شناسهٔ خبر: 71444218 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

گردآورنده کتاب «پایی در غزه» بیان کرد:

کتاب، رسانه‌ای گویا برای بیان مظلومیت مردم غزه

ابراهیم اکبری‌ دیزگاه گفت: کمک به غزه تنها به چند روش خلاصه نمی‌شود بلکه در حوزه‌های فرهنگی، هنری و ادبی نیز می‌توان اقدامات تاثیرگذاری انجام داد به ویژه با کتاب و مکتوب کردن آنچه در غزه رخ می‌دهد انتظار می‌رود جنایات صیونیست‌ها را به گوش تمام مردم دنیا رساند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، آیین رونمایی از کتاب «پایی در غزه» با حضور محمدرضا وحیدزاده، نویسنده و پژوهشگر ادبی و ابراهیم اکبری دیزگاه، گردآورنده کتاب «پایی در غزه»، امروز 30 بهمن در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

این کتاب حاوی 16 روایت از غزه است که توسط نویسنده‌های مختلف نگاشته شده و اکبری‌دیزگاه، آن‌ها را در قالب کتابی گردآوری کرده است.

در ابتدای جلسه اکبری‌دیدگاه بیان کرد: این کتاب حاصل تلاش من نیست بلکه من تنها روایت‌های ۱۶ نویسنده را گردآوری کردم. در این کتاب، نگاه‌های جدید و تأثیرگذاری به غزه و آنچه در آنجا رخ می‌دهد، وجود دارد. این امتیاز هم ناشی از همدردی و همراهی راویان کتاب با مردم غزه است.

وی افزود: در گذشته کشورها با قرار دادن مرزهای جغرافیایی برای خود حد و مرزی قائل بودند اما در عصر حاضر دیگر نمی‌توان ملت‌ها را در مرزهای جغرافیایی، محدود کرد. امروز هر آنچه در دنیا رخ می‌دهد، برای همه مردم دنیا مهم است.

این نویسنده بیان کرد: جنایاتی که صهیونیست‌ها در غزه رقم می‌زنند، قابل توصیف نیست. در اکثر جنگ‌هایی که تا به امروز رخ داده، یکسری قواعد وجود دارد که انسان‌ها به آن معتقد هستند اما صهیونیست‌ها به هیچ قاعده و قانونی متکی نیستند و دست به جنایت می‌زنند. همین موضوع سبب شده دل آزادگان جهان به درد آید. در این میان مردم ایران غمخوار واقعی و همیشگی مردم فلسطین هستند و انقلاب اسلامی نیز سعی کرده با تمام ابزارهایی که در اختیار دارد، یاری‌رسان ملت فلسطین باشد.

انقلاب اسلامی، حامی واقعی مردم فلسطین

گردآورنده کتاب «پایی در غزه» تأکید کرد: دولت‌های عربی نیز در کلام، حامی مردم فلسطین هستند اما در عالم واقع، کار چندانی برای مردم فلسطین انجام نداده و در عمل به مردم غزه یاری نرساندند. تنها انقلاب اسلامی بوده که به انحای مختلف همیشه تلاش کرده یاور مردم مظلوم غزه باشد.

اکبری‌دیزگاه با بیان اینکه حمایت از مردم فلسطین باید در تمامی بخش‌ها دیده شود، گفت: کمک به غزه تنها به چند روش خلاصه نمی‌شود بلکه در حوزه‌های فرهنگی، هنری و ادبی نیز می‌توان اقدامات تأثیرگذاری انجام داد به ویژه با کتاب و مکتوب کردن آنچه در غزه رخ می‌دهد انتظار می‌رود جنایات صیونیست‌ها را به گوش تمام مردم دنیا رساند. متأسفانه به دلیل ابزار رسانه‌ای که در دست غربیان است، اجازه داده نمی‌شود تا درد و رنج مردم فلسطین به گوش مردم جهان برسد.

