به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، «محمدقاسم فروغی جهرمی» دبیر اجرایی بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت، صبح امروز (سهشنبه) در نشست خبری این رویداد ادبی با بیان اینکه نقش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از ابتدای شکلگیری این رویداد تاکنون یک نقش متولیگری، سازمانده و ایجادکننده ساختار بوده است، اظهار داشت: همواره کار داوری انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و مقاومت به خارج از این بنیاد واگذار شده است و این نقطه قوت این برنامه است که هیچگونه اعمال نظر و سلیقه در هیچ دورهای در کار نبوده است.
دبیر اجرایی بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت تاکید کرد: انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت سفارشی، دولتی و رسمی نیست بلکه کاملا مردمی برگزار میشود و بنیاد سعی دارد نقش متولیگری خودش را هرساله به بهترین شکل انجام دهد.
وی گزارشی از دبیرخانه جایزه ارائه کرد و گفت: ما در دبیرخانه از خرداد ۱۴۰۳ وارد فعالیتهای اجرایی دوره ۲۲ شدیم؛ دوستان اطلاع دارند که جمعآوری آثاری که در سراسر کشور در طول یک سال منتشر میشود کار بسیار سختی است و باید با تمام ناشران ارتباط گیری صورت گیرد و فراخوان منتشر شود و در نمایشگاه کتاب تهران ارتباط مستمر صورت گیرد و پیگری دائمی وجود داشته باشد چراکه این اقدام یک پروژه بسیار پیچیده و سخت است.
فروغی جهرمی ادامه داد: امسال ۳ هزار عنوان کتاب جمعآوری و پالایش کردیم و بعد از پالایش حدود ۵۰۰ کتاب که مربوط به سالهای قبل بودند یا فیپا و مجوز نشر نداشتند، کنار گذاشته شدند. در مجموعه ۲ هزار و ۴۲۵ اثر فهرست شدند که مربوط به سال گذشته بودند و از این تعداد توانستیم ۲ هزار و ۲۰۱ کتاب جمعآوری کنیم.
دبیر علمی بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت از ایجاد زیرساخت دبیرخانه دائمی جایزه با ایجاد روشهای ثابت دائمی برای انتخاب کتاب خبر داد و ادامه داد: برای اولینبار یک شورای عالی برای جایزه انتخاب کردیم که کمک کننده به رویداد بودند؛ همچنین یک شورای علمی داشتیم که خط و مشی، اصول و شاخصهای داوری را مشخص میکردند. شورای برنامهریزی نیز سیاستها را به صورت اجرایی تدوین میکردند و دبیر موظب بود برهمین اساس فعالیت کند.
وی تصریح کرد: کتابهای جمعآوری شده در ۱۵ گروه اصلی خاطره، مستند، داستان، زندگینامه داستانی، تاریخ شفاهی، شعر، کودک و نوجوان، پژوهشی اجتماعی و فرهنگی، پژوهش سیاسی نظامی حقوقی، پژوهش ادبی، پژوهش هنری، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، مرجع و منابع و گروه مقاومت بینالملل اسلامی و ۵ گروه جنبی شامل گروههای ویرایش، مدیریت هنری شامل طرح جلد و تصویرسازی و مدیریت هنری، ترجمه، کتابهای صوتی و گروه خادمان نشر بود.
فروغی جهرمی گفت: کار داوری ما از مهرماه ۱۴۰۳ شروع شده است و این فعالیت حدود چهارماه به طول انجامید و جمعبندیهای ما در بهمنماه صورت پیدا کرد. در مجموع ۸۲ عنوان منتخب و کاندید داریم که شامل ۶۰ کتاب و ۲۱ مجموعه است و حدود ۱۰۰ داور در این داور همکاری داشتند.
دبیر علمی بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: مسئلهشناسی و درستنویسی شعار این دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس بود؛ این دو موضوع از مسائل بسیار گسترده و مهم در حوزه ادبیات هستند و ما سعی کردیم در این دوره آمادگی برای نشستهای دوره بعدی را ایجاد کنیم لذا مطالعاتی دراین خصوص صورت گرفت و ۱۲۰ نشست با اساتید صورت گرفت.
انتهای پیام/ 121
∎