شناسهٔ خبر: 71439887 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی:

قرآن فقط به حوزه اختصاص ندارد

رئیس مؤسسه علوم وحیانی اسراء گفت: قرآن اختصاص به حوزه ندارد و بر خلاف سایر علوم حوزوی است و برای همه انسان‌ها و همه شرایط ضروری خواندنی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایکنا، پیش‌همایش نکوداشت ۸۰ جلد تفسیر تسنیم امروز سه‌شنبه، ۳۰ بهمن در سالن شهید احمدی روشن دانشگاه علوم توان‌بخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.

حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی، رئیس مؤسسه علوم وحیانی اسراء در این مراسم بیان کرد: حضرت علی(ع) فرمودند خدای عالم با همه عظمتش در قرآن تجلی کرده است بدون اینکه دیده شود و خدای متعال قدرت خود را در این کتاب نشان داد. از این جمله می‌توان این معنا را فهمید که چقدر عظیم است و جایگاه بالایی دارد. 

وی ادامه داد: جهان با همه عظمتش نتوانست تجلی‌گاه خداوند باشد و کوه تحمل تجلی خداوند را نداشت اما قرآن حامل تجلی حق است و حق را آنگونه که هست نشان می‌دهد و خداوند قدرتش را در این کتاب به نمایش گذاشت. 

جوادی آملی افزود: اگر کتاب ۸۰ جلدی از شخصیتی مثل آیت‌الله جوادی آملی در چهل سال منتشر می‌شود فرمودند که این کتاب برای نیم قرن فعلی است و در هر نیم قرنی یک المیزانی لازم است تا قدرت خداوند دیده شود.

وی اظهار کرد: سنگ را شکفتن و آسمان را کاویدن هنر چندانی نیست و برای هیچ کدام خداوند پیامبری نفرستاد بلکه یک پیامبر درونی به نام عقل ایجاد کرد تا علوم طبیعی و ریاضی را از طریق عقل بتوان تسخیر کرد. انسان برای این خلق نشده است تا آسمان و زمین را بشکافد. اخبار غیب و عالم ملکوت و جهان ورای عالم ماده و طبیعت وجود دارد و مهم است و آنها پیغمبر می‌خواهد. هیچ وقت نگفتند برای اینکه اتم و هسته آن را بشکافید پیامبر نازل کردیم اما آیا هسته وجودی خود و نفس را می‌شناسید؟ پیامبر و قرآن آمد تا نفس انسان را بشکافد.

رئیس مؤسسه علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه بحث تفسیر از جهان غیب برای همه خبر می‌دهد، گفت: قرآن اختصاص به حوزه ندارد و بر خلاف سایر علوم حوزوی است و برای همه انسان‌ها و همه شرایط ضروری و خواندنی است. شایعاتی که در باب قرآن مطرح است فراوان است. آیت‌الله جوادی آملی از سن ۲۹-۲۵ سالگی با شخصیت‌های مثل ارسطو و افلاطون زندگیشان آغاز شد و حکمای بسیاری در این شهر حضور داشتند و از آنها بهره بردند. معنی قرآن را باید از قرآن پرسید و این یک قاعده است که مولانا هم به آن اشاره کرده است. اگر کسی می‌خواهد قرآن را بفهمد باید از هر آنچه که از انسانیت انسان است خالی شود و تا آنجا که می‌تواند مستغرق قرآن شود. 

وی تصریح کرد: این پیش نشست برای این است که فضای عمومی کشور با قرآن آشنا شود. ما اگر در مسائل طبیعی و ریاضی اشتباه کنیم‌ اتفاقی رخ نمی‌دهد کما اینکه قرن‌ها تصور می‌شد زمین تخت است یا زمین مرکز جهان است اما اتفاقی رخ نداد یعنی ضلالتی اتفاق نمی‌افتد. این روزها صحبت از هوش مصنوعی می‌شود اما هوش مصنوعی کجا و هوش تجردی کجا؟ 

انتهای پیام