شناسهٔ خبر: 71428445 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

طعمی با فناوری مدرن در دل محرومیت‌ها

در دهه فجر امسال برای اولین بار در کشور نانوایی مکانیزه در شهرستان هامون به بهره برداری رسید تا مردم طعم فناوری مدرن را در دل محرومیت‌ها بچشند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ عاطفه گنجعلی-افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های مختلف، همزمان با جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی نشان‌دهنده توجه نظام مقدس جمهوری اسلامی به مناطق محروم و تحقق عدالت اجتماعی است.

انقلاب نگذاشته است که طعم فناوری و مدرنیته برای مناطق محروم ناشناخته بماند و احداث این امکانات نشان می‌دهد که محرومان در انقلاب از قلم نیفتاده‌اند.

 پروژه‌ای با طعم فناوری در اسلام آباد لوتک در منطقه سیستان به بهره برداری رسید که پرداختن به آن خالی از لطف نیست.

"ایجاد چنین زیرساخت‌هایی، به‌ویژه در مناطق روستایی، گامی مهم در جهت تأمین امنیت غذایی، بهبود معیشت مردم و افزایش تاب‌آوری در شرایط بحرانی است. بهره‌گیری از تجهیزات مکانیزه نه‌تنها کیفیت نان را تضمین می‌کند، بلکه موجب کاهش اتلاف انرژی، افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف آرد نیز می‌شود.

رضا نهتانی یکی از ساکنان اسلام آباد لوتک در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما می‌گوید: یکی از درخواست‌های مردم منطقه توجه به کیفیت نان توسط مسئولان منطقه بوده است، گاهی اوقات نانی که در نانوایی‌ها پخت می‌شود سوخته و یا بیش از حد خام است.

وی با اشاره به اینکه، نان نانوایی‌ها اغلب کیفیت لازم را ندارند، می‌افزاید: نان قوت روزانه مردم سیستان است، با توجه به شرایط خشکسالی‌ها در منطقه در صورت قطع شدن آب و یا برق دسترسی به آن ساعت‌ها به تعویق می‌افتد.

وی بیان می‌کند: وقتی پیگیر کیفیت نان می‌شویم مسئولان می‌گویند، مراحل پخت نان از چانه گیری تا پهن کردن در نانوایی‌ها به صورت استاندارد انجام نمی‌شود

مرتضی سارانی یکی دیگر از ساکنان منطقه اسلام آباد می‌گوید: با افتتاح این نانوایی مکانیزه در هر ساعتی از شبانه روز می‌توانیم نان مورد نیازمان را تامین کنیم.

وی تصریح می‌کند: این نانوایی در شرایط اضطراری هم فعالیت می‌کند و خرید نان را برای ما آسان کرده است.

وی ادامه می‌دهد: وقتی طوفان در منطقه شدت می‌گیرد نمی‌توانیم براحتی در فضای آزاد در صف نان بایستیم، اما این نانوایی مجهز به سالن انتظار و سیستم نوبت دهی است که خرید را برای ما آسان کرده است.

جهانتیغ معاون عمرانی فرمانداری هامون در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما می‌گوید: اولین نانوایی مکانیزه در کشور به صورت پایلوت در اسلام آباد لوتک راه اندازی شد.

وی تصریح می‌کند: راه اندازی نانوایی مکانیزه بدنبال مصوبات کارگروه آرد و نان شهرستان در جهت تکریم ارباب رجوع و خدمات رسانی مطلوبتر صورت گرفته است همچنین بر اساس برنامه‌های پیش بینی شده در پدافند غیر عامل باید ۳۰ درصد نانوایی‌های سطح شهرستان باید مکانیزه و دارای ژنراطور و منبع آب شوند.

وی عنوان می‌کند:این واحد نانوایی دارای ژنراطور و منبع ذخیره آب است و در شرایط اضطراری هم پخت خواهد کرد.

معاون فرماندار هامون می‌گوید: توانایی تأمین نان برای جمعیت بیشتری از روستا و مناطق همجوار، استفاده بهینه از آرد، کاهش هدررفت مواد اولیه و کاهش مصرف انرژی از مزایای راه اندازی این نانوایی است.

جهانتیغ می‌افزاید: نانوایی مکانیزه افتتاح شده دارای سالن انتظار و سیستم نوبت دهی است، همچنین مجهز به کتابخانه است تا افراد در حین انتظار به مطالعه هم بپردازند و به نوعی فرهنگ کتابخوانی نیز در بین مردم نهادینه شود.

وی بیان می‌کند: همچنین این مکان مجهز به دوربین است و مراحل تولید و عرضه نان ثبت و نظارت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه، بر اساس سرشماری‌ها جمعیت اسلام آباد ۶هزار نفر است، بیان می‌کند:در تلاشم تا یک نانوایی مکانیزه دیگر اینبار در شهرستان هامون احداث کنیم که اقدامات لازم در دست پیگیری است.

احداث یک نانوایی مدرن مکانیزه در یک منطقه محروم می‌تواند تأثیرات بسیاری بر اقتصاد محلی و وضعیت اجتماعی آن منطقه داشته باشد. این نانوایی با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و تجهیزات مدرن، فرآیند تولید نان را به صورت خودکار و بهینه انجام می‌دهد و این کار نه تنها بهره‌وری را افزایش می‌دهد، بلکه کیفیت نان تولیدی را نیز بهبود می‌بخشد.