شناسهٔ خبر: 71529325 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

رئیس هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان:

نوجوانان بندری شگفت زده‌ام ‌کردند/ هنر معاصر؛ تلفیقی از وجه‌های هنری

هرمزگان - رئیس هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان گفت: نوجوانان بندری که اهل مطالعه و کتاب هستند، شگفت زده‌ام کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، فریدون عموزاده خلیلی در کارگاه شعر در ادبیات کودک و نوجوان با اشاره به نخستین سفرش به بندرعباس، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جمع بیان کرد: حقیقتاً خوشحالم که در شهر بندرعباس حضور پیدا کردم و اعتراف می‌کنم که نوجوانان اهل مطالعه و کتاب دوست بندری شگفت زده‌ام کردند.

این مدرس و محقق حوزه ادبیات با تحسین تلاش کودکان و نوجوان هرمزگانی بیان کرد: کاملاً مشخص است که این کودکان و نوجوانان اهل مطالعه هستند و خوب کار می‌کنند.

وی با بیان اینکه هنر در زمان معاصر یک وجه ندارد و تلفیقی از دیگر وجه‌های هنری شده است، بیان کرد: باید دقت کنیم که در این تلفیق، خلاقیت و نوآوری هم داشته باشیم تا شگفتی تازه‌ای خلق شود.

عموزاده خلیلی در ادامه، نمونه‌هایی از فیلم‌های شاعرانه در جهان امروز از آثار هنرمندانی چون تارکوفسکی و کیارستمی نام برد و بیان کرد: گاه یک داستان لحن و ادبیات شعرگونه می‌گیرد و گاه یک شعر جنبه روایی پیدا می‌کند بنابراین اگر روایت در شعر به درستی شکل بگیرد، می‌تواند به گیرایی آن کمک کند.

رئیس هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان افزود: ضمن مطالعه و بررسی کتاب «بر یال‌هایم لانه کن» اثر مریم سیدافقهی از مولفان هرمزگانی، گفت: استفاده از شعر معاصر برای نوجوان یک حرکت جسورانه است که به مخاطب خود احترام می‌گذارد و آنان را در سطح بالاتری از دریافت می‌داند.

وی همچنین عنوان کرد: من این کتاب و اثر قبلی این شاعر هرمزگانی «ترانه‌ای در منقار پرنده گیر کرده است» را مطالعه کردم و هر بند شعرهای این کتاب کوتاه است و ضمن دارا بودن مضامین مختلف، شکل و شمایل هایکو دارد.

در بخش دیگر این کارگاه، دبیر محفل ادبی آفتاب با سپاس از حضور عموزاده خلیلی در بندرعباس بیان کرد: وی از نام بزرگی که دارد هم بزرگتر است و خوشحالیم که توانستیم فرصتی را فراهم کنیم تا میزبان ایشان در شهر بندرعباس باشیم.

امیرحسین والا افزود: عموزاده خلیلی با نگاه عمیق و موشکافانه ای که به علایق کودکان و نوجوان داشت و دارد، با پدید آوردن مجله‌های تخصصی برای کودکان و نوجوانان مانند سروش کودکان و سروش نوجوان، آفتابگردان و بعدها چلچراغ توانست الگوهای درخشانی را برای نوجوانان و جوانان خلق کند و آنان را به مطالعه علاقه‌مند سازد.

والا در پایان عنوان ضمن قدردانی از حضور عموزاده خلیلی، ابراز امیدواری کرد: حمایت‌های فرشاد محمدی مدیرکل اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان و همراهی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان این فرصت فراهم شود تا به زودی شاهد برنامه‌هایی از این دست باشیم و وعده داد که در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز چنین نشست‌هایی در سالن اداره کل برگزار خواهد شد.

مولف و شاعر هرمزگانی نیز در این مراسم با بیان دیدگاه خود در زمینه شعر نوجوان گفت: به این مقوله، هم از زمینه تولید اثر و هم از منظر پژوهشی، به صورت جدی نگاه می‌کنم و باور دارم که باید بیشتر از این‌ها در این حوزه کار شود.

سید مریم سیدافقهی بیان کرد: نوجوانان ما اهل مطالعه و اندیشه هستند و به خوبی مسائل را واکاوی می‌کنند و به همین دلیل می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد.

این معلم، مولف و شاعر هرمزگانی درباره کتاب «بر یال‌هایم لانه کن» گفت: این دومین کتاب از این دست است و هنگام نوشتن آن، به یک سه‌گانه یا تریلوژی، فکر می‌کردم و امیدوارم که سومین اثر از این مجموعه نیز به زودی چاپ شود.

در ادامه فاطمه ملایی و مهرو زراعت کار در مورد دو عنوان کتاب از عموزاده خلیلی صحبت کردند. فاطمه ملایی در مورد «کلاغها آنفلوآنزای مرغی نمی‌گیرند» گفت: این کتاب به جزییات خیلی توجه دارد و من از خواندن آن لذت بردم.

مهرو زراعت کار هم درباره کتاب «یک دایره و چهار خط وسطش» بیان داشت: این کتاب از مجموعه کتاب‌های بولوار است و کتاب‌های آن در مورد کلاغها است و روایت‌های متفاوت و جذابی دارد.

به گزارش ایبنا، کارگاه شعر در ادبیات کودک و نوجوان به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان و محفل ادبی کودک و نوجوان آفتاب بندرعباس در سالن همایش اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان بندرعباس برگزار شد.