شناسهٔ خبر: 71454632 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

«روایت اول شخص از شخص اول» منتشر شد

کتاب «روایت اول شخص از شخص اول» حاوی روایت‌هایی از حاشیه دیدارهای حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد. 

صاحب‌خبر -
«روایت اول شخص از اول شخص» منتشر شدبه گزارش ایکنا، مهدی قزلی؛ نویسنده ادبی و روزنامه‌نگار که تاکنون مسئولیت‌هایی را نیز در عرصه رویدادهای فرهنگی و ادبی به عهده داشته است، مجموعه مشاهدات و یادداشت‌های خود را از دیدارهای اقشار مختلف مردم با آیت‌الله خامنه ای؛ رهبر انقلاب اسلامی گردآوری کرده است که در قالب کتابی تحت عنوان «روایت اول شخص از شخص اول» از سوی انتشارات انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.
 
انگیزه نگارنده برای نگارش و گردآوری این مجموعه به سفر استانی رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال 88 مربوط می‌شود که معظم له سفری به منطقه کردستان و مناطق غربی کشور  داشتند و مهدی قزلی که در پوشش یک وقایع نگار همراه تیم رسانه‌ای در این سفر حاضر بود، با توجه به بکر و جذاب بودن این سفر و مواجهه متفاوت و صمیمانه‌ای که آیت‌الله خامنه‌ای با اقشار مختلف مردم دارند، تصمیم می گیرد تا از آن به بعد در هر یک از این دیدارها که حضور داشت، به شکلی توصیفی به ثبت اتفاقات و رویدادهایی که بعضاً شاید به جهت برخی ملاحظات رسمی خبری از چشم اهالی رسانه مغفول باقی می‌ماند، آنها را با زبانی ملایم و ادبی بازگو و برای مخاطب تداعی کند.
 
این عزم و اراده موجب می‌شود که نگارنده این کتاب، مجموعه‌ای را در یک بازه زمانی ده‌ساله از سال 88 تا 97 دربردارنده شرحی از مهمترین دیدارهای رهبری با مسئولان نظام اعم از لشکری و کشوری و اقشار و آحاد گوناگون مردم را به رشته تحریر درآورد که نتیجه آن کتابی است که هم اکنون در شمارگان 2هزار نسخه به کوشش انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ  و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای در پیشگاه مخاطب قرار دارد.
 
«روایت اول شخص از شخص اول» در 48 بخش تنظیم و به نگارش درآمده است و قزلی در نگارش آن به دور از قالب‌های خبری و گزارش‌نویسی، سعی در آن داشته است که از بیانی حسی و هیجانی که معمولاً در محافلی که شاهد حضور رهبر انقلاب اسلامی در آن هستیم و همین امر موجب به وجد آمدن حضار و مخاطبان بیانات ایشان می‌شود البته به شکلی تلطیف شده و گاه با تکلف‌های مرسوم و استفاده از صناعات و استعارات ادبی که نشان از اشراف و تسلط او به زبان شعر و نظم دارد، استفاده کند.
 
حتی نگارنده در انتخاب عنوان هر بخش، به جای آنکه به شیوه روزنامه‌ای و خبری به دنبال آن باشد که اشاره‌ای به اصل آن ماجرا داشته باشد و عنوان دیداری را که صورت گرفته است منظور کند، معمولاً از عبارتی ادبی و توصیفی در تشریح آن استفاده کرده است. و البته گاه شبه‌جمله‌ای از کلام نغز رهبر انقلاب عنوان آن بخش را به خود اختصاص می‌دهد که براین اساس خوانندگان این کتاب با عناوین زیر در محتوای این کتاب روبرو هستند:
 
دیدار ناخدای باخدا با افسران جوانش، باران رحمت آمده، یاران یوسف پیامبر در حضور رهبر، خدایا ما را بدعاقبت نکن، سلامی به سیدناالقائد، دانشگاه تهران برایم یک محیط خودمانی است، حکایت مظلومیت جمهوری اسلامی، رهبر بر کرانه خلیج فارس، صنعت باید جهش کند، 29 سال بعد در کنار کرخه، همه ما باید در قیامت جواب بدهیم، این کتاب جهانی است، دید و بازدید کتاب و کتاب خوان، بزم شاعرانه رفقا، عید بر فراز آسمان، ببخشید منتظر ماندید، به مراد دلم رسیدم، ضیافت نظم و سکوت، مهمان نماز و خورشت سیب، کار بزرگ را شما انجام دادید، شما جوان‌ها خواهید دید آن روز را، شعر مذهبی بهترین شکران قریحه شاعری است، جمعیت ارباب وفا نگسلد از هم، اشک و عطر و گلاب و زیارت و گل، و من و تو چه می‌دانیم جانبازگردنی یعنی چه؟، راه مجاهدت  باز است، تاریخ درباره شما قضاوت خواهد کرد، چهارخصلات اصلی جوانمرد و جهادگر، افطار روزه سک ساله شعر و غزل، اصل خبرخود جلسه تقدیر است، شور عمومی، جدایی روحانیاز نظام ننگ است،قصد رهبری از دیدار با خانواده شهدا چیست؟، افتخار به شهدا از روی منطق و استدلال است، شیروان شهر شور و شوق و شعور، این فیلم یک کار ماندگار در هنر دینی خواهد بود، سجده شکر، شب غزل های عاشقانه، ملت با فشار تسلیم نمی شود، تبلور علم و عزم وهنر، استمراره راه امام خمینی(ره)، شب غوغای شعر جوان ها، آرام و سبک، گعده هنرمندان در بیمارستان، آوازه بین‌المللی کتاب‌خوانی آقا، هنرمند نمی‌تواند در دعوای حق و باطل بیطرف باشد، به من بگویید تا کی؟، من پنجاه‌سال پیش این کتاب را خوانده بودم.
 
از جمله ویژگی‌های این کتاب باید به طراحی جلد آن اشاره کرد که براساس طرح زیلوهای پهن‌شده در حسینیه امام‌خمینی(ره) که اغلب دیدارهای رهبری در آنجا به وقوع می‌پیوندد، ترسیم شده است و عنوان کتاب نیز با استفاده از همان شیوه بافت تار و پور زیلوها در بخش میانی روی جلد نقش بسته است.
 
همچنین، کتاب «روایت اول شخص از شخص اول» در 446 صفحه و با قیمت پشت جلد 350 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
انتهای پیام