شناسهٔ خبر: 71416195 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تلاش اروپا برای یافتن جایگاهی در میز مذاکرات اوکراین

سران کشورهای اروپایی امروز (دوشنبه) در نشستی فوری در پاریس به استراتژی‌های تحریک آمیز ترامپ درباره اوکراین واکنش نشان داده و تلاش می‌کنند جایگاهی در میز مذاکرات صلح برای خود بیابند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اتحادیه اروپا در تلاش است تا با توجه به در پیش بودن مذاکرات برای دستیابی به صلح اوکراین و رویکردهای رئیس جمهور جدید آمریکا در نادیده گرفتن بروکسل جایگاهی را برای خود در میز این مذاکرات باز کند.

به گزارش هفته نامه «اشپیگل»، اخیرا این طور به نظر می رسد که ایالات متحده آمریکا و روسیه در مذاکراتی اوکراین را تقسیم می کنند.

«اولاف شولتز»، صدر اعظم آلمان در آستانه برگزاری این نشست خواستار تضمینی برای کی یف و مشارکت در مذاکرات صلح شده است. وی در این باره گفت: باید از ما خواسته شود زیرا بدون حضور ما این امر شدنی نیست.

به این ترتیب پس از کنفرانس امنیتی متحیر کننده در مونیخ، اروپا در تلاش است تا قدرت جدیدی پیدا کند.

البته «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا اخیرا اظهارات دوستانه ای را ایراد کرده است. وی وعده داد که اروپایی‌ها و همچنین خود اوکراین را در مذاکرات آینده مشارکت خواهد داد.

اما این مسئله در روزهای اخیر بسیار متفاوت به نظر می رسید: جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده نظم جهانی جدیدی را در مونیخ ارائه کرده و ایالات متحده را در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به مقام «کلانتر» رساند. گفتگوهای بین ایالات متحده و روسیه پیشنهاد صلح دیکته شده ای برای اوکراین را نشان می داد که به زعم اروپا و اوکراین امنیت کمی برای این کشور ایجاد می کرد.

اولاف شولتز در مناظره تلویزیونی بین نامزدهای پیشرو، دو شرط را برای توافق برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تنظیم کرد. یکی اینکه اوکراین باید در این امر دخیل باشد و پس از توافق صلح باید بتواند ارتش قدرتمندی را حفظ کند.

صدر اعظم آلمان همچنین گفت: ما همچنین اجازه نخواهیم داد کسی موافقت کند که اوکراین غیرنظامی شود. از سوی دیگر این کشور به ارتش بسیار قوی نیاز دارد تا در صورت دستیابی به توافق صلح، دیگر مورد حمله قرار نگیرد.

با توجه به استراتژی تحریک آمیز آمریکا در قبال اوکراین کشورهای اروپایی قصد دارند بعدازظهر امروز دوشنبه مواضع خود را در نشست ویژه ای در پاریس که بلافاصله بعد از کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار می شود هماهنگ کنند.

شولتز در این باره گفت که روز دوشنبه در پاریس با بسیاری از دوستانش ملاقات خواهد کرد تا دقیقاً در مورد این مسئله به توافق برسند. در این نشست علاوه بر شولتز، روسای کشورهای دیگری مانند ایتالیا، بریتانیا، لهستان، اسپانیا، هلند و دانمارک نیز حضور خواهند داشت.

«اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، «آنتونیو کاستا»، رئیس شورای اروپایی و «مارک روته»، دبیر کل ناتو نیز در این مراسم حضور خواهند داشت. میزبان این نشست امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه است.

اروپایی ها در این نشست درباره چگونگی مقابله با تغییر سیاست ایالات متحده در جنگ اوکراین بحث خواهند کرد. چهارشنبه گذشته ترامپ بدون مشورت قبلی با اروپایی‌ها با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تماس تلفنی یک ساعت و نیم داشت. ترامپ متعاقبا اعلام کرد که با رئیس کرملین برای آغاز مذاکرات درباره آینده اوکراین فورا به توافق رسیده است.

به این ترتیب ترامپ این نگرانی را در میان متحدان غربی ایجاد کرد که اوکراین و شرکای اروپایی آن از مذاکرات اوکراین کنار گذاشته شوند.

«ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین، پیشتر در تلویزیون آمریکا گفته بود که هیچ راه حل صلحی را که اوکراین در آن شرکت نکرده باشد، نمی پذیرد. رئیس جمهور اوکراین همچنین خواستار تضمین های امنیتی از ایالات متحده شده و تاکید کرد که بدون این تضمین ها شانس یک پیمان اقتصادی با ایالات متحده - که از جمله شامل دسترسی به منابع کمیاب ذخیره شده در اوکراین است - نیز کاهش می‌یابد.

«آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان هم به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هشدار داده که اگر اروپایی ها را در مذاکرات اوکراین شرکت ندهد، ممکن است بازنده باشد. وی در این باره گفت: صلحی که صلح نیست، زیرا اوکراین نمی تواند از آن حمایت کند، زیرا اروپا نمی تواند از آن حمایت کند، برای رئیس جمهور آمریکا سودی ندارد. ( در چنین صلحی) ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به عنوان برنده ظاهر خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد که که اروپایی ها - از جمله کشورهای اتحادیه اروپا و بریتانیا - به اتفاق آرا صلح ساختگی یا دیکته شده مورد توافق آمریکا و روسیه را رد می کنند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به روزنامه «آگسبورگر آلگماینه» گفت: اروپا با هم فرصت های استفاده نشده ای برای افزایش فشار بر پوتین دارد. ما نباید در دام پوتین که هدفش تجزیه اروپا است، بیفتیم. تضمین های امنیتی معتبر تنها از طریق حمایت نظامی قابل توجه از سوی اروپا و ایالات متحده امکان پذیر است. کالاس گفت: اجازه دهید اکنون روی کارهایی که اروپایی ها می توانند انجام دهند تمرکز کنیم.

در حالت ایده‌آل، سران کشورهای اروپایی در نشست پاریس بر سر یک استراتژی مشترک برای برخورد با دولت جدید ایالات متحده و ایده‌های آن برای راه‌حل جنگ اوکراین توافق خواهند کرد.

فرانسه هم بر لزوم مشارکت اتحادیه اروپا در مذاکرات درباره اوکراین تاکید کرده است.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده و مقامات ارشد روسیه ظاهراً قصد دارند این هفته در عربستان سعودی برای گفتگو درباره پایان دادن به جنگ روسیه با یکدیگر دیدار کنند. به گفته شبکه های تلویزیونی «سی ان ان» و «فاکس نیوز»، علاوه بر روبیو، مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه خاورمیانه، قرار است در این نشست در عربستان سعودی شرکت کنند. هنوز مشخص نیست چه کسانی از طرف روسیه به عربستان سعودی خواهند آمد.

انتهای پیام/