وقتی داستانهای استاد میرکیانی در رسانه تولید میشود آن زمان تازره دلیل پرفروشی کتاب هایشان مشخص میشود، چون کلمات چنان با دقت کنار هم چیده شده که همه آن را دوست دارند.
نوشتههای میرکیانی نسل جدید را با ادبیات کهن پیوند میدهد
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این مراسم گفت: استادمیرکیانی، منتقد، پژوهشکر، صاحب نظر ونویسنده پرکار و موفق در حوزه کودک و نوجوان است که دنیای نوبسندگی او دنیای متنوعی است و هرکسی آثارش را بخواند درک میکند که کودکی پرماجرایی داشته است.
وی ادامه داد: ایشان پس از تجربه پانزده شغل اولین داستان خود را نوشت و همین تجربههای پربار اوست که داستان هایش را خواندنی کرده است.
علامتی افزود: شاید بشود مهمترین ویژگی نوشتههای میرکیانی را این دانست که داستان هایش پلی برای ارتباط نوجوانان از فرهنگ گذشته تا فرهنگ امروز است نگاه او به قصههای کهن نگاهی نو است و به لطف قلم زنده و سیال و جذاب و پرکشش خود چشم اندازی برای اکنون و آینده دارد.
مدیر کانون پرورشی فکری کودک و نوجوان داستانهای میرکیانی را نوشتههایی برای ایران شناسی عنوان کرد و گفت: ایننوشتهها قصههای معمولی و روایتهایی صرف سرگرمی نیستند بلکه به خاطر دلبستگی او به ادبیات کهن و اداب و رسوم و سنتهای ایرانی و شرقی سرشار از نکات فرهنگی و اجتماعی هستند.
وی افزود: نوشتههای او نسل جدید را با ادبیات کهن و میراث گرانبهای ما آشتی داده و پیوندی از گذشته به امروز دارد.
علیرضا تابان از گویندگان رادیو هم ضمن خواندن متنی از داستانهای میر کیانی گفت: محمد میرکیانی عصاره همه داشتههای رادیویی است و هرچه از او بگوییم، کمگفتیم. انشالله برای همه ما مانا باشد.
نویسند های که همه او را میفهمند
دکتر برنا کاراگاز اوغلو، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آغلی ترکیه و مترجم آثار محمد میرکیانی به زبان ترکیهای افزود: در دوران دانشجویی استادان ما به عنوان کار پایانی ترجمه کتاب میخواستند و من کتاب استاد محمدمیر کیانی را ترجمه و ارائه دادم و استادم قبول کرد. سالها بعد متوجه شدم او نویسندهای پرکار است و راز اینگونه نوشتن، عشق است.
وی ادامه داد: سبک نوشتن استادمیرکیانی برای همه قابل فهم است وبا خواندن آثار او مخاطب با فرهنگ ایران قدیم و ایران امروز آشنا میشود؛ و من افتخار این را دارم که کتاب «نویسندهای است که خود را وقف کودکان و نوجوانان کرد» را برای شناخت مردم ترکیه منتشر کنم.
مدیری که به جوانان اعتماد دارد
محسن حبیبی مشاور معاون صدای رسانه ملی در این مراسم بیان کرد: حمایتهایی که محمد میرکیانی از جوانان داشته، باعث رشد بسیاری از آنها شد و اکنون آنها تهیهکننده و مجری توانمند در رسانه هستند.
وی ادامه داد: او به جوانان اعتماد میکند و اعتقاد دارد مجریان باید حضور مستقیم با کودکان داشته باشند. اگر بخواهم از او بگویم باید به این توجه کنم که فردی توانمند در حوزههای مختلف نویسندگی، مدیریتی و روزنامه نگاری و ... است و حضور او در رسانه برای ارتباط رسانه با کودک نوجوان بسیار موثر است.
انتهای پیام/ 121
∎