شفقنا – کریستوف هویسن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC)، نتایج نشست هفته گذشته که در آلمان برگزار شد را به عنوان یک «کابوس» برای متحدان اروپایی واشنگتن توصیف کرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از راشا تودی، هویسن با اشاره به اظهارات معاون رئیسجمهور آمریکا، جی.دی. ونس در این رویداد، گفت که ایالات متحده آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ «در سیارهای دیگری زندگی میکند».
ونس کشورهای اتحادیه اروپا را به دلیل تقلید از اتحاد جماهیر شوروی در سرکوب مخالفان و جدایی نخبگان از رأیدهندگان مورد انتقاد قرار داد. او هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، واشنگتن ممکن است حمایت خود از متحدان اروپاییاش را متوقف کند.
هویسن که آخرین روز حضورش به عنوان رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ را سپری میکرد، در مصاحبهای با شبکه ZDF خاطرنشان کرد که حداقل اروپاییها اکنون دیدگاه روشنی درباره مواضع دولت ترامپ دارند. او افزود که در حالی که برخی از سناتورهای جمهوریخواه برخلاف ونس، تعهد خود به «وحدت فراآتلانتیکی» را ابراز کردند، اما در اظهارات عمومی خود محتاط بودهاند.
مقامات اتحادیه اروپا در نشست مونیخ تعهد خود را برای حمایت از کییف مورد تاکید قرار دادند، در حالی که ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین، خواستار تشکیل یک ارتش متحد اروپایی شد و تأکید کرد که کشورش میتواند نقش مهمی در چنین ابتکاری ایفا کند.
هویسن به اروپاییها توصیه کرد که «آنچه زلنسکی میگوید را انجام دهند» و متحد بمانند. با این حال، تردیدهایی در میان برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد مفهوم یک نیروی نظامی فراملی به عنوان همتای اروپایی ناتو وجود دارد.
دولت ترامپ هیچ نشانهای از قصد خود برای مشارکت دادن ناتو یا ایالات متحده آمریکا در هرگونه ترتیبات امنیتی آینده در اوکراین پس از یک آتشبس احتمالی با روسیه نشان نداده است. علاوه بر این، واشنگتن ابراز علاقه کرده است که هزینههای مرتبط با درگیری اوکراین را از طریق دسترسی ممتاز به منابع معدنی تحت کنترل کییف جبران کند.
زلنسکی پیش از این گزینههای مختلفی را برای تضمین امنیت اوکراین پیشنهاد کرده است که حتی قویترین حامیانش آنها را بیش از حد بلندپروازانه میدانند — از عضویت کامل در ناتو تا استقرار یک نیروی نظامی خارجی ۲۰۰ هزار نفره، استقرار گسترده موشکهای غربی و حتی توانمندشدن هستهای اوکراین.
کیت کلوگ، فرستاده ویژه ترامپ در امور روسیه و اوکراین، روز شنبه به دیپلماتهای ارشد اروپایی گفت که اروپا در مذاکات جایی نخواهد داشت. با این حال، روزنامه فایننشال تایمز روز پنجشنبه نوشت که مقامات بریتانیا و اتحادیه اروپا نگرانند که آمریکا انتظار دارد آنها باید بار امنیت اوکراین پس از اتمام جنگ را به دوش بکشند.
اظهارات این مقام آمریکایی باعث نگرانی برخی از رهبران اروپایی خواهد شد که به ترامپ اعتماد ندارند و معتقدند امنیت کشورشان به طور جداییناپذیری به سرنوشت اوکراین گره خورده است.
او مدعی شده است که یکی از دلایل شکست مذاکرات صلح قبلی بین اوکراین و روسیه، مشارکت کشورهای زیادی بود که توانایی اجرای چنین فرآیندی را نداشتند. او در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «ما این مسیر را نخواهیم رفت.»
کلوگ گفت مسائل حیاتی این است که اطمینان حاصل شود جنگ پس از آتشبس مجدداً آغاز نخواهد شد و اینکه چگونه اوکراین حاکمیت خود را حفظ کند. وی افزود که این امر نیاز به یک تضمین امنیتی معتبر دارد و ترامپ، به عنوان تنها تصمیمگیرنده در ایالات متحده آمریکا، هنوز در موقعیتی نیست که چنین تضمینی را ارائه دهد.
او گفت: «ترامپ به طیف کاملی از گزینهها نیاز دارد»، و افزود «همه گزینهها روی میز هستند». وی تاکید کرد که انتظار دارد توافقی در هفتهها و ماههای آینده حاصل شود.
پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، نیز هفته گذشته به گروه تماس دفاعی اوکراین گفت: «… به عنوان بخشی از هر تضمین امنیتی، هیچ نیروی آمریکاییای به اوکراین اعزام نخواهد شد.»
رهبران اروپایی به شدت از اظهارات مقامات آمریکایی در روزهای اخیر شوکه شدهاند و به طور فزایندهای نگران رویکرد ترامپ به توافق صلح برای اوکراین هستند. آنان بیم دارند که توافقی منعقد شود که به نفع واشنگتن باشد، و نه تنها برای امنیت اوکراین، بلکه برای کل اروپا پیامدهای بلندمدتی داشته باشد.
این خبر را در آرتی ببینید.