شناسهٔ خبر: 71438663 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

توسط انتشارات نویسندگان پارس؛

«پِتِنگِ دل» به نی‌ریز فارس رسید

فارس- مجموعه‌داستان «پِتِنگِ دل»، نوشته محمدرضا زردشت، نویسنده، شاعر و عکاس نی‌ریزی، با ویراستاری زهرا زردشت، توسط انتشارات نویسندگان پارس در شیراز منتشر شد.

صاحب‌خبر -

محمدرضا زردشت، نویسنده این کتاب به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز گفت: ۱۷ یا ۱۸ ساله بودم که برای هنرجویانم جزوه عکاسی نوشتم. در زمان دانشجویی شروع به نوشتن کتاب کارگاه عمومی فیزیک کردم که در سال ۸۵ در دانشگاه پیام نور چاپ شد و به عنوان منبع درسی رشته فیزیک انتخاب و مقام دوم آثار پژوهشی را در کشور کسب کرد. پس از آن، در زمینه عکاسی و اکنون داستان نویسی دستی بر آتش دارم و جسارت به خود دادم.

این نویسنده، هدف از نوشتن این مجموعه‌داستان و تأثیر این ۲۱ داستان کوتاه در جامعه گفت: بسیارند انسان‌هایی که از آمدن و رفتنشان فقط چند نفری بیشتر خبردار نمی‌شوند. نیامده‌ایم بهر خور و خواب و خشم و شهوت. بر این باورم که زاده شده‌ایم تا مهر بورزیم و خاطر مکدری را تسکین دهیم و لب‌هایی را خندان کنیم.

وی اضافه کرد: نوشتن، سخن گفتن ماست برای آیندگان. حرف زدن ما برای حال است ولی نوشتن، برای همیشه ماندگار و ثبت است. نوشتن، انتقال دانش، تخصص، مهارت و تجربیات است به دیگران. پس بنویسیم تا ماندگار شویم و زنده بمانیم.

به گفته زردشت، نوشتن کتاب پتنگ دل از اینجا آغاز شد؛ چهلمین روز درگذشت پدرم یعنی قصه‌گوی روزگار کودکی‌ام بود. به خاطر بیماری کرونا و مسئولیتم در دانشگاه نتوانستم در آرامستان بر سر خاک پدرم شرکت کنم. تصمیم گرفتم به جای شیون و زاری کاری کنم ماندگار و برای نگاهداشت نام نیک پدرم قلم به دست گرفتم. معتقدم به دلایل مختلف جامعه کنونی ما دور شده از خلق و خوی نیکو و صبر، گذشت، همدلی و نوع دوستی در حال کمرنگ شدن است.

«پِتِنگِ دل» به نی‌ریز فارس رسید

وی افزود: هیچ انسانی نوشته‌های خود را منکر نمی‌شود و بد نمی‌نویسد. هم نویسنده و هم خواننده می‌توانند قطعاً متأثر از رفتار نیک گذشتگان خواهند شد چون در گذشته وسایل ارتباط جمعی در کار نبوده بنابراین اکثر مردم روایتگر و داستان‌گو و قصه‌خوان بوده‌اند. داستان‌نویسی ریشه عمیقی دارد که الهام گرفته از این روایت‌گری‌هاست.

این عکاس نویسنده، در مورد وضعیت فعلی کتاب و کتابخوانی در ایران و در مورد داستان‌نویسی حرفه‌ای گفت: در شرایط و عصر کنونی کتاب با رسانه‌های جدید در دنیای دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی رقابت دارد که باید با نوآوری و ایده‌های جدید، فرهنگ کتابخوانی را زنده نگه داشت. شاید شرایط چاپ و هزینه‌بر بودن کتاب، عرصه را برای نویسندگان و جامعه اهل قلم تنگ کرده باشد ولی نباید دست از نوشتن برداشت. باید نوشت و نوشت و نوشت. بالاخره روزی شرایط مالی و دیگر شرایط به‌گونه‌ای خواهد بود که آثار منتشر می‌شود. هستند نویسندگانی که بعد از حیات آنها کتاب‌هایشان چاپ شده است. مثل یک معلم که سال‌ها تحصیل کرده و ساعت‌ها مطالعه کرده تا چند دقیقه مطلبی علمی را ارائه دهد نوشتار هر نویسنده ناشی از دانش مهارت و تخصص و زحمات سال‌های دراز است. پس هر نویسنده باید هرچه بیشتر به کسب علم و تحصیل بپردازد و مطالعه فراوان داشته باشد تا قلمش ماندگار شود. نسل امروز تقریباً کم حوصله و مایل به رسیدن سریع به نتیجه هستند. به نظرم برای جلب نظر نسل جدید و مؤثر بودن نوشته‌ها برای آنان، داستان کوتاه راه‌حل مناسبی است.

به گزارش ایبنا؛ مجموعه‌داستان «پِتِنگِ دل»، نوشته محمدرضا زردشت، نویسنده، شاعر و عکاس نی‌ریزی، با ویراستاری زهرا زردشت، توسط انتشارات نویسندگان پارس در شیراز، در ۱۶۰ صفحه و در قطع رقعی در بهمن ماه جاری توسط انتشارات نویسندگان پارس در شیراز منتشر شد.