باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - قربانعلی تنگ شیر استاد دانشگاه و منتقد سینما بیان کرد: چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به پایان رسید و این عمر انسان است که زود میگذرد و گویا همین روز گذشته اولین روز از جشنواره فیلم فجر بود چه برسد به اکنون که چند روز از اتمام جشنواره گذشته است.
وی ادامه داد: امسال جشنواره فیلم فجر از هر نظر تنوع داشت. از نظر اجرا، فیلمها، داوری، پوستر فیلم و حتی انتخاب داوران که آقای رادان حذف شدند یا خود را حذف کرد. مسئله دیگر این بود که برای اولین بار داوران زوج شدند؛ این درحالی است که داوران در همه جای دنیا فرد هستند تا بتوانند به یک تصمیم گیری نهایی برسند. به هرحال جشنواره چهل و سوم با تمام سختیها و سختگیریها خوب بود.
وی افزود: امسال سانس آخر جشنواره فیلم فجر، برای اهالی رسانه فیلمهای پخش نشده در سالهای گذشته نمایش داده شد که مورد استقبال خبرنگاران و اهالی هنر قرار گرفت.
او ادامه داد: ما امسال در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر موضوعات گوناگونی در فیلمها مانند شبکههای اجتماعی، دفاع مقدس، طلاق، بیاحترامی به خانواده، ثروت، محیط زیست، کودک آزاری و وقایع جنگی و تاریخی ایران، حمایت از سرداران دفاع مقدس را داشتیم. در همه این فیلمها نکات مثبت و منفی بود و باید نگاه میکردیم که بهتر است از چه زاویهای این آثار را نگاه کنیم.
تنگ شیر استاد دانشگاه گفت: به هرحال باید زحمت تولید آثار را مدنظر قرار دهیم که آثار با چه بودجه و زحمتی تولید میشوند. اگر در شهر تهران قصد ضبط یک سکانس را داشته باشید، باید دهها نفر حضور داشته باشند تا شما مجوز ضبط داشته باشید. به هرحال فیلم ساختن در دنیا سخت و در ایران سخت تر است. فیلم حاصل تفکر یک گروه از جمله نویسنده، کارگردان، تهیه کننده، بازیگران و دیگر عوامل است.
این منتقد سینما بیان کرد: باید به اکران سال آینده سینمای ایران امیدوار بود و فکر میکنم در مجموع ۳۳ فیلمی که نمایش داده شد ما شاید سه یا چهار فیلم خوب برای اکران داشته باشیم. ممکن است برخی از آثار اکران خصوصی داشته باشند، اما اکران خوب همراه با فروش بلیت نخواهند داشت؛ چون داستانها به شدت تلخ، ناامیدکننده و هشدار دهنده است. مانند فیلم رها که فیلم بسیار سختی بود و خانواده برای تهیه لبتاپ دخترشان چه مسائل و مصيبتهایی را کشیدند.