شناسهٔ خبر: 71431372 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

تحلیل روزنامه همشهری از نشست کنفرانس مونیخ/ دغدغه جدید مکرون این است که با ترامپ چه کند!

روزنامه همشهری نوشت: معاون اول ترامپ در نشست گفت که نگرانی‌اش تهدیدی از درون کشور است. نگرانی من به خاطر عقب‌نشینی اروپا از برخی ارزش‌های خود است؛ ارزش‌هایی که با ما مشترک است.

صاحب‌خبر -

روزنامه همشهری در تحلیل نشست کنفرانس مونیخ نوشت: «نشست امسال کنفرانس مونیخ کابوس اروپایی‌ها بود.» این بخشی از اظهارات کریستوف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در واکنش به اظهارات مقام‌های آمریکایی در این نشست است که رهبران اروپا را در شوکی تمام‌ عیار فرو برده است. اغلب ناظران با اشاره به انتقادهای تند مقام‌های آمریکایی دولت دونالد ترامپ ازجمله وزیر دفاع و معاون اول رئیس‌جمهور معتقدند که کنفرانس مونیخ به عرصه نمایش اختلافات شدید میان متحدان قدیمی- آمریکا و اروپا - تبدیل شده است.

شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ از ۱۴ ‌فوریه سال ۲۰۲۵ (۲۶‌بهمن) به‌ مدت ۳ روز برگزار ‌شد. دامنه این اختلافات چنان گسترده بود که رهبران اروپایی بلافاصله پس از نشست مونیخ روز گذشته نشست اضطراری سران اروپا را به درخواست امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در پاریس برگزار کردند، نشستی که به‌گفته اروپایی‌ها هدفش یافتن پاسخی برای این پرسش است که «با ترامپ چه باید کرد؟»

گرچه اظهارات چند روز پیش پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا ازجمله درباره مخالفت صریح آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو خشم رهبران اروپایی را برانگیخته بود اما آنچه آتش تنش‌های متحدان قدیمی را شعله‌ور کرده سخنرانی ۱۰دقیقه‌ای دی‌جی‌ونس، معاون اول ترامپ بود. ونس در این سخنرانی با کنار گذاشتن استانداردهای رایج اظهارنظرهای دیپلماتیک گفت: تهدیدی که بیش از همه درباره اروپا نگرانم می‌کند، روسیه نیست. چین هم نیست. هیچ بازیگر خارجی دیگری هم نیست بلکه تهدیدی از درون است. چیزی که نگرانم می‌کند عقب‌نشینی اروپا از برخی از اساسی‌ترین ارزش‌های خود است؛ ارزش‌هایی که با ما مشترک است. نادیده گرفتن مردم، نادیده گرفتن نگرانی‌هایشان، ساکت کردن رسانه‌ها، عدم‌برگزاری انتخابات و... نه‌تنها هیچ‌چیزی را حفظ نمی‌کند، بلکه سریع‌ترین راه برای نابودی دمکراسی است. اگر از رای‌دهندگان خودتان در هراس هستید، آمریکا هیچ کاری برای شما نمی‌تواند انجام دهد. کشورهای اروپایی باید برای امنیت خود بیشتر هزینه کنند.

مسئله صلح اوکراین نیز از جمله اختلافات آشکار میان رهبران اروپایی و دولت ترامپ در کنفرانس مونیخ بود. این اختلاف زمانی به عریان‌ترین شکل ممکن خود را نشان داد که کیت کلاگ فرستاده ترامپ در امور اوکراین در مونیخ با رد احتمال حضور اروپایی‌ها در مذاکرات صلح که قرار است به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود گفت که آمریکا به‌عنوان میانجی در مذاکرات عمل خواهد کرد و اوکراین و روسیه ۲ طرف اصلی این مذاکرات خواهند بود.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در کنفرانس امنیتی مونیخ با دفاع قاطعانه‌ای از اوکراین گفت: توافق صلح برای پایان دادن به تهاجم ۳ ساله روسیه نمی‌تواند به کی‌یف تحمیل شود. شولتز در تقابلی آشکار با مقام‌های آمریکایی تأکید کرد تنها درصورتی صلح برقرار خواهد شد که حاکمیت اوکراین تأمین شود.