به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این ویژه نامه شامل گفت گوی احمد غلامی با رضا داوری اردکانی است. داوری در این گفت گوی مفصل تأکید می کند که «من به ایران فکر می کنم و دیگر اهمیت نمی دهم که در مورد شخص من چه می گویند». داوری در بخشی از این گفت گو تصریح می کند «کار روشنفکر این نیست که بنشیند و بشمارد که چه کسانی با قدرتند و کدام ها بر قدرت. نمی دانم و از شما می پرسم، آیا با قدرت بودن به فرض اینکه راست باشد که نیست، و در عین حال قدرت را نقد کردن، ممکن است؟ من در سی سال اخیر همواره وضع موجود را نقد کرده ام».
این ویژه نامه همچنین شامل ۴ مقاله درباره آرا و افکار و آثار رضا داوری اردکانی به قلم مقصود فراستخواه، علیرضا رجایی، سیدجواد میری و شیما بهره مند است. مقصود فراستخواه در مقاله اش با عنوان «سهم مخاطبان در ساخته شدن خطابه ها: دو مورد مثال سروش و داوری» اظهار می دارد که جامعه و زمانه، اضطراب خود از وضع خویش را بر زبان این دو فیلسوف نهاد، به دو عبارت متفاوت.
علیرضا رجایی در مقاله «تأسیس و تعلیق: دو لحظه “داوری”» تاکید می کند که بر خلاف تصور رایج، رضا داوری روشنفکر یا متفکری محافظه کار نیست بلکه باطن رویکرد فکری او رادیکال است. رجایی می گوید: دکتر رضا داوری در یکی از امتحان های فلسفه سیاسی، این سؤال دشوار را از دانشجویانش پرسید که چرا هگل پرواز جغد مینروای خرد و حکمت را در خاکستریِِ در خاکستری و در شبانگاه تاریخ می دید؟ و اظهار می دارد پرسشی که رضا داوری در آن امتحان فلسفه مطرح کرد هشداری تیزهوشانه بود……
«زبان از منظر رضا داوری اردکانی» عنوان مقاله سیدجواد میری در این ویژه نامه است. او در این مقاله با اشاره به اینکه در ایران از منظر تئوریک و انتقادی به مسئله زبان پرداخته نشده است، نگاه رضا داوری اردکانی را یک استثنا می داند که تلاش کرده زبان را در یک مستوای اُنتولوژیک مورد مداقه قرار دهد.
شیما بهر مند در مقاله ای با عنوان «تجدید عهد آزادی» به کتاب «آزادی، قانون و سازمان» رضا داوری اردکانی به عنوان وصیت نامه فکری این فیلسوف معاصر می پردازد و می گوید: کتاب داوری اردکانی در جایی تمام می شود که آغاز تاب نیاوردن و شوریدن است و به قول داوری این تاب نیاوردن شاید مقدمه تجدید عهد آزادی باشد. بهره مند می گوید: از دید داوری هیچ خیر و مصلحتی نباید آزادی مردم را محدود کند ….
این ویژه نامه در ۱۰۰ صفحه توسط روزنامه شرق در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ منتشر شده و در روزنامه فروشی ها موجود است.
216216