این نویسنده تأکید کرد: هنرمندان و نویسندگان ایرانی طی سال‌های اخیر با ابزاری که در اختیارشان بوده، سعی کردند رسانه‌ای برای شنیدن دردهای مردم فلسطین باشند و این تلاش آن‌ها جای تقدیر دارد اما نکته مهم اینجاست که اقدامات حمایتی از آثاری که در این عرصه رخ می‌دهد تا چه حد پررنگ است. در این میان باید از پشتیبانی حوزه هنری به نیکی یاد کرد که همیشه از آثار ارزشمند در این عرصه حمایت لازم را به عمل آورده است.

وی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: وقتی فردی کتاب «پایی در غزه» را می‌خواند، شاید حالش منقلب شده و غم فراوانی او را در برگیرد. این مسئله شاید در ظاهر کمی آزاردهنده باشد اما در نهایت جریان‌سازی را رقم خواهد زد که به نفع مردم غزه خواهد بود.

محمدرضا وحیدزاده، نویسنده و پژوهشگر ادبی نیز در این جلسه بیان کرد: این روزها چندان حال خوشی ندارم. این امر نیز به چند روز اخیر خلاصه نمی‌شود زیرا با اتفاقاتی که در غزه رخ می‌دهد، دل هر انسانی به درد می‌آید بنابراین در ابتدا تصمیم داشتم که دعوت برای حضور در این برنامه را نپذیرم اما وقتی کتاب «پایی در غزه» را خواندم و همچنین دریافتم که گردآورنده این کتاب ابراهیم اکبری‌دیزگاه است، با کمال میل در جلسه حاضر شدم.

وی افزود: من با آقای اکبری‌دیزگاه سفرهای متعددی رفته‌ام به ویژه در پیاده‌روی اربعین با هم گفت‌وگوهای مفصلی داشته‌ایم. وی فردی بسیار دغدغه‌مند و با احساس است و این ویژگی را هم در آثارش به خوبی مدنظر قرار می‌دهد. همانگونه که گردآورنده کتاب بیان کرد، در کتاب «پایی در غزه» 16 روایت مختلف را می‌خوانیم؛ روایت‌هایی که شبیه به هم نبوده و هر یک از زاویه‌ای جدید به موضوع غزه نگاه داشته‌اند.

درد مردم غزه، تأثیرگذار مکتوب شود

این نویسنده تأکید کرد: برخی مواقع کتبی که به موضوعاتی نظیر غزه می‌پردازند تلاش می‌کنند در سطح به موضوع بنگرند همین امر باعث می‌شود نسل جوان با اثر خلق شده ارتباط لازم را برقرار نکند اما در کتاب «پایی در غزه» من تازگی و باور را احساس کردم. این امر نشئت گرفته از باور و ایمان راویان کتاب است چون تا نویسنده به موضوع که آن را می‌نگارد باور نداشته باشد، خواننده نیز از آن تأثیر نخواهد گرفت.

وحیدزاده بیان کرد: درباره جنایات صهیونیست در غزه سخن فراوان گفته شده است اما آنچه که بر قلب جان می‌نشیند خلق آثار مکتوب است بنابراین توصیه من به نهادهای فرهنگی، حمایت از کتاب‌هایی است که در زمینه غزه نوشته می‌شود.

وی تأکید کرد: کتابی که می‌خواهد روایت‌گر جنایات اسرائیلیان باشد، باید بر پژوهش و تحقیق استوار شود زیرا دستگاه‌های تبلیغی غرب سعی می‌کنند با ابزاری که در اختیار دارند واقعیت‌ها را وارونه جلوه دهند به همین دلیل ضروری است آثار فرهنگی و ادبی با غنای علمی لازم خلق شود.

در پایان این جلسه چند نفر از راویان کتاب «پایی در غزه» از تجربه‌هایی خود در زمان نگارش کتاب سخن گفتند. نکته ویژه در کلام آن‌ها روی این امر استوار بود که برای بیان مظلومیت ملت فلسطین باید حمایت لازم انجام شود تا بتوان بخشی از فریاد مظلومیت ملت فلسطین را به گوش جهانیان رساند. 

انتهای پیام