شناسهٔ خبر: 71452735 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

آگهی

این آجیل‌ها را نخورید!

آجیل‌ها از سالم‌ترین و مغذی‌ترین خوراکی‌هایی هستند که می‌تونید به رژیم غذایی‌تون اضافه کنید و از خواص بی‌نظیرش بهره‌مند بشید. با این حال مصرف نادرست یا بیش از حد انواع آجیل میتونه مشکلاتی مختلفی برای سلامتی ایجاد کنه. در این مقاله به برخی از مهم‌ترین مضرات مصرف افراطی و حساب نشده آجیل می‌پردازیم و بعضی از آجیل‌های پرخطر برای سلامتی رو بررسی می‌کنیم.

صاحب‌خبر -
این آجیل‌ها را نخورید!
کد خبر: 700395
|
۱۴۰۳/۱۲/۰۱ ۰۹:۴۲:۴۵

آجیل‌ها از سالم‌ترین و مغذی‌ترین خوراکی‌هایی هستند که می‌تونید به رژیم غذایی‌تون اضافه کنید و از خواص بی‌نظیرش بهره‌مند بشید. با این حال مصرف نادرست یا بیش از حد انواع آجیل میتونه مشکلاتی مختلفی برای سلامتی ایجاد کنه. در این مقاله به برخی از مهم‌ترین مضرات مصرف افراطی و حساب نشده آجیل می‌پردازیم و بعضی از آجیل‌های پرخطر برای سلامتی رو بررسی می‌کنیم.

مضرات مصرف بیش از حد آجیل

اگه شما هم عاشق آجیل هستید و نمی‌تونید جلوی خودتون رو در مقابل انواع مغزهای خوراکی بگیرید و اونا رو به صورت افراطی مصرف می‌کنید، باید بدونید که با این کارتون ممکنه آسیب‌های جبران ناپذیری به بدنتون وارد کنید. در ادامه به بعضی از مضرات مصرف افراطی آجیل می‌پردازیم:

 مشکلات گوارشی

آجیل‌ها سرشار از فیبر هستند که در صورت مصرف متعادل برای گوارش مفیده اما مصرف بیش از حد فیبر میتونه مشکلات زیر رو به وجود بیاره:

  • نفخ و احساس سنگینی
  • یبوست یا اسهال
  • دردهای شکمی

افزایش وزن

هرچند که چربی‌های موجود در آجیل سالمه اما مصرف بی‌رویه انواع مغزهای خوراکی به‌دلیل کالری بالا باعث افزایش وزن و چاقی میشه. آجیل هایی مثل بادام هندی، گردو، بادام و فندق از جمله پرکالری‌ترین مغزهای خوراکی هستند.

فشار خون بالا

آجیل‌هایی که به‌صورت شور و نمکی عرضه میشن حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند. مصرف بیش از حد سدیم باعث افزایش فشار خون میشه، خطر بیماری‌های قلبی را افزایش میده و باعث احتباس آب در بدن میشه. برای جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا پیشنهاد می‌کنیم آجیل خام یا کم‌نمک رو انتخاب کنید.

 آلرژی و حساسیت

آجیل‌ها از جمله مواد حساسیت‌زا هستند و ممکنه باعث خارش و کهیر، ورم صورت یا گلو و تنگی نفس و آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک شدید) بشن؛ در نتیجه اگه سابقه آلرژی دارید، از مصرف آجیل‌های حساسیت‌زا مثل بادام زمینی و بادام هندی خودداری کنید.

