شناسهٔ خبر: 71440879 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

در بازدید مشاور رئیس بهزیستی کشور در امور بانوان و سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری از مرکز اقامتی توانمندسازی زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی توس عنوان شد:

لزوم طراحی، تنظیم و تصویب آئین‌نامه ساماندهی زنان آسیب‌دیده اجتماعی

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، رویا احمدیان مشاور رئیس بهزیستی کشور در امور بانوان به همراه حامد ابریشم تاب سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی، مهدی برجی مدیرکل، محمد غفاری زاده رئیس اداره فوریت‌ اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد و نداصیاد شیرازی مشاور امور بانوان بهزیستی خراسان رضوی از مرکز اقامتی توانمندسازی زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی توس بازدید کردند. نشست صمیمی با کارکنان این مرکز و لزوم توجه ویژه به مسئولیت دشوار آنها، به کارگیری تمهیدات لازم به‌منظور تجهیز کتابخانه‌های مراکز، الزام سایر دستگاه‌ها به انجام وظایف محوله در قبال زنان آسیب‌دیده، نقش موثر و سازنده قوه قضاییه و دادگستری در توانمندسازی و بازپروری آسیب‌دیدگان اجتماعی، تغییر نگرش اجتماعی و تکریم مددجویان توسط سایر دستگاه‌ها در زمان ارائه خدمات به آنها و لزوم تنظیم و ابلاغ آیین‌نامه ساماندهی زنان آسیب‌دیده اجتماعی از عمده مواردی بود که در این بازدید مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در این بازدید، گفت: آیین نامه ساماندهی زنان آسیب دیده اجتماعی به ابتکار بهزیستی خراسان رضوی طراحی و تنظیم گردیده و به صورت پیشنهادی برای بهزیستی کشور نیز ارسال شده است. مهم‌ترین بخش این آئین‌نامه، مشخص نمودن وظایف سازمان‌ها و نهادهای همکار در ساماندهی زنان آسیب دیده اجتماعی به استناد قوانین و اسناد بالادستی است.

مهدی برجی افزود: اگر این آئین نامه بتواند مصوبه هیات وزیران را بگیرد و برای اجرا به سایر دستگاه‌ها ابلاغ شود، یا در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح و تبدیل به لایحه شود و فرآیند تبدیل  شدن به قانون را طی نماید، گامی بسیار بزرگ و ارزشمند در مسیر توانمندسازی جامعه هدف برداشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این آئین‌نامه براساس قوانین موجود، مسئولیت‌هایی برای دستگاه‌های همکار در حوزه ساماندهی و توانمندسازی زنان آسیب‌دیده اجتماعی از قبیل نیروی انتظامی، شهرداری، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان صداوسیما، جمعیت هلال احمر، وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد و... اندیشیده شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: درحال حاضر سازمان بهزیستی موظف است با استفاده از مددکار اجتماعی نسبت به شناسایی، جذب،پذیرش و توانمندسازی زنان آسیب دیده اجتماعی در کلیه مراکز استان‌ها و در صورت صلاحدید کارگروه اجتماعی استان در شهرهای بالای 200 هزار نفر اقدام نماید. اما از آنجایی که فرآیند بازتوانی و توانمندسازی این مددجویان بسیار گسترده و دشوار است، قطعا بهزیستی به تنهایی از عهده این مسئولیت خطیر برنمی‌آید و در این مسیر نیازمند همراهی و حمایت سایر دستگاه‌ها و نهادهای متولی می‌باشد.