شناسهٔ خبر: 71519451 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

با محوریت کتاب کوچک برای داستانویسی؛

کارگاه داستان در ادبیات کودک و نوجوان در بندرعباس برگزار شد

هرمزگان - با محوریت کتاب کوچک برای داستانویسی، کارگاه داستان در ادبیات کودک و نوجوان در بندرعباس برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، کارگاه داستان در ادبیات کودک و نوجوان، با محوریت کتاب کوچک برای داستان‌نویسی با حضور فریدون عموزاده خلیلی برگزیده هشتمین دوره کتاب سال ایران شنبه در بندرعباس برگزار شد.

نخست امیرحسین والا مجری این برنامه کتاب‌محور ضمن قدردانی از حضور مسئولانه حاضران که شرایط آغاز سر وقت برنامه را فراهم کرده بودند، گفت: همواره برنامه‌های ما سر زمان اعلام شده برگزار می‌شود و این اتفاق هم تصمیم برگزار کنندگان و هم حمایت حاضران مشتاق است که نشان می‌دهد با همراهی و همدلی مخاطبان نیز این امر ممکن است.

در ادامه برنامه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان ضمن خیر مقدم به عموزاده خلیلی بیان کرد: حضور استادانی مانند شما قطعاً به توانمندسازی استعدادهای این دیار کمک می‌کند و همانطور که مشاهده می‌کنید تعداد زیادی از نوجوانان علاقه‌مند در این سالن حضور دارند که مشتاق شنیدن و آموختن هستند.

فرشاد محمدی افزود: اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان تلاش می‌کند ظرفیت لازم را برای فعالیت فرهنگی همه اقشار جامعه که مبتنی بر کتاب است، فراهم کند.

وی اذعان کرد: این برنامه‌ها بر اساس نیاز جامعه و اعلام نظر خود هنرمندان هدف‌گذاری می‌شود تا فعالان فرهنگی و مروجان کتابخوانی و هنرمندان استان بتوانند جامعه را هرچه بیشتر به سوی اعتلای فرهنگی سوق دهند.

محمدی با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند محفل ادبی آفتاب در طول سه سال اخیر بیان کرد: هر اقدامی که باعث گرایش کودکان و نوجوانان به مطالعه شود مورد حمایت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قرار خواهد گرفت و ما بارها تاکید کرده‌ایم که هنرمندان باید تنها دغدغه تدوین برنامه و طرح ریزی داشته باشند و همکاران اداره تمام توان خود را برای اجرای آن معطوف می‌سازند.

در بخش دیگر برنامه امیرحسین والا دبیر محفل ادبی آفتاب با قدردانی از حضور عموزاده خلیلی گفت: وی چهره تاثیرگذار در ادبیات کودک و نوجوان است و بخشی از علاقه‌مندی ما به ادبیات به ویژه در عرصه مطبوعات به فعالیت‌های او بر می‌گردد.

وی افزود: در دوران کودکی و نوجوانی ما که آثار مکتوب، مانند امروز فراگیر و در دسترس نبودند، مجله‌های تخصصی برای کودکان و نوجوانان مانند: سروش کودکان و سروش نوجوان، آفتابگردان و بعدها چلچراغ توانستند بخش زیادی از مخاطبان را به سوی خود جلب کنند.

این نویسنده هرمزگانی گفت: به ویژه نشریه چلچراغ که هم در محتوا و هم شیوه ارائه، نگاه و منظر جدیدی را برای مخاطبان ایجاد کرد و هنرمندان با استعدادی را در حوزه ادبیات و خبرنگاری معرفی نمود.

این ناشر هرمزگانی اضافه کرد: حضور عموزاده خلیلی در جمع نوجوان‌هایی که علاقه‌مند به مطالعه و نوشتن هستند و جزو اعضای فعال مدرسه خود و دیدارگاه سروسهی محسوب می‌شوند، قطعاً اثر بخش خواهد بود.

در ادامه برنامه عموزاده خلیلی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع نوجوانان علاقه‌مند به نوشتن، نکاتی را درباره روش‌های داستان نویسی برگرفته از اثر مکتوب خود با نام «کتاب کوچک داستان نویسی» بیان کرد.

وی با ذکر چند روش موثر نخست با یک پرسش آغاز نمود و بیان کرد: «چه می‌شد اگر…» می‌تواند سوالی برای آغاز داستان باشد.

او سپس ضمن شرح این تکنیک به نکاتی چون شخصیت پردازی، ایجاد چالش، تصویرسازی در داستان اشاره کرد.

در ادامه این نشست، نوجوانان علاقه‌مند با توجه به موارد بیان شده، به تمرین داستان نویسی پرداختند. در پایان برنامه تعدادی از نوجوانان مانند: مریم حسین آخوندی، سیده دینا سلامی، پرنیان پورخسروانی، النا پوررضا، سُرمه ملایی و… نوشته‌های خود را در حضور فریدون عموزاده خلیلی خواندند و وی نیز به فراخور در مورد داستان‌ها صحبت کرد.

در پایان برنامه، از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، تابلوی معرق‌کاری با صدف حاصل دست هنرمندان استان هرمزگان نیز به عموزاده خلیلی اهدا شد.

این نشست با هدف برگزاری کارگاه نویسندگی و آشنایی با داستان در ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد و سالن از نوجوانان مشتاق پر بود اما حضور مربیان و مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مراکز بندرعباس و قشم، معلمان و دبیران مدارس مختلف آموزش و پرورش به ویژه مدرسه سمای بندرعباس، برخی از فعالان فرهنگی و هنرمندان عرصه کودک و نوجوان در این نشست، چشمگیر بود.

فریدون عموزاده طی سفر خود به استان هرمزگان، دو کارگاه با موضوع داستان و شعر در سالن اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان برگزار می‌کندو پس از برگزاری جلسه نقد و بررسی کتاب شعر نوجوان «بر یالهایم لانه کن»، سروده مریم سیدافقهی، به جزیره زیبای قشم سفر می‌کند تا در کارگاهی با موضوع ادبیات کودک و نوجوان در یکی از مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شرکت نماید.

فریدون عموزاده خلیلی (زادهٔ بهمن ماه ۱۳۳۸ در سمنان) نویسنده، پژوهش‌گر، روزنامه‌نگار و فعال فرهنگی است. او از چهره‌های مطرح هنر و روزنامه‌نگاری بعد از انقلاب به‌شمار می‌آید. عموزاده خلیلی برای نگارش کتاب سفر به شهر سلیمان برگزیده هشتمین دوره کتاب سال ایران شد.

وی در سال ۱۴۰۰ از سوی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به عنوان نامزد ایران برای جایزه آسترید لیندگرن معرفی شد.

به گزارش ایبنا، این کارگاه داستان نویسی به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان و محفل ادبی کودک و نوجوان آفتاب بندرعباس در سالن همایش اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان در خیابان دانش محله قلعه شاهی بندرعباس برگزار شد.