مضرات مصرف بیش از حد آجیل

از این آجیل‌ها دوری کنید

هرچند آجیل‌ها از میان‌وعده‌های سالم هستند اما مصرف بیش از حد یا نادرست بعضی از انواع مغزهای خوراکی میتونه برای سلامتی مضر باشد. در ادامه چند نوع آجیل که باید در مصرفشون احتیاط کرد رو بررسی می‌کنیم:

1. بادام تلخ و خطر مسمومیت

بادام تلخ حاوی ترکیب شیمیایی به نام آمیگدالین است که در بدن به سیانید هیدروژن تبدیل میشه؛ ترکیب سمی که باعث مسمومیت شدید و حتی مرگ میشه. جالبه بدونید ۱۰ تا ۵۰ عدد بادام تلخ برای یک فرد بالغ خطرناکه و موجب مسمومیت میشه؛ بنابراین اگه به بادام علاقه دارید و می‌خواهید از خواص بی‌نظیرش بهره‌مند بشید فقط از بادام شیرین و فرآوری‌شده استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم با خرید بادام درختی درجه یک شیرین بجای بادام تلخ از خواص بادام درختی شیرین هم بهره مند بشید.

2. بادام هندی خام و واکنش‌های آلرژیک

بادام هندی خام حاوی ترکیب شیمیایی به نام اوروشیول است که در واقع همون سمیه که در گیاه پیچک هم وجود داره. این ماده باعث حساسیت پوستی، التهاب و واکنش‌های آلرژیک شدید میشه؛ بنابراین مصرف بادام هندی خام و فرآوری نشده میتونه خطرات بسیار زیادی رو به همراه داشته باشه. پس اگه دوست دارید از خواص بی‌نظیر بادام هندی بهره ببرید، فقط از بادام هندی بوداده یا فرآوری‌شده استفاده کنید.

بادام هندی

3.  فندق برزیلی و خطر مسمومیت با سلنیوم

فندق برزیلی سرشار از سلنیوم است اما مصرف بیش از حدش ممکنه مسمومیت با این ماده شیمیایی رو به همراه بیاره که علائمی مثل ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها، مشکلات عصبی و خستگی شدید از علائمش هستند. متخصصان تغذیه اعتقاد دارند بیش از ۴ عدد فندق برزیلی در روز میتونه مشکلات جدی ایجاد کنه؛ در نتیجه پیشنهاد میکنیم مصرف این آجیل رو به ۱ تا ۲ عدد در روز محدود کنید.

4. بادام زمینی و واکنش‌های آلرژیک شدید

بادام زمینی یکی از رایج‌ترین مواد حساسیت‌زا در جهانه و میتونه باعث واکنش‌های آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) بشه. آفلاتوکسین یک نوع قارچ سمیه که روی بادام زمینی‌های کهنه رشد میکنه و احتمال ابتلا به سرطان کبد رو افزایش میده؛ در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم بادام زمینی را در جای خشک و خنک نگه‌داری کنید و از مصرف بادام زمینی‌های کهنه یا کپک‌زده پرهیز کنید.

5.  تخمه آفتابگردان و مشکلات گوارشی و فشار خون

نمک بالای موجود در تخمه‌های شور باعث افزایش فشار خون میشه و خطر بیماری‌های قلبی را بالا میبره. همچنین مصرف بیش از حد تخمه ممکنه باعث به نفخ، یبوست یا دل‌درد بشه. در نهایت هم زیاده‌روی در مصرف تخمه آفتابگردان اضافه وزن رو به همراه داره. پس پیشنهاد می‌کنیم به جای تخمه‌های شور، تخمه خام یا کم‌نمک را انتخاب کنید و در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

چطور از خطرات انواع آجیل‌ جلوگیری کنیم؟

برای پیشگیری از خطرات احتمالی مصرف انواع آجیل پیشنهاد می‌کنیم روزانه بیش‌تر از یک مشت (حدود ۲۸ گرم) آجیل استفاده نکنید. همچنین از مصرف آجیل‌های پرنمک و سرخ‌شده پرهیز کنید. در نهایت آجیل‌ها را در ظرف دربسته و در جای خنک نگهداری کنید و اگه به هر نوع آجیل حساسیت دارید، از مصرفش خودداری کنید.

نتیجه‌گیری

آجیل‌ها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند، اما بعضی از انواع آجیل‌ها و مغزهای خوراکی در صورت مصرف زیاد یا نگهداری در شرایط نامناسب مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد می‌کنند. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله می‌تونید از فواید آجیل‌ها بهره‌مند بشید و از مضراتشون در امان بمانید.